ForretningLandbrug

Befrugtende aske plante for at øge udbyttet

Landmænd i lang tid brugt asken som gødning. Måske de vidste om dens fordele intuitivt. Det er først da videnskaben har vist, at forbrændingsprodukterne rig vegetabilsk affald sådanne ønsket plante og jord sporstoffer såsom magnesium, calcium, kalium, zink, svovl og phosphor. Men mest af alt på kalium aske. Alle disse sporstoffer, der er nødvendige for planter i alle faser af vækst. Derfor rettidig befrugtende aske styrker planten, det hjælper til at modstå skadedyr. Og, selvfølgelig, forbedret kemiske og fysiske egenskaber af jorden. Det er op til den struktur, sammensætning og surhedsgrad af jordens frugtbarhed afhænger og dermed opnå en god spiring og høste afgrøder.

Anvendelse af aske

Det er en god kali og fosfatgødninger, aske sunde grøntsager og frugttræer under deres blomstring og frugt dannelse. Det har ingen chlorforbindelser, derfor er det anvendes i bær fodring: jordbær, hindbær, rød og solbær. Kartofler og kål er beskyttet mod svampesygdomme. Før plantning grøntsager - peberfrugter, tomater og aubergine - aske er bragt i grave sengene. Det gælder også for at beskytte planter mod skadedyr i form af spray eller obsypaniya planter. Asken anvendes til at forbedre spiring af frø ved at opbløde dem i en én askeopløsning (en opløsning vil blive diskuteret nedenfor).

Hvad sker der, når du gør dette miljøvenlige gødning i jorden? Forbedrede alkaliske egenskaber af humus, pH stiger, gunstige betingelser for levetiden af jordmikroflora. Dette igen, forøger udbyttet og frost planter. Men glem ikke gartnere at asken - en kaustisk alkali, og det ikke kun kompenserer for den overskydende jordens surhedsgrad, men når de anvendes i store mængder ødelægger jordbakterier og regnorme, at den ikke kan tåle. For dem, asken i store mængder er skadeligt, da befolkningen opsving er langsom.

Når introduceret i jorden befrugtning

Lys sandet lerjord og sandjord er befrugtende aske i foråret, i modsætning til de tunge jorde, der er befrugtede to gange om året - forår og efterår. Og asken til jorden skal enten sene forår, når regnen er blevet knappe og ikke så rigelige eller umiddelbart før plantning. Det faktum, at forbrændingen produkt er godt vaskes ud af jorden sedimenter. I en sådan jord, når transplantere planter hurtigt slå rod og ikke bliver syge.

For større effektivitet, asken er blandet med humus eller tørv. Det kan ikke anvendes på jorden på samme tid et produkt af forbrændings- og kvælstofgødning. Kvælstof tilvejebringes i en måned eller senere efter at asken gødning. "Podkormlennaya" jord i tre år giver gode udbytter. landmænd langsigtet praksis bekræftet, at betyder bedre end aske, simpelthen ikke eksisterer.

Hvad Ash nyttigt

Det anses for nyttigt med den højeste askeindhold af kalium og fosfor. Brændende tørt græs stilke af boghvede og solsikke udbytter op til 36% kaliumoxid - K 2 O. største procentdel af kaliumindholdet er i asken fra de brændte træ løvtræer. Værdifulde aske kan fremstilles til haven-køkkenhave hjemme.

Dette kræver en særlig høj metalkasse. Under forbrænding af træ de høje mure af kassen ikke vil sprede aske. Brænd i boksen behøver kun træ og tørt græs og stilke. Ingen urenheder i de forbrændte materialer bør ikke være. Kun asken vil blive betragtet som nyttige. Den resulterende aske opbevares bedst i et forseglet træ eller keramisk beholder. Opbevaring i plastposer er ikke tilladt, da koncentratet er dannet i dem, er det ikke nødvendigt at aske. Der er også industriel produktion af aske. Det sælges i en særlig vandtæt pose.

Roden yderligere foderplanter

Træaske anvendes i tør eller flydende form. Tørre ofte begravet i jorden, væske mulighed - det infusioner dressing eller en simpel fortynding af aske i vandet til vanding af planterne ved rødderne. Normalt er det taget til et glas aske desyatilitrovoe spand og rør godt med en opløsning at vande planterne. Sådan sol opløsning kan helt erstatte kunstgødning.

Infusionen er at fodre rod way haveplanter eller sprøjtning. For at gøre dette tager 1/3 af aske spand og hældes varmt vand, infunderet i to dage. Infunderes opløsning blev filtreret og anvendt til planterødder vanding.

Vejen til æder blade

Meget god til at sprøjte planten ekstrakt af asken. Sprøjtning udføres generelt i aften. Disse procedurer kan gøres op til tre inden for en måned. Anden for æder blade opløsning aske egnet bouillon. Sådan forberede det: 300 g aske er fyldt med kogende vand, blandingen koges i en halv time, derefter fortyndet i 10 liter vand med tilsætning af 50 gram chip sæbe. Gennem fodring en sæbeopløsning holdes på bladgrøntsager. Denne spray er effektiv i kampen mod bladlus, smælderlarve, sort ben, Køl og korsblomstrede jordlopper. Drysset med en sådan opløsning blade af planter beskyttet mod nematoder og nøgne snegle, snegle.

Befrugtende ash træer og blomster

Nyttig før plantning træer eller buske til at fodre jorden. Til dette formål er en kvadratmeter af hullet forsegles 150 gram aske til en dybde på 10 cm. Frøplanter af sådan ekstra foder vil tillade bedre at tilpasse sig den nye placering og bedre udviklet rodsystem. Have træer, samt vegetabilske afgrøder, der skal beskyttes mod skadedyr og sygdomme. Infusion på aske sparer haven fra mange skadedyr og sygdomme fra.

Gøde med aske nyttigt for roser, pæoner, klematis og gladiolus. Ved plantning disse farver kan sættes i hver brønd med 10 g aske. Color er også truet af skadedyr. At beskytte blade og knopper af insekter, Planterne sprøjtes aske infusion, pre sprøjte dem med vand. Det er tilrådeligt at udføre denne procedure i stille vejr om aftenen.

dosering

Uanset gødningsmaskiner aske planter eller gjort, skal det erindres, at princippet om "den mere, jo bedre" gælder ikke her. Ash - organisk gødning, og indført i overskud af organisk stof kan påvirke de dyrkede kulturer. Der er nogle doseringer: for 1 kvm have brug for at gøre 1,5 kg aske i jorden i efteråret grave. Ved plantning vegetabilske afgrøder er normalt ekstra foder i pit af beregning - en håndfuld af hullet. Det kan bruges og vandige opløsninger ash, tilsætning til hver brønd et glas morter. I dette tilfælde planternes rødder er bedre i stand til at optage næringsstoffer.

individuel tilgang

Ash befrugtende vegetabilske afgrøder produceres og før landing, under planternes vækst. Hver plante reagerer forskelligt på en sådan yderligere foder. Det vil sige, hver grønsag sin holdning til gødningen. For eksempel i brønde med kimplanter squash, agurker, zucchini tilstrækkelige til at tilføje 1-2 skefulde kantiner aske og i brøndene under frøplanter af tomat, aubergine og peber hældes til 3 spsk. Dette antyder, at for disse afgrøder har brug for mere kalium og fosfor. Mange gartnere anbefales iblødsætning frøene før plantning i en daglig aske opløsning ved en hastighed på 20 g stof i 1 liter vand. Fly "font" ligesom tomatfrø, agurker og aubergine.

Således kimplante fodring aske styrke unge plante, sikre en god spiring af frøene, hvilket resulterer i stærkt forøgede udbytter af disse afgrøder.

jordbær befrugtende

Den allerførste bær, modning i haven - jordbær. Hver gartner ønsker at samle en stor høst af denne velsmagende og nyttige bær. Dette er en flerårig behov for at forynge og genplante hvert fjerde år. Og, selvfølgelig, bør jorden, hvor det er transplanteret, være frugtbare for vækst og frugtsætning. Meget ofte bruger træaske til tilførsel jordbær som en naturlig kompleks gødning, som er sammensat af kalium og fosfor. Den organiske sideskib betalt to gange - i det tidlige forår, når jorden bioklip, i august og september, efter frugtsætning og trimning buske. Mange gartnere foretrækker at befrugte jordbær aske løsning. Dosering - 1 liter pr 1 kvadratmeter af senge. Du kan foretage yderligere befrugtende aske jordbær i foråret før blomstring. Det vil bladgødskning, beskytter planter mod sygdomme og skadedyr. Sammensætningen af denne terapeutiske cocktail - Borsyre (2 g), kaliumpermanganat (2 g), sigtet aske (1 kop), iod (1 spsk.), A spand varmt vand (10 liter). Stir, varme til en temperatur på 65 ° C, om aftenen eller tidligt om morgenen for at sprøjte planterne.

befrugtende agurker

Sandsynligvis vil der ikke være nogen sommer bosiddende gartner, der ville være på sitet vokser ikke agurker. Derfor er temaet for ordentlig pleje af denne grøntsag er altid aktuel. For at få en god høst agurker rovnenko grøn, de har brug for at blive fodret, og i drivhuset og i det åbne område. Den ideelle gødning til agurker er træ aske. Under hele vegetation periode tilstrækkelig til at udføre 2 til 4 Tilføjelse organiske især tilfældet før blomstring og under dannelsen af æggestokkene. Og et par fodringer under frugtsætning.

Der er flere måder at fodre aske agurker. Hver gartner selv, baseret på erfaringer, vælger form af gødning - roden eller blade. Det hele afhænger af, hvilken slags sommer. Hvis vejret er varmt, og agurk er veludviklet rodsystem, skal udføres roden befrugtende, efter at have udført rigelige vanding blomsterbede. En gødning sker bedst i køligt om sommeren. Erfaringen viser, at de kolde dage er ikke befordrende for god udvikling af rodsystemet, og derfor vil rødderne ikke fordøje maden ved roden gøre.

Bladpåføring antyder, at aske næringsopløsning sprøjtes jævnt over bladene. Dette bør ske i roligt vejr, at droppe gødningen så længe som muligt er på anlægget.

Befrugtende aske peber

Folk siger: "Hvis sommerhaven sulten, efterår og vinter vil være sulten gartner." Så for ikke at sulte, så du skal "fodre" haven, til ham var det muligt at samle en stor høst. Fortsat samtalen om asken befrugtende er nødvendigt at tale om salat peber. Hans kærlighed til at vokse i hytterne og haver til at spise rå og gøre spins for vinterperioden. Umiddelbart skal det bemærkes, at i modsætning til agurker, jordbær og bærbuske, der æder blade ikke anvendes til salat peber. Erfarne gartnere gøre med aske gøde kimplanter under dannelsen af arket, og to uger før plantning i jorden. Når kimplanterne plantet i hullet, derefter kaste en håndfuld aske i hvert hul, hvilket bidrager til den hurtige akklimatisering af planter. Gødning peber også udført under blomstringen og frugtsætning. Infusion aske til foder (0,5 liter pr 1 m.) Indlejret i jorden. I løbet af frugtsætning periode kan befrugte peber, sprede omkring hver 2. uge på ½ buske spiseskefuld tør aske. Dette vil give sødme af frugt.

flere anbefalinger

  • Du kan ikke blande humus (kvælstofgødning) og aske.
  • Asken ikke er blandbart med superfosfat.
  • Kun træ aske bruges til haven gødning.
  • Det er umuligt at gøre forbrændingsprodukterne i jorden, hvor pH er 7 eller mere.
  • Zola ikke befrugte kameliaer, azalea, rhododendron, blåbær, tranebær - disse planter som sur jord.
  • Aske efter forbrænding grene af den unge træ indeholder mere kalium og fosfor end efter forbrænding af gamle og store træer.

Hvis du følger anbefalingerne fra erfarne gartnere, korrekt og gøre organisk gødning i den nødvendige mængde tid, er en god høst garanteret.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.