HobbyHåndarbejde

Applique "matryoshka": anbefalinger til arbejde med børn i førskolealderen

Nestende dukker, der siden er blevet historie og en del af russiske traditioner, kan dekorere ethvert hus. Applique "matryoshka" hjælper med at dekorere en original notesbog, notesbog eller kiste. Men for at gøre sådanne genstande med små børn, skal de først forklare, hvordan man arbejder med skabeloner for at skabe lyse og originale håndværk.

Fordele ved at lave appliqués i form af nesting dukker til børn

Klasser til fremstilling af nesting dukker fra papir og stof satte nogle opgaver, der ledsager barnets udvikling:

  1. Pædagogisk. Børn bliver fortrolig med folkemusik legetøj, lærer at skelne farver, mønstre og skelne individuelle elementer af russisk folkeklær. Derudover forsøger børnene at omhyggeligt klippe og indsætte individuelle elementer, og de udvikler æstetisk smag.
  2. Pædagogisk. Børn introduceres i traditionerne og kender legetøjet, hvilket er et symbol på russisk folkekunst.
  3. Udvikling. Anvendelsen af "matryoshka" i den yngre gruppe og arbejde på den hjælper med at udvikle opmærksomhed, tale, hukommelse, observation og fine motoriske færdigheder blandt børn. Hos børn er der en interesse i applikationer, at kompilere alle slags kompositioner.

Nødvendige materialer

At lave en ansøgning fra farvet papir med et barn derhjemme, skal du forberede sådanne materialer og værktøjer som:

  • Hvidt, farvet papir, mønstrede ark origamipapir samt pap;
  • Kniv og sakse;
  • Substrate til excision;
  • Linjal, blyant og limpind.

Applique "Matryoshka" fra farvet papir: trin-for-trin instruktion

Først skal du forberede skabeloner. De kan findes i tematiklitteraturen og øges ved hjælp af en kopimaskine til de ønskede størrelser. Der er en anden mulighed: de kan laves selvstændigt (for eksempel at tegne for hånd).

Dernæst, når skabelonen er på papir, skal den være dekoreret. Til dette formål er ikke kun farvet papir eller scrapbooking papir egnet. I arbejdet kan du endda bruge candy wrappers fra slik, blonder eller paljetter. Separat skåret et stykke lommetørklæde, et ansigt.

Du kan selv lave et matryoshka kostume uden at bruge mønstret papir. Kropsmønsteret er skåret fra et hvidt albumark og dekoreret med farverige blomster og kronblade, også udskåret fra papir.

For at den vanlige anvendelse af "matryoshka" kan blive en smuk sammensætning, kan du lave flere tal af forskellig størrelse eller lige stor størrelse. Derudover er det nødvendigt at skære en stribe karton og klæbe den med flerfarvet papir eller omslag fra slik. Færdige matryoshkas limes til gengæld til en strimmel, som som følge heraf er bøjet af et accordeon på de folder, hvoraf snit er lavet.

Applique "matryoshka" fra stoffet: hvad du skal arbejde

Til fremstilling af kunsthåndværk skal du forberede pap, flerfarvede stofstykker, blyant, sakse, markører og ekstra dekorative elementer (paletter, fletninger, perler osv.).

Trin-for-trin instruktion

Anvendelsen af "nesting doll" i den forberedende gruppe er en fremragende aktivitet, der vil hjælpe førskolebørn lære at arbejde med mønstre og erhverve færdigheder i håndtering af tekstiler og andre materialer.

Fremstilling af stofpåføring - et simpelt arbejde. Først og fremmest bør børnene forberede deres job, fjerne alt unødvendigt og udelade kun de nødvendige materialer og værktøjer på borde. Ved brug af en skabelon er det nødvendigt at skære et stykke dukke fra en pap.

Dernæst har du brug for en klud. Ved hjælp af en skabelon er kostet af en matryoshka dukke skåret ud af det og limet til bunden. Efter dette er det nødvendigt at skære hovedet og også klæbe det til bunden. Skær et rundet ansigt af let stof adskilt. Felt-tip penne på det tegner øjne, en næse, en mund, rødlig kinder og holde sig til bunden. Hertil kommer, at håndværket kan dekoreres med fletning, pailletter, pailletter osv.

Matryoshka dukker i teknikken af kinusayga

Japan gav håndværkerne mange interessante teknikker og kinosuha - en af dem. Dens essens ligger i skæring af furerne i skummet og passagen i dem af stykker af væv. Denne teknik er mere kompliceret end de tidligere, så det er muligt at tilbyde det til ældre børn i skolealderen.

For stærkere fiksering limes midten af flapperne til skummet med lim. Denne teknik er en glimrende måde at dekorere en kiste på. Polyfoam med de færdige riller langs mønsterets kontur limes til kartonbasen eller direkte på låget på kisten. Derefter er der ifølge teksten indsat klud og dekorere produktet med bånd, fletning eller perler.

Dekoration af omslaget i form af nesting dukker

Applique "matryoshka" kan være en fremragende udsmykning af din favorit notesbog eller dagbog. For at dekorere det skal du først dække omslaget med en klud. På den i fremtiden, og vil blive limet til individuelle dele af det russiske folkesyge legetøj, skåret ud på forhånd forberedte skabeloner.

Du kan gøre det anderledes, idet du har syet alle detaljer til basen, og derefter indsætter alt på omslaget. Det er ligegyldigt i hvilken rækkefølge at udføre arbejdet. Det vigtigste er, at resultatet er pænt og behageligt for øjet.

Legetøjet i form af en nestende dukke er originalt og lyst, det ligner ikke noget legetøj i verden. Applique "matryoshka" vil hjælpe med at introducere små børn til russisk folkekunst, told og traditioner. Desuden giver sådanne aktiviteter børnene mulighed for at modtage åndelig uddannelse, at danne og udvikle en kreativ personlighed, æstetisk smag, fantasi og evnen til at lave mange kompositioner fra forskellige mønstre. Inddragelse af børn i deres indfødte kultur og folkekunst gør det muligt at danne spiritualitet i dem.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.