HjemlighedVærktøj og udstyr

Anemometer - et apparat til måling af vindhastighed og retning

Under udformningen af ventilationssystemer og klimaanlæg eksperter nøje beregne skemaet og konfiguration af deres installation. Bortset fra konstruktionsmæssige enheder og placeringer, beregnes og ydre påvirkninger. Især installation af høj kvalitet er ikke komplet uden at vide i hvilken retning og med hvilken hastighed vil påvirke genstanden for luftstrømmen. For disse beregninger og brugte anemometer - en indretning til måling af vindforhold, og i nogle udførelsesformer, det tillader også at bestemme den temperatur og fugtighed.

Indretningen og virkemåde

For alle versioner af anordningen kendetegnet ved tilstedeværelsen i strukturen af bladene, hvis bevægelse og giver information redegøre for de strømningshastigheder. Det er, er drifts-princippet baseret på det direkte forhold mellem vindhastighed og varmeoverføringselementer af wolfram, er anbragt i banen for luftbevægelse og en elektrisk varme. Luftkarakteristika påvirker varmestrømmen genereres af maskinens strømkilde. Igen anemometeret - en indretning til måling ikke kun vind, men også dens temperatur, så følerne registrerer flere indikatorer. Desuden er forskellige modifikationer orienteret til at arbejde i bestemte miljøer, herunder gas. Derfor er deres anvendelse i design af ventilations- og klimaanlæg, selvfølgelig, er den mest almindelige, men ikke det eneste formål.

Nøglefunktioner

Som med anvendelsen af enhver måleinstrumentet anemometer operatør afhængig af nøjagtige data. Kvalitative modeller af professionelle produktlinjer er kendetegnet ved en beskeden fejl på ca. 5%. Med hensyn til temperaturmåling, kan afvigelsen være 1-2 ° C. Sammenlignet med specialiserede termometre er en hel del, men for multi-purpose vehicle - er tilladt. En anden vigtig egenskab er den mulige område af værdier, der er i stand til, i princippet, at løse denne enhed. Igen skal det bemærkes, at vindmåleren - denne enhed til at bestemme hastigheden, og på nogle måder termometeret, så de satser vil være mindst to. Spektrum måling af hastighed typisk korridor fra 1 til 30 m / s. Temperaturen er ofte dækket med negative værdier - for eksempel fra -10 til 60 ° C

Versioner af indretningen

Der er to typer af sådanne anordninger - pan og fløj. Den første variant er kendetegnet ved tilstedeværelsen i strukturen af korset med fire skåle - og deres bevægelse er en slags generator af information til opnåelse af data om vindhastighed. Denne klassiske enhed, der bruges i private hjem og i udstyret af produktionsanlæg. Vane anemometer - en kompakt apparat design, som er bladed indretning ligner en miniature fan. Igen er bevægelsen af vingerne aktiveret af ekstern luftstrøm, er et signal til bestemmelse af vindforhold. Det er vigtigt at huske på, at sondringen mellem disse typer af anemometre passerer også ved brug. Pan modeller er indstillet vinkelret på strømningsretningen, og vingen er anbragt på vindretningen.

Tips til at bruge enheden

For at begynde at arbejde med apparatet skal være efter at have studeret de elementer i sin ledelse. Hvis princippet om operationen kan deles, kan betegnelserne i displayet og funktioner i det endelige output være en individuel karakter. Sådan bruges apparatet bør kun være under forhold, der er acceptable for en bestemt model. Mange producenter, for eksempel, advare mod brugen af køretøjer i direkte sollys. Det forhold, at vindmåleren - er primært et middel til måling, så enhver aggressiv virkning på kroppen selv kan påvirke dets nøjagtighed. Det samme gælder for højt støvindhold i luftstrømmene. Efter en sådan anvendelse bør udføre en grundig rengøring af bladene eller anemometerskålene.

System nøjagtighed kan reduceres ikke kun på grund af den åbenlyse overtrædelse af reglerne for drift, men også i lang tid arbejdet. Derfor, for at opretholde et optimalt niveau af pålidelighed af data foretages kontrol af anemometer, som består af flere trin. Hjemme, for eksempel kan det gøres ved at analysere integriteten af de ydre overflader, den er korrekt installeret arbejdselementer og mulighed for at afprøve information output funktion.

fabrikanter vindmåler

budget billige modeller segment er primært indenlandske produkter. Sådanne modeller kan findes i retning af "Megeon" og "kaliber". Mere fast i funktionalitet og pålidelighed modifikationer tilbyder kendte mærker Geo-Fennikel, ADA og Testo. Denne højkvalitets enheder fra udviklere, der specialiserer sig i produktionen af måleudstyr. Især kan vindmåleren Testo allerede i entry-level modeller måler ikke kun hastigheden og temperaturen af luftstrømmen, men også fugtighed. Desuden er den virksomhed, der udvikler modifikationer, specielt konstrueret til brug i ventilationskanaler og systemer.

Udstedelseskursen

De billigste telefoner til rådighed for 1,5-2 tusind. Gnid. Denne klassiske standard enheder, der har en forholdsvis høj grad af præcision og minimal funktionalitet. Produkter fra samme firma Testo i det midterste segment er anslået til 8-10 tusinde. Sådanne enheder er forskellige og nøjagtige målinger, og tilstedeværelsen af ekstra beskyttende skal, der tillader dem at blive brugt i barske miljøer. Hvis du ønsker at måle vindens hastighed og retning med minimal afvigelse fra de faktiske tal, bør den fokusere på klassen af professionelle enheder. Dette produkt er til rådighed til en pris på 20-30 tusind.

udvælgelse nuancer

At basere valget mellem at stå på det påtænkte formål. Hvis apparatet skal bruges privat til fastsættelse af grundlæggende karakteristika af vinden, er det sikkert at få adgang til entry-level produkter. For mere krævende målinger bør tage hensyn til den ekstra funktionalitet, der hører til vindmåler. Dette kan være en model med digitalt display, automatisk drift, belysning og moderne display-systemer. Sådant udstyr anvendes typisk af professionelle håndværkere, tælle inputdata til at udføre monteringsoperationer.

konklusion

Erfarne brugere af måleteknik anbefales ikke at gælde for enheder, der arbejder med flere egenskaber. Praksis viser, at sådanne indretninger er lave nøjagtighed og er ofte uegnede til anvendelse. Men i dette tilfælde, meget afhænger af, om virksomheden har udgivet enheden. Anemometer fra Testo premium serie eller ADA, for eksempel, kan nemt erstatte selv hygrometer funktion. En anden ting er, at det ikke altid behøver at identificere indikatorer for fugt og temperatur er ledsaget af behovet for at overvåge vindforhold. Men under alle omstændigheder, ikke forsømme den komplekse kontrol af de ydre forhold. Dette vil gøre det muligt at vælge de rigtige materialer og design ordninger for installation af ventilationsanlæg og ventilationskanaler miner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.