HjemlighedVærktøj og udstyr

Aluminiumsvejsning med argon for begyndere: trinvise instruktioner. Teknologi og især aluminium svejsning argon

I de stadigt skiftende produktionsbetingelser, er forbruget af stålprodukter støt stigende. Der er ingen sfære af menneskelig aktivitet, hvor vi kunne undvære disse produkter. En af de mest populære, sammen med stål og støbejern, aluminium står. Meget hurtigt, et ædelt, sjældent metal det forvandlet til et hjem. For at forstå reparation teknologi eller oprettelse af nye produkter fra dette materiale, bør du overveje i detaljer som aluminium svejsning er argon for begyndere. Trin for trin guide vil hjælpe med at gøre disse processer selv derhjemme.

Egenskaberne af aluminium

Inden der fortsættes med aluminiumssvejsning argon, bør trin for trin instruktioner for begyndere som vil blive diskuteret i det følgende, være bekendt med egenskaberne af materialet.

Aluminium leder strøm uden urenheder er 4 gange bedre end stål. Dette materiale leder varmen fra indikatoren 2,2 W / (cm K ∙). I stål, for eksempel, det er 0,6 W / (cm K ∙). Dette må betragtes som en mester, når den udføres aluminium svejsning med argon. For begyndere trin for trin instruktioner skal udføres ned til de mindste detaljer.

Almindeligt anvendte legeringer er AlMg5, AlMg4, 5mn. Deres varmeledningsevne er også højere end den for stål og er omkring 1,3 W / (cm K ∙).

aluminium svejseteknik argon fordi disse funktioner ikke tillader en hastighedsforøgelse af processen. Ellers reduceret indtrængningsdybde. Hurtig krystallisering af smeltebadet fører til ufuldstændig gasning. Denne funktion af argon svejsning af aluminium kan forårsage dannelse af porer i svejsningen. Derfor er de fleste af de nuværende styrke er nødvendig end for stål.

Fremgangsmåder til aluminiumssvejsning argon

Aluminiumssvejsning argon, som teknologi er blevet udviklet ved hjælp af forskellige materialer, er af flere typer. De mest almindelige er:

  • svejsning under anvendelse af en wolfram elektrode, der forekommer i en inert gas miljø;
  • svejsetråd til automatisk flow behandling argon aluminium;
  • svejsning uden brug beskyttende gasser smeltende elektroder.

En vigtig forudsætning er ledende processen med at bryde oxidfilm som er dannet på emneoverfladen. Til dette formål er argon aluminiumssvejsning udført under anvendelse af AC eller DC omvendt strøm. Fremgangsmåden kan ikke udføres ved en konstant fremad strøm. Det oxidlag ikke give efter for ødelæggelse, forekommer ikke katodeforstøvning.

Svejsning kan også divideres med hastigheden af dens effektivitet på MIG og TIG (AC). I det første tilfælde, udføres processen 3 gange hurtigere, men svejsekvaliteten er meget højere end den anden type operation.

materialer

I dag bruges en lang række af aluminiumlegeringer. Hver har sine egne fysiske og kemiske egenskaber. Svejsetråd til svejsning af aluminium argon bør anvendes straks. Hvis pakken allerede er åbnet, kan gemme sådanne produkter ikke vare længe. Oxidere overfladen af svejsetråden er uegnet til svejsning aluminium argon.

Før operationen, er overfladen renses for fremmedlegemer. Selv med et kort ophold i luften, er aluminium dækket med en film af Al2O3 oxid. Sådant materiale under svejseprocessen kræver tilvejebringelse af en beskyttende miljø af inerte gasser. Til dette formål, argon.

Men det er bedre at bruge denne gas i en blanding med helium. Dette giver dig mulighed for at opnå større smeltebadet temperatur. Dette er især vigtigt for tykvæggede arbejdsemner. I nogle tilfælde er halvautomatisk svejsning af aluminium fremstillet uden anvendelse af argon og helium alene.

Også anvendelsen af blandingen af gasser muligt at opnå mindre porøs søm.

Udstyr til svejseprocessen

Svejsning af aluminium argon teknologi, som vil blive diskuteret i det følgende, omfatter anvendelsen af visse former for udstyr. At udføre fremgangsmåden brug inverteren TIG AC, som vil tjene som en kilde til vekselstrøm. Der er behov for at give en grundstødning system, uden at mislykkes. Også fremstillet før brug wolframelektroder, svejsetråd til at argon svejsning aluminium.

Processen involverer TIG-brænderen og køleenhed til det, en dyse med en spændepatron holder og en gascylinder. Slange det skal være pålidelig. Beholderen skal være forsynet med en reduktion gastryk gear.

Dette efterfølges af en person til at yde beskyttelse. Denne svejseskærmen og maske med tonet glas, høj kvalitet læder. Fagfolk kan lide at bruge nuværende kontrol pedal. For en nybegynder er det ikke et særligt vigtigt element, fordi det er nødvendigt at være opmærksom på andre ting.

Fordele ved svejsning argon

Svejsning af aluminium argon vekselstrøm har en række funktioner. De skelne denne proces fra de andre sorter med korrekt brug af systemet.

Argon svejsning vil forhindre oxidation af aluminium. Denne gas fortrænger oxygen. Denne tilgang er alsidig. Næsten alle aluminiumlegeringer kan svejses ved denne fremgangsmåde.

I dette tilfælde vil den bue stabilitet skal overholdes. Sømme fremstillet under anvendelse af loddemetal tråd til svejsning af aluminium argon, opnået ved anvendelse af apparatur kraftig kvalitet. Derfor, i produktionen af frekvensomformere kun af højeste kvalitet anvendes.

Kun udstyr af høj kvalitet, bør også bruges i hjemmet. Dette vil sikre styrken og holdbarheden af det færdige produkt.

nuværende form

Svejsetråd til svejsning af aluminium argon under påvirkning af den elektriske lysbue smelter og skaber et led. I dette tilfælde, eksperter anbefaler brug af vekselstrøm. Dette skyldes, at teknologien af processen.

Svejsning af aluminium argon DC omvendt polaritet type vil rense oxid film katode metode, men den vil blive stærkt forøget svejsetemperatur. På grund af dette endnu stærkere wolfram-elektroder begynder at svigte.

Jævnstrøm lige polaritet er simpelthen ude af stand til at bryde den oxid film, selvom den bue det er mere stabilt. Derfor kun skifte polariteten kan tilvejebringe resultat af høj kvalitet.

Den forberedende fase af arbejdet

Loddemateriale til aluminiumssvejsning argon ligger jævnt og blive stærkere søm, hvis materialet overflade er godt forberedt inden brug.

Først skal du affedte aluminium. Til dette formål opløsningsmiddel, f.eks, acetone eller benzen. Derefter, mekanisk eller kemisk renset overflade af aluminiumoxid. Efter at materialet har at tørre ud, hvis der blev anvendt særlige midler.

Mekanisk oxidfilm kan rengøres med en børste med metalfibre eller sandpapir. Denne metode kan anvendes i hjemmet. På produktionen er altid at foretrække kemiske rengøringsmidler. Aluminiumsoverfladen er modtagelig for ætsning i alkaliopløsning, vasket med varmt og koldt vand, klares, og endelig tørret.

regler proces

Aluminium svejsning med argon for begyndere trin for trin instruktioner, der vil gøre arbejdet derhjemme, anvende ildfaste wolframelektroder.

De ofte er yderligere urenheder, der øger styrken og kvaliteten af det endelige resultat.

Hovedreglen, der skal følges i arbejdet, er placeringen af tråden. Det bør altid være foran elektroden. Den kan bevæge sig kun langs sømmen.

Svejsning selv kan udføres i forskellige positioner i rummet. Men den bedste kvalitet sikres ved vandret fortsætter. Til svejsning på loftet eller på væggene, en blanding af argon og helium.

For at styre processen og være i stand til at gøre arbejdet i høj kompleksitet, på enheden justerer frekvensen af AC og balance.

anbefalinger lavet

Eksperter Bemærk især aluminium svejsning med argon, som bør tage hensyn til den uerfarne mester.

Elektroden er placeret så tæt på arbejdsemnet. Dette vil bidrage til dannelsen af den mindste bue. Tråden skal fodres glat, ellers føre til pludselige ryk sprøjtning materiale.

Lysbuestabilitet sikrer den lodrette position af elektroden. svejsehastighed bør være høj. Fra dette tal vil afhænge af kvaliteten af det endelige resultat. For at sy en glat, holdbar, før operationen nybegyndere bør være uddannet i den dygtighed af svejsning.

Instruktion af processen

Apparat til svejsning af aluminium argon oprindeligt tager på emnet "vægt". I sin venstre hånd, skal føreren tage ledningen, og retten - brænderen. Når der trykkes på knappen for at tænde den aktuelle udstyr og gasforsyningen er startet. Mellem overfladen af emnet og elektroden en bue forekommer. Det vil smelte fyldstof aluminum wire og kant detaljer. I dette tilfælde, på overfladen begynder at dukke op svejsning.

For den erfarne mester denne proces bliver ikke let. For en nybegynder er det vigtigt at være lidt øvelse. Denne proces testet for mange år af et stort antal specialister. Han har bevist sin levedygtighed og holdbarhed af det endelige resultat.

Fastholdelsen af vejledningen, samt producere flere uddannelse sætte lodde på test forberedelse, kan selv en novice svejser gøre arbejdet ganske effektivt.

forbrug

Strømningshastigheden af argon ved svejsning af aluminium afhænger af tykkelsen af svejsetråden, og tilsvarende forøger dets diameter. Gasstrømningshastigheden indstilles af trykregulatoren flyde.

Hvis tråddiameteren er 1 mm er argon kræves 12-14 l / min. Ved at forøge tværsnittet af loddemidlet til 1,2 mm, vil strømningshastigheden være 14-16 l / min. For aluminiumstråd på 1,6 mm i diameter kræves inert gas 18-22 l / min.

Efter lukningen af svejseprocessen skal argon i nogen tid til at virke på overfladen af emnet. Dette vil hjælpe med at beskytte sømmen vejledning og køle elektroden.

Svejsning halvautomatisk uden argon

For at udføre visse former for arbejde, der kræves for at anvende en højere temperatur svejsebadet. I sådanne tilfælde er der ingen halvautomatisk TIG-svejsning af aluminium argon. Helium anvendes til denne proces. Denne gas har en større termisk ledningsevne, hvilket er en fordel i behandlingen af tykvægget præforme.

Uden argongas release er en mere komplet, og sømmen opnås praktisk taget uden porer. Desuden er denne teknologi, der anvendes, når de foretager en konstant strøm svejsning aluminium. Denne metode er mere kompliceret, så det bruges langt mindre hyppigt.

Anvendelse af rent helium forøger omkostningerne ved processen. Til udførelse svejsning på væggene eller loftet af sådan en inert gas er uerstattelige. Det er lettere end luft og argon. Når den dyre helium, det er undertiden stadig bruges som et hjem arbejdstager og erfarne svejsere.

Efter at have gennemgået gennemførelsen af en sådan proces teknologi som aluminium svejsning med argon for begyndere trin for trin instruktioner vil guide dig gennem alle trinene korrekt. Alvorlig om arbejde, læring alle de nuancer og finesser af det, kan du oprette derhjemme høj kvalitet svejsninger, som vil vare i lang tid. Dette er en vanskelig proces, men ansvarlig tilgang gennemførligt og interessant.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.