SundhedSygdomme og betingelser

Urinvejsinfektion

Urinvejsinfektioner (UTI) - en bakteriel infektion , der forekommer i nogen af urinvejene (nyre, urinleder, blære eller urethra). Den mest almindelige urinvejsinfektion - er blærebetændelse eller blære infektion. Andre kliniske former af infektion omfatter pyelonephritis (nyrebetændelse), urethritis (betændelse i urinrøret), og bacteriuri (bakterier i urinen). Typisk urinvejsinfektioner forekomme meget smertefuldt og kan sprede sig til andre organer, hvis tiden ikke begynde behandling.

UTI er diagnosticeret oftere hos kvinder (ca. 15 gange hyppigere end mænd) fra 20 til 50 år. Dette skyldes det faktum, at kvinder har en kortere urethra, hvilket letter indtrængningen af mikroorganismer i urinvejene.

I de fleste tilfælde, det kausative middel for UTI er E. coli, men der er mange andre mikroorganismer, der kan forårsage infektion. De fleste af disse organismer er normalt til stede i tyktarmen, og kun under visse omstændigheder, falder inden urinrøret og andre dele af urinvejene. Risikofaktorer, der øger risikoen for smitte, indbefatter forskellige overtrædelser af den vaginale økosystem (brugen af en membran eller spermicid, antimikrobielle midler, hormonelle forstyrrelser).

Urinvejsinfektioner under graviditet

Ganske ofte udvikler urinvejsinfektioner hos gravide kvinder. Dette skyldes ændringer i kroppen, hvilket gør det mere modtagelige for bakterier. Uden ordentlig behandling, kan infektionen forårsage for tidlig fødsel eller lav fødselsvægt spædbørn.

De mest almindelige symptomer på urinvejsinfektioner omfatter:

 • En brændende fornemmelse ved vandladning
 • strangury
 • hyppig vandladning
 • urininkontinens
 • Smertefulde fornemmelser under samleje
 • Urethrorrhea
 • Smerter i underlivet eller lænden
 • Følsomhed sektion over skambenet
 • Lyserødt eller matte urin
 • Skarp ubehagelig lugt af urin
 • forhøjet temperatur

Behandling af urinvejsinfektioner er rettet mod ødelæggelsen af patogenet. For at gøre dette, skal lægen først afgøre, hvilken slags mikroorganisme var årsag til infektionen. Ved valg af behandling er også nødvendigt at tage hensyn til varigheden af sygdommen og patientens tilstand (åbenheden af urinvejsinfektioner co-morbiditet). Baseret på disse data, lægen vælger den mest effektive for en bestemt patient antibakterielt lægemiddel. Særlig opmærksomhed er påkrævet, når du vælger lægemidler til behandling af urinvejsinfektioner hos gravide og ammende kvinder.

Forløbet af behandlingen kan vare alt fra tre dage til flere uger. Symptomer på infektion er normalt afholdes den anden eller tredje dag efter behandlingens start, men på trods af dette, er det vigtigt at fortsætte med at tage antibiotika for en periode anbefalet af din læge.

Under behandlingen bør du drikke nok væske til at rense blæren, begrænse indtagelsen eller fjerne fra kosten af kaffe, sukker og krydret mad. I nogle tilfælde, læger anbefaler patienterne at afholde sig fra samleje under behandlingen.

Generelt IPM, på trods af forekomsten og sygelighed, ganske vellykket at behandle. Til forebyggelse af tilbagefald af infektion er nødvendig for at overholde reglerne for hygiejne, daglig drikke masser af væske, begrænse indtagelsen af alkohol, kaffe og krydret mad, og spise mere frugt og grønt. Det menes også, at tranebærsaft hjælper med at forhindre urinvejsinfektioner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.