FormationHistorie

Thermidor Reaction. Hvad er årsagerne til og konsekvenserne af den Thermidor kup?

Ellevte måned i det franske republikanske kalender (1793-1806 gg.) Kaldet Thermidor. Derfor thermidorianske Reaktion også ofte henvist til dette kort sigt betyder ødelæggelsen af jakobinsk diktatur og begyndelsen på en konservativ drejning.

Ophør af revolutionære aktiviteter

Det menes, at den franske revolution var endt som et resultat af Bryumerskogo kup i 1799, da det blev væltet af Directory og Napoleon Bonaparte kom til magten.

I denne forbindelse er spørgsmålet over eller fortsætte revolutionen efter thermidorianske Reaction, kan du svare, at den aktivitet, der startede efter stormen på Bastillen og sloganet for som var "Frihed, Lighed, Broderskab", selvfølgelig, endte i juli 1794. Konservative kom til magten, som de kæmpede blev henrettet Maximilian Robespierre.

Ødelæggelsen af selv mindet om revolutionen

Revolutionære jakobinere henrettet uden rettergang i to dage, blev henrettet omkring 100 mennesker - de vigtigste funktionærer i Kommunen. For hele blodige historie for den franske revolution, det var den masse udførelse. Thermidorianske Reaction indledt reaktioner, i 1795. Kommunen blev afskaffet, som resten af de revolutionære komiteer, herunder den revolutionære Tribunal. Ordet "revolution" i almindelighed blev forbudt som et symbol på den jakobinske periode. For at drive en moderat fraktion af konventionen, som afspejlede de borgerskabets interesser.

Den nye forfatning

De var ikke længere revolutionære, men var medlemmer af konventet og henviste til "kongemord", da deltaget i retssagen mod kongen. På grund af deres tro, de var glødende modstandere af monarkiet, men de uforsonlige fjender af de revolutionære. Selvom ved første systemet af statslige organer, skabt af jakobinerne, blev brugt af dem, er det efterhånden ødelagt, nogle af dens institutioner, såsom den nationale Rescue Committee som unødvendig afskaffet.

Thermidorianske Reaktion betød opgivelsen af revolutionen, og at ødelægge den stadig eksisterende forening med disse traditioner, Thermidorians beslutter at vende tilbage til den forfatningsmæssige orden. Men den jakobinske forfatning, som aldrig er trådt i kraft, er de ikke tilfredse, selv med ændringer. At se på det en "organiseret anarki" Thermidorians begynde at skrive din vigtigste dokument, der er kendt i historien som forfatningen Årets III Republik.

Slutningen af en æra af terror

Thermidorianske Reaktion er ikke kun et vigtigt trin i den franske revolution, men dens mest interessante øjeblik, fordi det blev bakket op af de mennesker, selv om det var rettet mod demokratiet. Ligesom jakobinerne kunne gøre en revolution i hovedet på den franske i perioden med kun september 1793 til juli 1794? Denne gang er udpeget i historien som "alder af terror", at i virkeligheden, er svaret på spørgsmålet.

Baseret på ovenstående, thermidorianske Reaction kan kort beskrives som et forsøg primært til at standse blodsudgydelserne. Det første skridt var at overføre strøm fra National Frelse udvalg til det nationale konvent - eliminerer undertrykkende krop.

Resultater af Jacobin diktatur

I første omgang blev jakobinske diktatur baseret på en meget bred segmenter af befolkningen, især i løn medarbejdere og småborgerskabet. Desuden blev de revolutionære oprette effektive regeringer - lovgivningsmæssige konvention, at regeringen i form af et udvalg for Offentlig Sikkerhed. Convent underordnet retsinstans - Den Revolutionære Tribunal, blev skabt af hæren styret af kommissærerne i konventionen. Og ingen af ovenstående, det var ganske effektiv, undladt at beskytte diktaturet, på trods af dens særlige fortjenester. Jakobinerne blev indført maksimale satser for den generelle befolkning parallelt med den vellykkede kamp mod kontrarevolutionære elementer inden for landets grænser. Diktatur undladt at beskytte Frankrig held kæmpede næsten hele Europa.

katastrofale fejlberegninger

Og blot to dage alt blev omfordelt en ny gruppe, der begik den 27-28 juli i virkeligheden, kontrarevolutionære magtforskydning. Hvad skete der? Hvad er årsagerne til og konsekvenserne af den Thermidor kup?

Jakobinerne blev foretaget fatale fejl, hvoraf den første - kildeskat korn fra bønderne. pleje Kun omkring de revolutionære-minded indbyggere i byerne har ført til utilfredshed af bønderne, hvilket resulterede i Petit (Sydfrankrig) opstand brutalt undertrykt af diktatur. Utilfredshed af medarbejdere i de byer, de kaldte etableringen af en maksimal løn. Når Robespierre og hans tilhængere blev taget til udførelse site, parisiske publikum råbte: "Ned med den maksimale!"

dødbringende fejltagelse

Men den vigtigste fejl var vært ved jakobinerne af blodig terror. 44.000 i hele Frankrig udvalg daglig fanget og henrettet snesevis af "mistænkelig". Jakobinerne var på deres bødler gået over i historien på grund af de forfærdelige grusomheder. En af de mest brutale kommissærer konvention Jean-Baptiste Carrier, knust oprøret i Vendée, var kendt for sin "Sinking", hvoraf den første var mordet på så 90 præster.

Ikke mindre forfærdelige skyderier begyndte, og denne fanatiker. Som følge heraf blev thermidorianske Reaktion ende til den æra af terror sat for perioden, der var blevet ødelagt mere end 16 tusinde franskmænd, hovedsageligt repræsentanter for tredje Estate. Kun i at undertrykke oprør Lyons, og stærke følelser fandt sted i Marseille og Bordeaux, ødelagde omkring 2.000 indbyggere, og ved konventionen, blev det besluttet at slette fra ansigtet af Lyon.

De var venlige mod Robespierre

Terror fandt sted på baggrund af en masse forarmelse af det franske. De var utilfredse med politik og Robespierre i konventionen. Truslen om deres egen arrestation og ødelæggelse tillod alle stridende parter i konventionen for en nat at forene og danne en fælles front mod Robespierre, som forhindrede og ekstremt "venstre" og ekstrem "rigtige" i den lovgivende forsamling. Således blandt de førende-Thermidorians til den "rigtige" var: Jean-Lambert Tallien, Paul Barras. Led sammensværgelse mentanyary, tilhængere af den gennemførte Danton, tørster efter hævn, og med rette bange for deres liv.

Blandt dem var Zhozef Bushe, kendt for sin massakre på oprørerne liontsev. Fra "Venstre" kontrarevolutionær kup ledet af: Collot d'Herbois, Billaud-Varennes G. og Mark Vadier. Og mod dem med anklagende tale, dog uden at nævne specifikke navne, 27 af Robespierre talte, erklærer dem til at være kontrarevolutionære og korrupte. Alle stadig godt forstået. Så ikke kun politiske hensyn, men også personlig sikkerhed - væsentlige årsager Thermidor reaktion.

De grundlæggende årsager til kuppet

I historien om den franske revolution thermidorianske reaktion kaldes kontrarevolutionære projekt, som førte til fald jakobinsk diktatur og etableringen af registret. Selvfølgelig var der også dybereliggende årsager til nederlaget i demokratiet. Så blev det ikke påvirket baseret på den private ejendomsret til produktionsmetode. Jakobinerne blev udført kun streng regulering af sektoren distribution. Altid, på det tidspunkt af nogen offentlig forstyrrelser, en bestemt klasse af overskud fra spekulation.

Under den franske revolution var det storborgerskabet og velhavende bønder. For en tid, tolerere deres frygt diktatur tvangshjemsendelse feudalismens og genoprettelse af monarkiet. Desuden lykkedes Folkets hær at bevare integriteten af Frankrig og frastøde udenlandske fjender. Når jakobinerne alle trusler er elimineret, deres diktatur blev uforenelig med de formål borgerskabets vundet styrke, søger magt.

Folk kommer til forsvaret af lederen

På spørgsmålet om, hvad begivenheden betød Thermidor Reaction, kan du besvare - det Robespierre, leveret til dem i konventionen 26 juli, 1793 og gentaget i Jacobin Club et par timer senere. I det, sagde han, at der findes en sammensværgelse, der bliver bedt om opsigelsen af konkrete tiltag.

Selv arrestere af Robespierre og hans tilhængere ikke gå glat. Hans forsvar op de fattigste dele af befolkningen i Paris. På Place de Greve samledes temmelig hurtigt mere end 3.000 mennesker, støttet af politiet, fængslet direktør nægtede at tage fanger. Nationale hær sluttede sig også forsvarerne af lederne af revolutionen. Sans-culottes (revolutionære-minded repræsentanter for tredje Estate) generobret anholdt og eskorteret dem til rådhuset.

Publikum uden en leder - intet

Og det pludselig vendte sig mod jakobinerne, fordi mængden, politiet og hæren har mistet deres ledere. Resterende på jakobinerne frihed, forskanset i sin klub kun underskrev den næste appel til folket. Men de sammensvorne hurtigt orienteret og flyttede til handling. Så snart Robespierre og hans tilhængere er blevet forbudt, mængden spredt, og de fleste af de deputerede i konventionen til siden af sejr. Sammen med Robespierre blev halshugget, og Saint-Just, der i øjnene på de fleste af franskmændene er indbegrebet af terror, og fik tilnavnet "Angel of Death" og "Mad Dog". Således med udførelsen af lederne af Jacobin revolution blev halshugget. En menneskemængde, der nedrevet Bastille, forsøger at generobre Robespierre på tidspunktet for hans anholdelse. Som med alle de tidligere ledere af guillotinen af den franske revolution, råbte hun: "Død over tyrannen"

nyrige

Franske historiker F. Furet bemærkes, at Thermidor bragt til magten mennesker, der har beriget under revolutionen og hele mit hjerte jeg ønsker at drage fordel af de fordele minerede, snarere end at forsøge at bygge en ny menneskehedens historie. Straks efter gennemførelsen af Robespierre fans kommune blev opløst, lukket Jacobin Club. Paris har ændret sig - det ryddet resterne, herunder belysning, til at etablere og opretholde orden. Efter Thermidor genoptog handel, hvilket førte til en stigning i spekulation og pris.

De rige bliver rigere og de fattige - fattigere

Foråret 1795, opstanden brød ud to, der især anden blev de nye myndigheder undertrykt med demonstrativ brutalitet. Det var de sidste optøjer i historien om den franske revolution, som siger en selvmord Georges Jacques Danton "fortærer sine børn."

Efter den thermidorianske Reaktion i Paris, som i resten af Frankrig, kløften mellem rig og fattig, for at arrangere kalde en demonstration af luksus, det var så stor, at ifølge en journalist, befolkningen i Paris, som om den bestod af to nationer, helt forskellig fra hinanden tøj , sprog, skikke og følelser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.