Nyheder og SamfundØkonomi

Thailand Befolkning: etnicitet, klasse, sprog og religion

Tyve største af antallet af indbyggere i staten vores planet lukker Thailand. Befolkning, som ifølge de seneste data er lidt mere end 71 millioner mennesker, er i vid udstrækning de oprindelige bosættere. Hertil kommer, at landet er hjemsted for mange forskellige etniske grupper. Alt dette og meget mere vil blive diskuteret yderligere.

demografiske karakteristika

Thailand, BNP per indbygger , hvilket er lidt mere end 7000 amerikanske dollars om året, kan kaldes et veludviklet land. En anden bekræftelse af dette er det faktum, at uddannelse her har mere end 93% af befolkningen. I midten af det tyvende århundrede opstod i staten en reel befolkningseksplosion. Så i 23 år, er antallet af lokale beboere fordoblet. Den lever i byerne, hver tredje indbygger i landet. Befolkningen i dens kapital, Bangkok, mere end mærket af 10 millioner mennesker. Ifølge statistikker, den gennemsnitlige levealder for kvinder er lig med 74 år, mens den for mænd - 70. Næsten halvdelen af befolkningen er fyldt 30 år.

urbanisering

Nu tætheden af befolkningen i Thailand er et gennemsnit på 130 personer pr kvadratkilometer. Som i mange andre asiatiske lande, de fleste af de lokale beboere bor i landdistrikterne. Især landet har omkring tusind landsbyer. Uanset hvad det var, den ene i hovedstaden og andre storbyer i de seneste år udstrømningen er blevet et kendetegn for ungdom. Største by efter Bangkok nævnt ovenfor, anses for at Chiang Mai (170 tusind indbyggere).

etniske sammensætning

De oprindelige indbyggere i landet er etniske thaier, der blev drevet ud af mongolerne fra Kina her i det trettende århundrede. Gradvist, de bosatte sig i dalen af Mekong-floden , og skabt deres egen stat Siam. I dag er denne nation tegner sig for 75% af alle beboere. Den består af et stort antal grupper. Ud over de thailændere i den thailandske befolkning består af etniske kinesere (14%), malajer (3,5%), samt Vietnamesisk, Laos, mono Rouge og nogle af bjerget folk. Der er omkring 20 etniske grupper. Det er umuligt ikke at fokusere på det faktum, at mere end en million mennesker er flygtninge fra Cambodia, Laos og Vietnam. Disse mennesker lever i grænseområderne, og bliver indkvarteret i lejre.

oprindelige folk

Navnet "thailandske" er afledt af ordet "thailandske", som i oversættelse i vores sprog betyder en fri mand. De indfødte befolkning i landet bor hovedsageligt i de centrale regioner i hende. Hvis du bevæger dig gennem det område af staten lidt i nordøstlig retning, kan vi se, at der er domineret af en anden etnisk gruppe - lao. Generelt kan den indfødte befolkning i Thailand beskrives som meget venlige, hjælpsomme og åbne mennesker. Først og fremmest, dette er på grund af deres religiøse og tro på karma. Det er meget vigtigt at de føler og stærke familiebånd. Ikke overraskende, i det samme hus altid leve i flere generationer, og børnene er meget følsomme omsorg for deres forældre. Tilfælde af mord og tyveri i landet er sjældne. Lokalbefolkningen har en høj arbejdsmoral.

Vigtige erfaringer

Mere end halvdelen af den samlede erhvervsaktive befolkning i landet er beskæftiget i landbrugssektoren. Den tredje del af de lokale, der arbejder i offentlige institutioner og tjenester, og 14% fra industrien. Selv om stort set hele befolkningen i Thailand og kan prale tilstedeværelsen af uddannelse og dens niveau er ikke det højeste. I denne forbindelse er alle sektorer af økonomien lider under manglen på et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere.

I landbruget, domineret af dyrkning af ris, grøntsager og korn. Udvikling af indhold betragtes og husdyr, fordi thaierne dyrkes store og små kvæg, fugle, bøfler og heste. Nogle lokale landsby leve af fiskeri og salg af fisk. Den mest ærefulde erhverv betragtet træskærerarbejde, er hemmeligheder, der har videregivet udelukkende fra generation til generation. Kvinder har tendens til at være engageret i vævning og keramik.

sprog

Befolkningen i Thailand taler for det meste på statens thailandske sprog, som kan inddeles i tre overordnede dialekter. Den første af dem er en officiel og anvendt i litteraturen og uddannelse, den anden tales i de nordlige områder, og den tredje anvendes hovedsagelig i den nordøstlige og sydøstlige del af landet. Ifølge den officielle bekræftelse af oplysningerne, selv i det trettende århundrede under indflydelse af Khmer kultur blev dannet først Thai skrive traditioner. Alle religiøse skrifter skrevet på det sprog, "faldne".

I forbindelse med den største etniske gruppe af kinesisk, hvoraf der er omkring 6 millioner, kan en udbredt flere kinesiske dialekter kaldes i staten. Oftest de anvendes blandt teochu og mandarin. Omkring 2 millioner mennesker i landet taler i malaysisk. Et interessant træk ved det er brugen af arabisk skrift. I turistcentre og større byer aktivt bruger engelsk.

tilbedelse

Næsten hele befolkningen i Thailand (mere end 94% af befolkningen) bekender buddhismen. Ikke overraskende er det stationeret i Bangkok, som er verdens største internationale organisation af denne religion - World Fellowship of buddhister. Samtidig bør vi bemærke det forbehold, at thaierne har lånt mange ritualer og skikke fra andre trosretninger: hinduisme, taoisme og Confucianism. Ud over de buddhister i landet er der muslimer, kristne og sikher, og i de bjergrige områder i staten er helt almindeligt er de traditionelle gamle religioner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.