FormationVidenskab

Strukturen af videnskabelig viden - hvad er det

De, der står over for videnskab og dens funktioner, i begyndelsen skal være klart, hvad strukturen af videnskabelig viden, og hvad det indebærer. Og, mærkeligt nok, al viden kan en eller anden måde kategorisere, fremhæve bestemte former for viden, nogle specifikke funktioner og endda former. Og lidt afhængig af den retning, som bestemt videnskabelig rige du vælger at gå dybt, fordi hver af dem har en fælles "rygrad". Og hvis du taler direkte om komponenterne niveau, i ethvert system af viden kan skelnes: En empirisk, teoretisk og filosofiske plan.

empiriske niveau

Med hjælp fra empiriske (forstand) viden forskerne har mulighed for at etablere kontakt med virkeligheden, lære om de forskellige arrangementer. Ikke mindre vigtig er påvisningen af visse egenskaber ved genstande eller processer, der overvåges (main empirisk metode). Gennemførelsen af denne kategori af videnskabelig viden er kun mulig gennem sensation, perception, og repræsentation. Og her er særligt vigtige: klarhed og objektivitet, sensitivitet, playback eksterne egenskaber.

Det teoretiske niveau

Det er vigtigt at bemærke, at det teoretiske niveau - er et system af videnskabelig viden. Det er dette omfang definerer de grundlæggende begreber, kategorier og love. Det er især vigtigt at kunne tænke, at være ekspert for logiske operationer og, på trods af alt, at være i stand til at stole på sensorisk niveau af kognition. Imidlertid er dette niveau også delt:

1. Grundlæggende teori. Her taler vi om de ideelle og abstrakte objekter.
2. Teorier, der beskriver nogle specifikt område i virkeligheden på grundlag af den tidligere komponent.

Når det kommer til det, hvad er strukturen af videnskabelig viden, og hvad det indebærer, må aldrig glemme, at den teoretiske side er rettet mod at forklare den objektive virkelighed, men det beskriver ikke de eksisterende realiteter, men noget ideal.

filosofiske niveau

De mennesker, der ejer filosofi, ofte en tendens signifikant mere tilbøjelige end andre til at opfatte nogen bestemt videnskab. Og det hænger sammen med det faktum, at det er en ganske særlig evne, der gør det muligt at lære de videnskabelige sandheder, uden afhængighed af logik og videnskabelige beviser. Dette niveau hører til den kategori, der genererer den største mængde kontroverser og debat. Der forværres spørgsmål om at fine linje, der ikke kan trækkes mellem de empiriske og teoretiske niveauer, begrundelsen for dette eller hint videnskabelig teori. Og det er dette niveau skubber behovet for at lære de grundlæggende typer af videnskabelig viden, uden hvilke det bliver mere vanskeligt at afgøre, hvad der er rigtigt er strukturen af videnskabelig viden.

De vigtigste typer af videnskabelig viden

Uanset hvor længe du er inden for videnskab, bør data definition alle vide. Derfor er der følgende typer af viden :

1. Everyday viden - de er forårsaget af personlig erfaring og er baseret på sund fornuft. Denne særlige grundlag af indenlandske relationer. Denne struktur af videnskabelig viden er udelukkende baseret på det empiriske niveau.

2. Praktisk viden - baseret på direkte aktion, beherskelse af visse ting og omdannelsen af verden.

3. Kunst - basis af denne viden er det billede.

4. Videnskabelig viden - der er ingen god grund til at begreber.

5. Effektiv - indebærer afspejling af virkeligheden i en række logiske begreber.

6. Irrational - en direkte afspejling af virkeligheden, som ikke er omfattet af lovgivningen i videnskab og logik.

7. Den personlige viden - afhænger af de grundlæggende evner af personen og af dens specifikke intellektuel aktivitet.

Strukturen af videnskabelig viden - det er et spørgsmål, der fortjener opmærksomhed og detaljerede overvejelser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.