ComputereSoftware

Software livscyklus: koncept, standarder, processer,

Softwareudvikling er ikke mulig uden at forstå den såkaldte software livscyklus. Almindelig bruger det kan være, og behøver ikke at vide, men det er ønskeligt at lære de grundlæggende normer (i det følgende vil blive fortalt, hvorfor det er nødvendigt).

Software livscyklus: hvad er det i formel forstand?

Under livscyklus enhver softwareprodukt forstås tidspunktet for sin eksistens, startende med udviklingsfasen, og før den fuldstændige afvisning af brugen af det valgte anvendelsesområde indtil fuldstændig tilbagetrækning fra brug applikation.

Kort sagt, informationssystemer i form af programmer, databaser, eller endda "af operativsystemer" er efterspurgte kun i tilfælde af data relevans og muligheder, som dem.

Det menes, at definitionen af livscyklus på nogen måde ikke gælder at teste applikationer, såsom beta-versioner, som er de mest ustabile i arbejdet. Den meget samme software livscyklus afhænger af mange faktorer, blandt hvilke en af de vigtigste roller, som det medium, hvor programmet vil blive brugt spillet. Men du kan vælge og de generelle betingelser anvendes i definitionen af livscyklus konceptet.

oprindelige krav

Som det er almindeligt antaget, anvendt en række betingelser med hensyn til dets udvikling og anvendelse af enhver software produkt, nemlig:

 • formulering af problemet;
 • analyse af de gensidige krav i fremtidige ordning;
 • design;
 • programmering;
 • kodning og kompilering;
 • testning;
 • debugging;
 • implementering og vedligeholdelse af software.

Softwareudvikling består af alle de ovenstående trin, og kan ikke undvære mindst en af dem. Men for at styre sådanne processer sat specifikke standarder.

Proces standarder for software livscyklus

Blandt de systemer forudbestemme de betingelser og krav til sådanne processer kan nu kaldes kun tre vigtigste:

 • GOST 34,601-90;
 • ISO / IEC 12207: 2008;
 • Oracle CDM.

For det andet internationale standard er den russiske tilsvarende. Dette GOST R ISO / IEC 12207-2010, er ansvarlig for systemet og software engineering. Men softwaren livscyklus, der er beskrevet i de to forordninger, er identiske. Grunden er enkel nok.

Typer af software og opdateringer

Moderne informationssystemer er sådan, at de etablerer fælles koncepter ansøgning.

For eksempel er der systemprogrammer og forsyningsselskaber, multimedieværktøjer, styreprogrammer, kontorprogrammer og så videre. D. for enhver form for software kan bestemme eksistensen af stadier i livscyklussen.

Dens udvidelse er de mest anvendte middel til opdatering (for begge operativsystemer og platforme og applikationssoftware). Sandsynligvis behøver ikke at forklare, at enhver bruger af edb-systemet er baseret på Windows-opdateringer bestået en fase af systemet eller komponenter som Microsoft .NET Framework eller virtuel maskine Java.

projekteringsfasen

Nu et par ord direkte om udviklingsstadier. Lifecycle omfatter indledningsvis projektplanlægning, systemanalyse og målrette krav, muligheden for en foreløbig eller detaljeret design, kodning og test, muligheden for applikationssoftware i specialiserede systemer, og så videre. D.

Modeller af softwaren livscyklus tyder på, at oprindeligt indstillet til opgave at skabe software skal være begrænset til udvikling af generiske applikationer eller software-produkter, der bruger nogle opstart miljø.

design

Udvikling systemer programmeringssprog. Software design i den første fase kan reduceres ned til.

Vil dette C + / C ++, Java, Delphi eller den samme forældede Pascal - er ikke så vigtigt. Spørgsmålet er, hvordan skabte ansøgning kan integreres i operativsystemet og køre problemfrit.

I den forstand en livscyklus softwaretest det er tidspunktet for den første installation af produktet, indtil dens fuldstændig fjernelse på grund af uoverensstemmelse af systemkravene, inoperable eller manglende evne til at udføre de opgaver, der oprindeligt.

efterfølgende faser

Yderligere støtte til definition af softwaren livscyklus, kommer ned til kodning til at generere og modtage ansøgningen kildekode.

I tilfælde af en fri (åben) udbredelsen af den såkaldte certifikat bliver anvendt baseret på GNU licens, der giver mulighed for ændringer i selve softwaren på anmodning af brugeren, fortrolig med programmeringssprog, som ansøgningen blev oprettet.

Hvis det er en lukket kode, kan du bruge værktøjer som Disassembler. Men i dette tilfælde, kan kun den afkodning eksekverbare EXE-filer skal nås, og da slet ikke bundet DLL dynamiske biblioteker.

Men denne teori. I praksis den fase af software livscyklus omfatter en liste langt flere emner. Selv den mest simple simulering, der består af en gennemgang af standarderne og formuleringen af observationer (høje krav til arkitektur, der matcher den eksekverbare kode, de midler og metoder til verifikation). Det er den proces af softwaren livscyklus. Men her er det vigtigt at forstå og kontrollere nogle af principperne for sådanne programmer og systemer.

ledelse Grundlæggende

software lifecycle management er baseret på nedbrydning af programmer i komponenter, hvilket giver en bred nok vifte af værktøjer til at skabe dem.

Der er en ulempe. Valget af moduler er begrænset af den oprindelige udvikler af platformen på grundlag af hvilke der produceres programmering. Selvfølgelig, hvis du tager hensyn til foreningen og maskinskrivning anvendte udviklingsværktøjer (især genanvendelige moduler), ingen tvivl om det.

Men de stadier af softwarens livscyklus nødvendigvis omfatte etablering af databehandling protokoller, rutiner, standard biblioteker og mere.

brugte moduler

Og ingen proces software livscyklus er komplet uden brug af meget specifikke komponenter. Blandt disse prioriteter er følgende:

 • Chief (administrerende direktør) modul ansvarlig for lanceringen af softwareproduktet;
 • Control Unit, der er ansvarlig for at kalde de vedlagte komponenter eller dynamiske link biblioteker;
 • funktionalitet og service databehandling værktøjer og andre værktøjer.

Den eksekverbare fil er normalt, for Windows-baserede systemer er præsenteret i form af "ekzeshnika". Styrekomponenter har en udstrækning konfiguratorer (Config.sys- anvendes til operativsystemet), yderligere link biblioteker har extension DLL. Kontrol- og forarbejdning funktioner og indstillinger for nogle programmer vises muligvis i form af XML-filer.

De er i øvrigt for de fleste af de nuværende kendte medier programmer er et middel til at bevare de grundlæggende konfigurationsparametre. Brug af software af denne type, selvfølgelig, det er ret begrænset, men forståelsen af de generelle principper for arbejdet med de samme medieafspillere kunne ikke skade. Her er hvorfor.

Faktisk hvad de softwarens livscyklus lagt kun på niveau med livet opgradering af spilleren eller installation af codecs og dekodere. En lyd og video kodeomskrivere er iboende egenskaber af enhver musik- eller videosystem.

Eksempel baseret på FL Studio-programmet

I første omgang, den virtuelle studie sequencer FL Studio var navnet på Fruity Loops. Den livscyklus af softwaren i dens primære ændring er udløbet, men ansøgningen er noget omdannet og fik sit nuværende udseende.

Hvis vi taler om de stadier i livscyklussen, først på tidspunktet for formulering af problemet blev sat af flere forudsætninger:

 • skabelsen af en tromle modultype drum maskiner som Yamaha RX, men med one-shot-prøve eller sekvens i WAV format, optaget live i studiet;
 • integration i Windows-operativsystemet;
 • muligheden for projektets eksport til WAV, MP3 og OGG;
 • projekternes forenelighed med en ekstra ansøgning Fruity Tracks.

"C": de programmeringssprog blev brugt i udviklingsfasen. Men platformen set temmelig primitive og gav ikke slutbrugeren den ønskede lydkvalitet.

I denne henseende under testningen og debugging fase udviklere måtte gå vejen for den tyske Corporation Steinberg og gælder for de grundlæggende krav til lyddriveren støtte til fuld dupleks-tilstand. Lydkvaliteten var højere og lov til at ændre tempo, pitch og stille yderligere FX-effekter i realtid.

Færdiggørelsen af livscyklus software anses for at være produktionen af den første officielle version af FL Studio, som i modsætning til deres forfædre, havde været et fuldgyldigt sequencer-interface med mulighed for at redigere indstillingerne på den virtuelle 64-kanals mixerpult med ubegrænset tilsætning af lydspor og MIDI-spor.

Fremme af programmet stoppede ikke der. På det tidspunkt i projektledelse støtte til tilslutning VST format plug-ins blev indført (første, anden og derefter den tredje version), når der er udviklet af Steinberg. Groft sagt kan enhver virtuelle synthesizer, der understøtter VST-vært forbindelse til programmet.

Det er ikke overraskende, at snart enhver komponist kunne bruge analogien af "Iron" modeller, såsom komplette sæt af lyde en gang populære Korg M1. Mere - mere. Ansøgning moduler såsom Addictive Drums eller universel stik Kontakt lov til at spille live-lyd af rigtige instrumenter, der er optaget med alle nuancer af artikulation i professionelle studier.

Udviklerne har forsøgt at opnå maksimal kvalitet og skabe opbakning til ASIO4ALL chauffør, der viste sig at være en tand bedre end Full Duplex. Følgelig den øgede bitrate. I dag, kan kvaliteten af den eksporterede lydfil være 320 kbit / s ved en samplingfrekvens på 192 kHz. Og denne professionelle lyd.

Med hensyn til den første version af sin livscyklus kunne kaldes helt færdig, men en sådan erklæring er relativ, fordi ansøgningen kun ændret sit navn, og har fundet nye muligheder.

udviklingsperspektiver

Hvad er de stadier af softwarens livscyklus, er det allerede klart. Men her på udviklingen af sådanne teknologier bør diskuteres separat.

Det er overflødigt at sige, at enhver softwareudvikler er ikke interesseret i at skabe en forbipasserende produkt, der næsten ikke holde ud på markedet i flere år. I fremtiden bliver alle kigger på det langsigtede udnyttelse. Dette kan opnås på forskellige måder. Men som regel, næsten alle af dem koge ned til at frigive opdateringer eller nye versioner af software.

Selv i tilfælde af Windows, kan sådanne tendenser ses med det blotte øje. Det er usandsynligt, at der i dag er mindst én bruger, der bruger systemer såsom versioner 3.1, 95, 98 eller Millennium. Deres livscyklus er afsluttet efter udgivelsen af version XP. Men her er den server version på NT-teknologi baseret stadig er gyldige. Selv Windows 2000, i dag er ikke kun meget relevant, men i nogle henseender installationen eller sikkerhed selv overgår den seneste udvikling. Det samme gælder for NT 4.0-systemer, og specialiserede modifikationer Windows Server 2012.

Men det er i forhold til disse systemer stadig hævder at støtte på højeste niveau. Men den sensationelle dengang Vista er klart oplever en solnedgang cyklus. Ikke kun det, det var ufærdig, så stadig og fejl i sig selv, og mangler i sit sikkerhedssystem var så meget, at vi kun kan gætte på, hvordan det var muligt at lancere en software løsning er uholdbar.

Men hvis vi taler om det faktum, at udvikling af software af enhver type (kontrol eller anvendelse) ikke er på plads, kan vi kun oplyse de faktiske omstændigheder. Efter alt, i dag det kommer til ikke kun edb-systemer og mobile enheder, og hvor de teknologier ofte foran computeren sektor. Udseendet af processor chips baseret på otte kerner - er ikke det bedste eksempel? Men stadig, kan ikke hver laptop prale af at have sådan en "jern".

Nogle yderligere spørgsmål

Med hensyn til forståelsen af softwaren livscyklus, at sige, at det endte på et eller andet tidspunkt, kan det være meget vilkårligt, fordi softwaren stadig har støtte fra udviklere at skabe dem. , I slutningen refererer snarere til de ældre programmer, der ikke opfylder kravene til moderne systemer og kan ikke arbejde i deres miljø.

Men selv med de teknologiske fremskridt, mange af dem i den nærmeste fremtid kan ikke opretholdes. Og så vil det have at træffe en beslutning enten at udstede opdateringer eller den fuldstændige revision af hele konceptet, der oprindeligt indlejret i softwaren. Derfor - og en ny cyklus med en ændring i de oprindelige betingelser, udviklingsmiljøet, afprøvning, og mulige langsigtede anvendelse i et bestemt område.

Men i computerteknologi begunstiget i dag udviklingen af de automatiske kontrolsystem (ACS), der anvendes til fremstillingen. Selv operativsystemet, i sammenligning med specialiserede programmer, taber.

Det samme miljø baseret på Visual Basic er langt mere populære end Windows-system. Og om brugersoftware på UNIX-systemet taler vi ikke overhovedet. Hvad kan jeg sige, hvis næsten alle de kommunikationsnetværk af det samme i USA udelukkende arbejder på dem. Af den måde, et system som Linux og Android, også blev oprindeligt skabt på denne platform. Derfor mest sandsynligt, UNIX perspektiver langt mere end for alle andre produkter kombineret.

i stedet udfald

Det er fortsat at tilføje, at i dette tilfælde er kun generelle principper og faser af software livscyklus. Faktisk kan selv de første opgaver varierer betydeligt. Følgelig kan forskellene observeres på andre trin.

Men kerneteknologi udvikling af software produkter med deres efterfølgende støtte skal være klar. For resten, bør den tage hensyn til de særlige forhold i den software skabt, og det miljø, hvori det angiveligt skulle virke, og muligheden for programmer leveret til slutbrugeren eller produktion, og meget mere.

Hertil kommer, at nogle gange livscyklus kan afhænge af det haster med udviklingsværktøjer. Hvis, for eksempel, vil nogle programmeringssprog forældede, ingen ikke gøre at skrive programmer baseret på det, og endnu mere - at indføre dem i produktionen af automatiske kontrolsystem. Der er allerede kommet i forgrunden endda programmører, og marketingfolk, der har brug for at reagere hurtigt på ændringer i computerens markedet. Og der er specialister i verden, der ikke er for meget. Højt kvalificeret personale, evnen til at holde hånden på pulsen på markedet, blive den mest populære. Og de er ofte såkaldte "grå kardinaler", som afhænger succes eller nederlag for visse softwareprodukter inden for IT.

Antag, at de ikke altid forstå essensen af programmet, men klart i stand til at bestemme den model af software livscyklus og længden af tidspunktet for deres ansøgning, baseret på de globale tendenser på området. Effektiv styring ofte giver en mere håndgribelige resultater. Ja, i det mindste PR-teknologi, reklame, og så videre. D. Kan nogen ansøgning brugeren ikke er nødvendig, men under forudsætning af at den er aktiv pral brugeren installerer det. Det har, så at sige, ubevidst plan (samme virkning som den 25. ramme, når oplysninger er sat ind i hovedet på brugeren, uanset om sig selv).

Selvfølgelig er en sådan teknologi i verden forbudt, men mange af os er ikke engang klar over, at de stadig kan bruges til at påvirke det underbevidste sind på en bestemt måde. At kun er en "zombie" nyhedskanaler eller internetsider, for ikke at nævne brugen af mere effektive værktøjer, såsom udsættelse for infralyd (dette blev anvendt i den samme opera produktion), således at en person kan opleve angst eller uhensigtsmæssige følelser.

Vender tilbage til den software, skal det tilføjes, at visse programmer ved opstart ved hjælp lyd, tiltrækker sig opmærksomhed fra brugeren. Og undersøgelser viser, at sådanne ansøgninger er mere rentabelt i forhold til andre programmer. Selvfølgelig, øget og softwaren livscyklus, uanset hvilken funktion er opkrævet i første omgang. Og dette, desværre, bliver brugt af mange udviklere, der rejser tvivl om lovligheden af sådanne metoder.

Men ikke for os at bedømme. Måske betyder at definere sådanne trusler vil blive udviklet i den nærmeste fremtid. Mens dette er kun en teori, men ifølge nogle analytikere og eksperter, til praktiske anvendelser der er meget få. Hvis du allerede har oprettet en kopi af de neurale netværk i den menneskelige hjerne, hvad så?

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.