ComputereUdstyr

Socket 478: CPU'er, bundkort. Kendetegn Socket 478

I august 2001, "Intel" blev tvunget til at hast indføre en ny computer platform i ansigtet af Socket 478. Og CPU soklen udskiftes umiddelbart foregående to løsninger - "Socket 370" og "Socket 423". Den første af disse i øjeblikket er forældet og ikke længere er opfyldt de krav, der er sat frem til computerens ydeevne. Og den anden har ikke modtaget bred accept af, at han var ude af stand til at konkurrere med rival "socket A" fra "AMD" til en pris af en dyr hukommelse - RIMM. Her i kølvandet på disse begivenheder og optrådte helten i denne anmeldelse.

Hvornår og PGA478 platform livscyklus

Som nævnt tidligere, starten af salget for Socket 478 kom i 2001. Og der var dette produkt i en meget vanskelig situation, så for "Intel". "AMD" i denne tid fortsatte med at udvikle sin mest succesfulde i historien af platformen - "Socket A". Ur hastigheder hun voksede ikke så meget, men udførelsen derimod voksede med imponerende satser på grund af en række tekniske løsninger (fx en stigning i cache). Produkter "Intel" kunne ikke på lige fod til at konkurrere med hende. Gamle "Socket 370" har nået det maksimale af deres evner, og at noget mere var umuligt at komme væk fra ham. En ny PGA423, selvom vindende præstation, men omkostningerne mange gange dyrere på grund af at blive brugt en særlig type hukommelse.

Derfor og det blev udgivet den anden processor stik til Pentium 4, som kombinerer en tilfredsstillende effektivitetsniveau og støtte til lave omkostninger DDR RAM. Denne meget samme computerplatform held varede indtil 2006, hvor det blev erstattet LGA775. Blandt andre funktioner er det også nødvendigt at yde støtte HT teknologi, først gennemført inden for rammerne af platformen, og i stedet for at lade en fysisk computer modul får både kode og data flow.

chipsæt

En imponerende række af chipsæt er blevet knyttet til Socket 478. Bundkort De kunne bruges som driftstiden selv "Intel", og eksterne producenter. Listen omfattede den nyeste SIS chipset-6xx serien, ATI Xpress og produkter linje NVidia chipset lineup NForce. Men stadig den bedste i dette tilfælde, med rette betragtes som løsningen af "Intel". For entry-level PC i845 blev frigivet med lav pris og overkommelig bundt. På den midterste markedssegment sigtede i865. Han har forbedret funktionalitet og højere ydelse. På de mest produktive nicheprodukter blev det orienteret i875 med endnu mere forbedret specifikationer, men også udgifterne til det var flere gange højere.

RAM

To mulige typer af RAM kan bruges i forbindelse med den opdaterede Pentium 4. Socket 478 support SDRAM og DDR. Men den første type hukommelse på det tidspunkt var forældede og som et resultat, at kombinationen af den med den nye sokkel reducerede hastigheden på computere i almindelighed. Derfor er de mest udbredte systemkort, som var baseret på standard skinner DDR. Den meget samme controller i denne sag, er blevet integreret i chipsættet. Mere specifikt i den nordlige bro. Det kan operere i tokanalstilstand og det er muligt at opnå en yderligere stigning i hastigheden, når der anvendes 2 eller 4 RAM-moduler.

lineup CPU

Ikke sådan en stor liste over understøttede CPU modeller Socket 478. De processorer i dette tilfælde var der kun en enkelt kerne, og de blev behandlet til to herskere. Den første af dem tog det første segment af markedet - det er Celeron chips. En anden del af CPU samling fokuserede på pc'en, eller endda den gennemsnitlige premium-segmentet, og det tilhørte den linje Pentium 4. Den vigtigste forskel mellem dem var at øge de operationelle frekvenser og den store mængde af interne cache. Mere detaljerede oplysninger om produkter til Intel Socket 478 (Pentium 4 og ydeevne desktop til Celeron) er vist i nedenstående tabel. De kan stadig hvis du ønsker at købe i brugt stand på forskellige børser på internettet.

Således har vi overveje de karakteristika CPU til CPU soklen PGA478.

№ p / p

processor model

familie

Rækken af driftsfrekvenser GHz

1.

Celeron

Willamette

1,5-2

2.

Northwood

1,5-2,8

3.

Celeron D PGA

-

2,13 - 3,2

4.

Pentium 4

-

1,4 - 3,4

5.

Extreme Edition

3,2 - 3,4

Den nuværende situation med platformen og dens perspektiver

Bestemt, Socket 478 fuldt opfylder ikke nutidens krav til hastighed og effektivitet, videre til pc nu. Men computing-platform fortsat anvendes. Anvendelsesområde - dette kontor computere med lav produktivitet. I denne niche sådanne systemenheder selv nu føler bøde. Men noget mere til at forvente fra PC'en 2001-2006, spørgsmålet er ikke nødvendig. Mange udviklinger, der inden for dette stik først blev gennemført (fx HT-teknologi), selv nu fortsat bruges aktivt.

resultater

Som et resultat, kan det bemærkes, at det Socket 478 i øjeblikket allerede meget forældet og ejerne af sådanne systemenheder endnu bedre til at tænke på computeren opgraderingen. Disse pc'er har fuldstændig udtømt deres ressourcer, og deres ret til at være planlagt i god tid og erstattes af en frisk opløsning med forbedret ydeevne og en højere grad af energieffektivitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.