Nyheder og SamfundNatur

Skalle: beskrivelse, levested, gydning

Skalle tilhører karpefamilien. Denne type af fisk er meget almindelig i hele verden. Videnskaben ved sytten arter af skalle. Og den mest berømte af dem - ordinær. Vi har en skalle og underarter: skalle, Rudd, skalle, etc.

skalle

Roach anses lavværdifisk for alle. Så dybest set er det kun de lokalt salg, til eksport er det ikke. Catching skalle er hovedsageligt i gydeperioden eller i efteråret. Roach anses skidtfisk. I Europa, næsten det ikke spise. Hvis det er udsolgt, kun store og til meget lav pris.

Hovedsageligt fordi roaches er lavet anderledes foder til husdyr, fjerkræ og kæledyr. I butikkerne kan du se poser af hunde- og kattemad. Den slags fisk, de er ofte lavet af en skalle. I Rusland, i industriel målestok kun fanget skalle og skalle. Men for det meste er det fange lystfiskere. Skalle lever af mange store rovfisk - aborre, gedde, havkat, etc. Og nogle vanddyr - odder, etc. Roach - lækker fisk, især tørret. Det smager ligesom tørret fisk.

areoles levested

Skalle er mest udbredt i europæiske områder ligger øst for det sydlige England og Pyrenæerne. Også nord for Alperne. Roach er meget i Det Kaspiske Hav og Aral hav, i alle de floder og søer i Sibirien og Centralasien. I det centrale Rusland, Ukraine og Hviderusland, er det også en masse. Ikke alene roaches sædvanligt i kolde bjergbække.

Nogle steder lever skalle

Hvor kommer skalle? Hun holdt flokke i andre farvande, som for de svageste. Denne fisk er meget glad for de steder, der er beskyttet af overhængende træer og drivtømmer grene og tilgroet vegetation vand. Roach undgå hurtige strømme og koldt vand. Den foretrækker en varm og afslappende.

I søer skalle er fundet på lavt vand, godt opvarmet af solen. Vådområder og områder med silt indhold roaches ikke kan lide. Før det kolde vejr, hun svømmer på dybt vand, hvor det fortsat er for vinteren. Efter oversvømmelser og is driver, er denne fisk findes i damme på flodsletter.

Spring skalle efter åbning af vandet forsøger at bo på selve kyster. Floder går ofte til flodslette og oxbow søer. Efter recessionen i vand det meste af skalle forbliver den samme. Denne fisk forsøger ikke at strejfe langt fra deres egne huler.

Beskrivelse udseende skalle

Roach kan være små, mellemstore og store i størrelsen. Ligesom strukturen af fisk i naturen meget. Særlige kendetegn af skalle - svælg tænder placeret på begge sider af fem eller seks stykker, nezazubrennye. Scales store krop. På forsiden er nødt til at falde. Rygfinne begynder at stige i maveregionen.

Roach form kan være anderledes. Det afhænger i høj grad af foderet. Hvis det er en masse, så det vokser store skalle med en høj ryg. Hvis du fodrer lidt eller det er defekt, vækst aftager og kroppen er smal og lang. Det transeuropæiske Ural søer skalle kan nå gigantisk for det. Den gennemsnitlige varighed af en voksen tyr skalle tyve centimeter. Det kan nogle gange nå op til fyrre. Vægten kan nå kg.

farve

Bagsiden er ensfarvet sort skygge skalle. Men måske med en blå eller grøn nuance. Sider og mave er sølvfarvede. Finner på brystet gullig. Tilbage og underliv - rød på ryggen og halen er grå-grøn med en knap mærkbar appelsin nuance. Iris gul med en rød plet. I nogle fisk af samme farve og finner, gyldne skalaer med en rød nuance på siderne og ryg.

typer af skalle

Skalle - ferskvandsfisk, semi-anadrome. Der er også de personer, der konstant lever i saltvand. Ferskvand - skalle. Roach, skalle lever i saltvand. Alle disse typer af skalle anden farve.

mad

Roach kost består hovedsageligt af dyre- og vegetabilske fødevarer. Denne plante frø, alger og andre vandplanter. Larverne, en gang ud af blommesækken, spise hjuldyr, krebsdyr, insekter og små møl. Grown skalle starter desuden fodret bløddyr. Den tidligere fødevarer bliver sekundær. Power skalle varierer afhængigt af deres levesteder.

Feeds det dag og nat. Denne fisk er konstant i bevægelse. Oftest kan findes ved midnat. I koldt vejr om vinteren, skalle spiser meget værre, da det bliver sværere at få mad. Men aktiv skalle i vinteren og bider godt. I den kolde det normalt svømmer nær den mudrede bund og mellem tang. Den lever vinter med fordel bloodworms og vegetation.

gydning

Puberteten i skalle sker to år efter fødslen. Gyde begynder senere skalle ide, gedder og andre fiskearter. Men lidt tidligere brasen, havkat, aborre og karper. I det centrale Rusland skalle gyder i åen efter vand aftager. I Kama, Volga og Oka, denne fisk kommer til at gyde i oversvømmelse-sletten og oxbow søer. On-Don, Lower Volga og Dnjepr skalle gyder til udslippet. Don er gydende tidligt i marts.

I begyndelsen af gydning afhænger af vandtemperaturen. Hvis stedet ligger tæt på den sydlige og det varme forår, er vand opvarmet hurtigere. I dette tilfælde, før gydning begynder. Normalt skalle gydning begynder i slutningen af april - begyndelsen af maj. På dette tidspunkt har vandtemperaturen nået 10 til 15 grader. De reservoirer placeret mod nord, og i Mellemøsten Ural skalle gyder i midten eller slutningen af maj.

Før starten af gydende skalle dækket med en udslæt i form af hvidlige pletter. Så de bliver mørkere og hærde. Vægte på berøring bliver ru. Spor af massive pletter forsvinder uge efter gydning.

Før gydning kvindelig skalle kravle op i store flokke. Bag dem dukke mænd. På grund af det faktum, at efter gydningen af fisk fanget uden mælk eller æg, antages det, at de seksuelle produkter er syet i ét trin, og moden på samme tid.

Roach æg gennemsigtig, blød, med en svag grøn nuance. De holder sig til de undersøiske klipper, drivtømmer, etc. Æg er placeret meget tæt, og at være på mos, ligne klaser af druer. Den største klynge kan indeholde mere end 84 tusind æg.

Antal unge skalle afhænger i høj grad gunstige miljøforhold. Den stillestående vand er meget katastrofale for unge forår storm, hvorunder en masse æg smidt på kysten. Ungerne er ikke bange for vand spænding, så de går til en dybde på kun i juni. I floderne, unge mange revet ned af oversvømmelser.

Vækst af unge skalle

Unge skalle begynder at dukke op fra æggene efter en uge i varmt vejr. Ofte ti dage efter gydning. I hvert fald - to uger. Fry flyde nær vandoverfladen. De lever af deres blommesæk først, og derefter små plankton. Første yngel skjule fra fjender blandt tang. Der hun begynder gradvist at fodre på krebsdyr, planter. Floder ung skalle ligger i nærheden af de bade, pramme. Der er hun gemmer sig fra rovdyr og finde føde.

I juli, den unge fisk begynder at svømme ud i det åbne vand. Endelig forlader hun ly af buske af vand i august. I efterårsblade unge med voksne fisk til vinteren i dybe huller. I nogle søer skalle nogle gange det kommer op til overfladen for mad, selv i det sene efterår.

fange skalle

Den mest aktive bid af skalle i maj, juni, en uge før gyde- og den samme periode efter gydningen. Men vellykket fiskeri vil, hvis godt varmet flod eller sø. Roach fanget på bloodworm, små orme og Caddis. Sommer skalle tager villigt fyr hvede, larver, wienerbrød og friske krydderurter. Mange fiskere fange fisk på havre, semulje dumplings, møl larver, græshopper og bark.

Den mest aktive sommer nippe - på morgenen daggry. Foråret er bedre at fange skalle eftermiddag. Dybest set almindelig stang med en tynd fiskesnøre anvendes til fiskeri. Stor skalle fanget i ledninger vzabrodku fra kysten eller fra en båd.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.