HobbyHåndarbejde

Shirt russisk folkemusik: beskrivelse, skræddersy funktioner, mønster, foto

Til enhver tid og for alle mennesker, ikke kun havde det tøj traditionel praktisk funktion, men repræsenterer også den nationale mentalitet og kultur. Moderne kendte modedesignere bruger i stigende grad den russiske nationaldragt til produktion af deres samlinger. Shirt russisk er den ældste og universelle element af folkedragt. Det fik lov til at bære alle: mænd, kvinder, bønder, købmænd og fyrster.

Historien om russisk skjorte

Gamle slaviske sprog indeholder mange ord, der har meget til fælles med "skjorte." Men hvis du nærmer sagen etymologisk, det tætteste vil "rub" - cut, et stykke stof og "Rush" - trække ned, at rive.

Dette er ikke en tilfældighed. Årsagen er, at den russiske folkemusik skjorte - det er den mest enkle påklædning: en stof ark, bøjet i midten og er udstyret med en åbning til hovedet. Ja, og der var en saks langt senere end folk vendte sig til vævning. Gradvist begyndte de at fastgøre sin skjorte på hver side, og derefter en anden og som supplement til et rektangulært stykke stof - ærmer.

Særlige kendetegn af russiske mænd skjorter

Shirt Russisk (slavisk) - det er også et middel til social integration. Det kunne sætte på som en adelsmand og den almindelige lægmand - den eneste forskel er det materiale, der anvendes - hør, hamp, silke, bomuld og et væld af dekoration.

Gate, hem og håndled russisk national skjorte var bundet til at dekorere broderi Charm. Russisk herreskjorte 17-18 århundrede kan skelnes fra Syd slavisk for nemt genkendelige funktioner: forskydning til venstre sektion af halsen, som gør det muligt at skjule korset, og længden af knæet.

Kvinders shirt

Russiske kvinder skjorte er et væsentligt element i nationaldragten. I den sydlige del af landet i løbet af hendes dressing nederdel-nederdele, og i det centrale og nordlige - sundress. Linen skjorte, hvis længde er sammenfaldende med længden sundress, kaldet "lejr". Desuden kunne skjorten være:

  • hverdagen;
  • ferie;
  • vorozhbennoy;
  • græsslåning;
  • til spædbørnsernæring.

Men en af de mest interessante omfatter shirt-porukavku. Funktionen af denne beklædningsgenstand er meget lang, nogle gange op til sømmen, ærmer, som på niveau med håndleddet var udstyret med slidser til armene, så slips hængende ærmer bag hans ryg. Desuden iført en lignende skjorte kunne opnås ved en anden fremgangsmåde: den overskydende længde af ærmerne samles og grab. Selvfølgelig kan denne skjorte ikke kaldes hverdag, så hvordan man arbejder i det, for at sige det mildt, akavet (ved den måde, at udtrykket "arbejde i et sjuskede" stammer herfra).

I første omgang er det bar for divination eller nogle af de hedenske religiøse ceremoni. Lidt senere blev hun festlig tøj eller kjole til adelen.

Magnetisme broderi Charm

Selv efter mange år efter de gamle russere accepterede kristendommen, de ikke længere tror på den helbredende kraft af en talisman broderi-deponeret på undertrøje skjorte. De samme overvejelser blev taget som grundlag for syning skjorter for første nyfødte - hvis en dreng er født, faderen brugte en skjorte, og hvis en pige, så moderen. Det var den mest magtfulde talisman. Kun barnets tredje fødselsdag syede odezhku nyt materiale.

Tøj eller visitkort

I oldtiden, russisk skjorte var ikke blot en beklædningsgenstand, men kendetegnende for enhver kvinde. Tidligere var der ingen butikker og atelierer, og de æresbevisninger inkluderet syning tøj til sig selv og deres familier. Derfor, jo bedre sidder kulør, jo mere det var de ornamentale elementer og ornamenter, blev anset desto mere flittige kone. Desuden er den slaviske verdensbillede baseret på evnen til at harmonisere det omkringliggende område - familie, værftet, hus, osv Og du kan komme til dette kun i tilfælde af, at den interne harmoni er nået ... Det vil sige, hvis kvinder er godt, vil resultatet af sit arbejde være stor. Konklusion - hvis en person er iført en pjaltet skjorte, der stikker ud fra huden, og atmosfæren i hans familie og den tilsvarende sjæl.

Vigtigt! Håndarbejde blev anset udelukkende kvindelige besættelse. Dette faktum bekræfter også, at ifølge forfædrene til atmosfæren i familien kun skal møde sin kone.

Mænds skjorte

Russiske mænds shirt er meget forskellig fra kvinders. Forskellen er mere arkaisk snit og indretning. Tidligere var populær vadmel stof - web bredde på 40 cm (dimension drevet design hånd loom). Herfra stammer og udskæringstype bruges til at præsentere - de lodrette bånd med forskellig bredde stoffet anvendes til fremstilling skjorter. Bredde vifte af moderne materiale tillader ikke at ty til brugen af en ekstra vognbane langs møllen, men det er et snit forudsat ånd antikken og traditioner deres forfædre.

Russisk skjorte, et mønster, der har arbejdet i århundreder, ikke kun simpelt, men også praktisk, fordi det giver total bevægelsesfrihed, der er så nødvendig i arbejdet med mennesket såvel som i kamp.

Til dekorative almindeligt anvendte broderede bånd eller bånd, de vigtigste steder er det sted, hvor kraven, håndled og nedre kant af skjorte. En anden dekoration er "baggrund" - sektionen fra halsen til solar plexus dekoreret af broderi eller indsats af et andet materiale.

Autentiske prøver indeholder ofte svastichnuyu symbolik. Disse dekorative elementer kan ikke kaldes simple dekoration herreskjorter - det er snarere en kraftfuld amulet for at beskytte ejeren fra onde kræfter og sort energi. Samme oberegovoy kraft havde et bælte eller skærf, som er konstant og uundværligt supplement til den mandlige samt. Derfor er ordet "ungirt" betyder ikke blot tab af tilbageholdenhed og anstændighed, men også forsvarsløse mod onde ånder.

Stiv og kvinders skjorte

Rummelig russisk shirt til kvinder blev syet af en langsgående webs. I forskellige provinser havde sådanne tøj sit eget navn:

  • Arkhangelsk hendes navn eller tseloshnitsey istselennitsey;
  • Vologda - pass;
  • Kaluga og Orel - helt eller enkelt væg.

I det XIX århundrede blev sådanne skjorter anses for sjældne - de kan findes kun ved brylluppet, men ved begravelsen.

Komponent shirt (russisk) antager, at de øvre og nedre dele. Det første var at være synlig fra under en sundress eller nederdele, så brugen af linned eller hamp, og derefter for sin produktion - bomuld eller silke stof. Ved fremstillingen af den nedre del var tyk hjemmevævede lærred.

Shirt XIX-XX århundreder var primært sammensat. Dybest set når syning mønstre anvendes meget effektivt, uden at efterlade affald-scraps er taget til klippeaggregatet stof bredde.

Sammensætningen af skjorten var rektangulære og kileformede dele. Croy forparten og ryglæn - shirt udgør baser - således fremstillede til lobar tråd placeret langs disse dele. Om nødvendigt sømmen på trøjen forlænget ved lateral baner eller kile.

For forbindelser med en central muffe del anvendes en ret vinkel.

De fleste skjorter indeholdt kile - kvadratiske eller en kile anbragt under ærmerne og giver frihed til hænderne.

typer af snit

Russisk folkemusik skjorte kan skræddersys på forskellige måder.

Det anses for den mest arkaiske tunika snit. For ham tyet til mange nationer, og i vores tradition, er det også afspejler sig i andet tøj, for eksempel i en fjern sundress, zaveske og brynje.

For den mest udbredte type omfatter shirt med Polycom - skulder indsatser, der udvider halsen på hans skjorte, samt forbindelse til og tilbage. Blandt dem er:

  • lige Polikom skjorte, som blev indgivet samtidig sy skud mølle krop panel;
  • shirt med lige Polycom, som var forbundet i parallel med base camp.

Den første var populære i provinserne beliggende i den nordlige og centrale del af landet, og den anden - i Ryazan og Moskva provinser, samt befolkningen i den øverste Oka.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.