FormationHistorie

Ryadovichi - hvem er, hvad deres rolle i det sociale system af Kievan Rus?

Ryadovichi - hvem er, hvad deres rolle i det sociale system af Kievan Rus? Dette spørgsmål stilles ikke kun gymnasieelever, men også historikere, da oplysninger om sociale struktur i Rusland er ikke så meget.

Kievan Rus': en oversigt

På grundlag af udgravningen materialer kan siges, at slaverne i umindelige tider levede på bredden af floderne i semi-stammebåde med ovn.

Landsbyer dannede samfund, som var baseret på de socio-økonomiske relationer. Fællesskaber kan adskilles fra hinanden ved snesevis eller endda hundredvis af kilometer. Samfundet beskæftiger sig med landbrug og dyrehold. Det er forkert, at denne industri var underudviklet. For eksempel, i lang tid, næsten indtil det tiende århundrede, kvæget var synonymt med penge. For overlevelsen af samfundet var det også nødvendigt at biavl, jagt og fiskeri. Med hensyn til den sociale orden, kan det beskrives som en militær demokrati. Grundlaget for ethvert samfund - et hierarki. Men i den gamle samfund, er hierarkiet ikke er baseret på princippet om tvang, men på psykologiske faktorer - indflydelse, imitationer, forbud (tabu system). Det hele formede den sociale adfærd af algoritmen, som kaldes underordning (psykologisk) hos mennesker. Som et resultat af denne algoritme i nogle fremkaldte en følelse af omsorg og ansvarlighed, mens andre - ærbødighed og frygt. Disse algoritmer er fastsat som psykiske arketyper og tjene som en indikator af etnisk identitet af de mennesker. I de 11-12 århundreder, det fortsætter med at udvikle tidligere lagdeling af samfundet og en bedre dannelse af sociale lag. Ulighed vokser, begynder at dukke op selv udstødte - mennesker, der er tvunget til at forlade deres community for den ene eller anden grund. Også fra det 12. århundrede i øjnene af mennesker jorden med folk, der arbejder på det bliver mere og mere værdifuld. For første gang i den russiske Pravda dukkede begrebet "ryadovichi" "Indkøb", "slaver". Alle disse kategorier af befolkningen var i forskellig grad afhængig af grundejeren.

Ryadovichi i det gamle Rusland - hvem er det?

På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige noget konkret om karakteren af sociale og ryadovicha funktion. Nogle forskere mener, ryadovicha almindelig slave. Den omstændighed, at "russiske Truth", dens pris - 5 Hryvnia.

Præcis det samme pris og en simpel slave. Men ryadovich var ikke altid en slave. Sommetider ryadovich - er en person, der kan have nogen til at bo og arbejde i henhold til en ansættelseskontrakt. Historikere også udbredt opfattelse, at ryadovich - et lavere ledelsesniveau, dvs. ufri degnen. Link til dette er i Daniila Zatochnika. Især nævner han, at prinsen er som en ild, brænde gode folk, og hans ryadovichi - gnist. Det er ryadovich - en person, der udfører det administrative arbejde for prinsen.

Ryadovichi - det slaver eller ej?

Nogle historikere sidestille ryadovichey at fortælle bønderne på grundlag af personlige afhængighed. Men hvis vi tager højde for, at ryadovichi - det er mennesker, der for en række forskellige (kontrakt) lever med nogen og arbejde for denne mand, så jeg kalder dem slaver længere. Samtidig, hvis han ikke er en slave, er derfor ikke en medarbejder i et kapitalistisk samfund. Han - det feudale-afhængig person, det vil sige, kontrakten bliver afhængig og er en del af de tjenere.

Hierarkiet bliver det ved siden af en slave, men bevarer den betingede afhængighed.

Social essens ryadovicha

I "russiske Sandhed" Der er klare indikationer i denne henseende. Ifølge dem, kan en person blive ryadovichem hvis han ønsker at gifte sig med en tjener. Men før ægteskabet skulle præcisere betingelserne for serien. Potentielle bejler kan blive på et nummer eller Tiuna, eller steward. Også i "russiske Sandhed" giver en mulighed, når døden ryadovicha hans kone skal opfylde sine forpligtelser. Men der blev også leveret og "klædt" - ud af den afhængige status, annullering af serien. Det er den proces, "pynte" viser, at ryadovichi - dette er ikke slaverne. De kunne betale sin vært.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.