Kunst og underholdningFilm

Romance - hvad er det? hvilket betyder

Jeg læser en interessant bog, ser på et maleri eller et spil på teatret, næsten hver person har nogensinde hørt ordet "melodrama". På trods af at det ofte bruges i tale, ikke alle ved præcist, hvad dette begreb står for, og hvordan det adskiller sig fra dramaet.

Melodrama: betyder

Dette udtryk refererer til en litterær genre (undergenre af drama), hvis værker fokuserer på demonstration af følelser, følelsesmæssige og åndelige oplevelser af aktører i usædvanlige forhold for dem. Som en generel regel, for bedre at kunne afsløre den indre verden af personernes handlinger og motivationer, i melodramaet bruges kontrasten: kærlighed og had, godt og ondt, ærlighed og bedrag. produktet er den type har ofte en trist slutning, men der er undtagelser.

Det er værd at huske, at, som et mellemprodukt melodrama genre, kan det være til stede som elementer af tragedie og komedie.

Også denne genre er helt almindeligt i film og teater kunst.

Historien om fremkomsten af melodrama

Ordet romantik er oversat fra det græske "sang drama". udtrykket er dog ingen relation til det antikke Grækenland har siden optrådt i det XVII århundrede., ud over Italien. I første omgang blev det brugt til at henvise til en form for opera.

Over tid, det udviklede sig melodrama. Det skete takket være indsatsen fra Jean-Jacques Rousseau, der formåede at få blev sunget værker af denne type, og læse højt, ledsaget af dramatisk musik til at øge virkningen på publikum.

Først musikalske melodrama var et produkt af "Pygmalion", der skrev musikken til den berømte komponist, mens O. Kuan.

I løbet af XVIII århundrede. denne genre har gennemgået store forandringer. På et tidspunkt var meget tæt på komisk opera melodramaet, men flyttede gradvist væk fra det. Ved halvtredserne af det XIX århundrede. det har spredt sig mere i teatret. Og med fremkomsten af biografen er blevet en af de mest populære af sin genre.

Melodrama i russisk litteratur

I det russiske imperium kom mode for genren ganske hurtigt efter Frankrig. Den første russiske litterære melodrama - en sentimental historie Karamzin - "Stakkels Liza". Også i denne genre kan tilskrives, og Lermontov s "Masquerade".

Klassiske melodramatiske værker betragtes Ostrovsky spil "Talents og beundrere", "Guilty uden skyld" og "Late Love".

I anden halvdel af det XX århundrede. de mest berømte skuespil, melodramaer hører dramatikere Arbuzov, A. SALYNSKY og Alexander Volodin.

Melodrama i Film

Som i litteratur og cinematografi i de første film, melodrama begyndte optagelserne i Frankrig i begyndelsen af det XX århundrede. Men på det tidspunkt, de var mere som en detektiv eller horror film, som indeholdt en masse blodige scener og spændende mysterium.

Med udviklingen af den genre af filmen melodramaer havde taget i de fleste lande (Danmark, Sverige, Italien, Tyskland, USA og det russiske imperium). Det er bemærkelsesværdigt, at den mest kendte skuespiller, der medvirkede i tape-melodramaer, fra Odessa Faith blev kold i zarens Rusland. Den mest populære melodrama med sin deltagelse - en "Ti stille, sorg, være tavs." Også haft succes med maleriet "Ved pejsen", "Life for Life" og lignende.

I de næste to årtier ikke mister værdien af deres romance i filmen, men tværtimod, det kun styrket positionen. De mest berømte film, melodramaer af perioden - "Lady Hamilton", "Kameliadamen" og "Blue Angel".

I de 50-60-erne. film af denne genre i Europa og USA er gået af mode. Men i Indien-melodrama film i denne periode begyndte at nyde utrolige popularitet. Det er værd at bemærke, at i modsætning til det europæiske og amerikanske film, hvor de melodramatiske parceller ofte talt om kærlighed, er sociale spørgsmål blevet rejst i de indiske malerier.

Med udgangspunkt i den anden halvdel af 60'erne melodrama igen blive populær på verdensplan og er sådan den dag i dag. Klassiske film af denne art - "Dit navn" (Japan), "Mand og kvinde" (Frankrig), "The Kraner flyver" (USSR), "Love Story" (USA).

Særlige kendetegn af melodrama

Denne genre af drama har en række funktioner.

  • Den første er overdrevet emotionalitet af hovedpersonerne, som koncentrerer al den opmærksomhed.
  • Hovedformålet med værker af denne art - at få læsere (seere) for at leve sig ind i personerne. Horror appellerer til følelser snarere end intellekt af mennesket.
  • Finalen af de klassiske værker af denne genre er tragisk. Men i det XX århundrede. med en let hånd Bertolda Brehta, gjort populær af den åbne ende af de teaterforestillinger, til mode spredning melodrama og blev en af deres særlige kendetegn. I de seneste år, melodrama i stigende grad har en lykkelig slutning.
  • Selv om disse værker er ofte forhøjede temaer ulighed eller vise forsøg sociale til at konfrontere den enkelte til samfundet, i midten af klassisk moderne melodrama er en kærlighedshistorie.

Romance - Genre Drama

Det er ikke nødvendigt at identificere den fulde drama og melodrama. Sidstnævnte betragtes som en mere overfladisk, er primært beregnet til en kvindelig publikum.

Oftest begivenheder indtræffer melodramatiske værker af usædvanlige mennesker (aristokrater, velhavende, velkendte historie af tegn), og indhyllet i en aura af fabulousness og romantik. Samtidig, klassisk drama beskriver ofte skæbne almindelige mennesker, hvor alle er i stand til at genkende sig selv eller deres kære.

Som en måde at skelne billedet af de vigtigste tegn drama og melodrama. I de første tegn er mere realistisk, og den anden - tværtimod. Personerne er heltene i melodrama, som regel er hypertrofisk, de let kan opdeles i gode og dårlige. I dramaet af tegnene er ofte vanskelige at forstå og tage til nogle kategorier, da deres handlinger og følelser er ekstremt selvmodsigende.

De melodramaer er ofte til stede elementer af erotik, på samme tid for drama, denne del er valgfri, men hvis det er, det ser mere kedeligt.

For næsten fire hundrede års eksistens har det været igennem en masse melodrama. Dette påvirkede dens funktioner. I dag, takket være udviklingen af biografen melodrama er en af de mest populære genrer. Hvert år tusindvis af film skudt-melodramaer for enhver smag, og i dag næsten alle på planeten kan finde et værk af denne art, der har ham i hjertet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.