FormationGymnasier og universiteter

Reformen Valutaen i 1947 i USSR

Reformen af den valuta i 1947, gennemført i USSR, var en barsk mål for økonomisk opsving efter Anden Verdenskrig. Sådanne reformer i efterkrigsårene, har mange stater oplevet. Den væsentligste årsag til dette var den enorme masse af penge udstedt til dækning af militære udgifter.

Konsekvenserne af krig

Anden verdenskrig forårsagede store skader på både Sovjetunionen og mange andre deltagende lande. Ud over den enorme menneskelige tab, blev skader på staten som helhed.

Under krigen blev det ødelagt omkring 32.000 industrivirksomheder, næsten et hundrede tusinde husholdningerne i landdistrikterne, mere end 4.000 banegårde og 60.000 stier. Destruction lidt hospitaler og biblioteker, teatre, museer, skoler og universiteter.

Landets infrastruktur blev næsten fuldstændig ødelagt, millioner af sovjetborgere blev efterladt uden tag over hovedet, ødelagde mere end 30% af den nationale velstand, fødevareforsyning var næsten opbrugt. Landet var fysisk og mentalt udmattet.

Årsager til reform

Rekonstruktion af landet, som faldt i forfald efter krigen, krævede væsentlige ændringer i mange områder af livet. En af disse reformer blev afholdt i USSR i reformen 1947 valuta. Årsagerne til reformen var mange:

  1. I krigstid, blev det udgivet et stort antal pengesedler. Dette skyldes den enorme militære udgifter. Som et resultat, i slutningen af krigen penge i omløb var fire gange større end før. I efterkrigstiden er mængden af kontanter ikke nødvendig og truede devaluering af rublen.
  2. I ryggen roteret et tilstrækkeligt antal falske sedler, som blev udstedt af nazisterne. Disse regninger bør trække i reformen i 1947 valuta,
  3. I Sovjetunionen blev indført kort, der tager sigte på at bekæmpe manglen på varer. Med hjælp af kort fordelt i befolkningen for flertallet af fødevarer og nonfood-produkter. Annuller kupon-system lov til at sætte faste priser på forbrugsvarer.
  4. Markant stigning i antallet af spekulanter nazhivshih stat under krigen. Fastsættelse af priser, blev det også til bekæmpelse af det spekulative element.

Målene for den monetære reform i 1947

Opløsning "på reformen valuta og afskaffelsen af kort til mad og industriprodukter" var grundlaget for begyndelsen af transformationen. Hovedformålet med den monetære reform i 1947 var at fjerne konsekvenserne af den sidste krig. Det skal bemærkes, at disse reformer blev gennemført i de fleste af medlemslandene i krigen.

Formålet med reformen var at hurtigt trække sig tilbage fra pengemarkedet gammeldags regninger unødvendigt udgivet under krigen, og veksle dem til nye. I henhold til valuta reform af 1947 den udskiftede tchervonetses kom rubler.

De er beskrevet i beslutningen bestemmelser fastsætter også annullering af kortene procedure. Tilstedeværelsen af kuponen på produktet gav borgerne ret til at købe et bestemt produkt. Antal gennemløb var begrænset, henholdsvis kan ikke alle har råd til at købe det ønskede produkt. Dette gav skub i udbredelsen af spekulation. Folk, der ikke har kort på det rigtige produkt, kan købe det fra spekulanter til højere priser. Reformen Valutaen i 1947 etablerer en enkelt fast pris for alle produktgrupper.

Hvordan gjorde reformen

Reformen planlægning begyndte et år tidligere. i forbindelse med efterkrigstidens hungersnød havde imidlertid at blive udskudt. Start af aktiviteter blev planlagt til december 16. Fuldføre reformen nødvendig på kortest mulig tid, blev slutdatoen planlagt to uger senere, den 29. december.

Som transformationen form blev valgt værdi. kort beskrevet, den valuta reformen i 1947 var at ændre i værdien af valuta. Andelen af den pålydende værdi var 10: 1, dvs. ti gamle dukater lig med en ny rubel. Imidlertid er prisen orden, forskellige gebyrer og løn under den fornyede beregning ikke ændret sig, på trods af faldet i priserne. I denne henseende er mange historikere anser denne reform af den pålydende værdi, er enige om, at det var konfiskation.

Den 11. december departementerne indenrigsministeriet var modtagne pakker, der skulle afsløre 14 i samme måned institutlederne af sparekasser og andre finansielle strukturer. De datapakker skitserer valuta reform af 1947 og forudsat detaljerede instruktioner til udveksling af midler af befolkningen. Instruktioner pågældende kontanter samt indskud og obligationer.

udveksling penge

Konfiskation valuta reform i 1947 og bekræftet ved et af punkterne i orden. Dette stykke hedder, at udvekslingen af offentlige midler bør gøre, så ikke kun at trække sig ud af omløb et overskud af midler, men også at fjerne ophobning af spekulanter. Men akkumulation ikke var kun personer fået nazhivshih sin formue under krigen, men også de borgere, kopivshih deres opsparing i årenes løb. Det samme kan siges om de regioner i USSR, som ikke påvirker den krig, hvor gunstige betingelser for handel bevares. Men denne "nuance" forsigtighed tavs.

Kontant papirpenge ændret i billetindtægter i den stat, Bank of USSR med en sats på 00:50, til at deponere swap-forholdet var anderledes. Det skal bemærkes, at penny mønter ikke ombyttes og forblev i omløb.

Annuller kort

eksisterede rationering system i Sovjetunionen siden oprettelsen af staten. Hun annulleret og genoptaget flere gange. eksisterede rationering i landet 1917-1921, 1931-1935. En anden post værdikuponer til de varer fandt sted i krigsårene. Det skal bemærkes, at mens der i kortsystemet flyttede mange stater, der deltager i fjendtlighederne. Annuller kort, der indgår i foranstaltningerne i den monetære reform i 1947 i USSR. Men før bør regulere prissætning. På tidspunktet for reformen af markedspriserne var signifikant forskellige fra den ration overskredet dem omkring ti gange. Beslutning om reformen beskriver en ny procedure for prisdannelsen, som var at reducere forskellen i markedsværdien af varer og ration. prisen på brød, korn, pasta og øl, blev det besluttet at reducere med 10-12% i forhold til priserne Mel og frugter, mælk, æg, te, tekstiler og beklædning er nødvendig for at hæve priserne. Udsalgspris på kød- og fiskeprodukter, konfekture, grøntsager, tobak, vodka forblev på eksisterende Måltid priser.

obligationer

Reformen Valutaen i Sovjetunionen i 1947 rørt og er i øjeblikket i omløb obligationer. Bond - et papir-lån garant, giver ejerne til at få gælden fra låntager på en bestemt dato. Låntager eller udsteder, i dette tilfælde staten handler.

I den periode, Sovjetunionens deltagelse i fjendtlighederne, når kraftigt øgede offentlige udgifter til militæret, blev løsladt statslige krig obligationer for i alt 81 milliarder rubler. Summen af alle interne låntagning var ca. 50 milliarder rubler. Ved tidspunktet for den monetære reform i 1947, staten skylder således befolkning på mere end 130 milliarder rubler.

Obligationer også udveksles. Konvertering Foranstaltningerne bestod i udveksling af gamle lån med nye rente på tre til én, obligationer, vinde - med en sats på 00:55. Det er en ny rubel obligationer var lig med tre eller fem gamle rubler, hhv. Som et resultat af udvekslingen af det indre gæld af staten til befolkningen faldt med gennemsnitligt fire gange.

beholdninger

udveksle besparelser af befolkningen faktor varieres i henhold til mængden af akkumulation. Hvis det indbetalte beløb ikke har nået tre tusind blev udvekslinger lavet med en sats på en til en. Bidrag fra tre til at ti tusind - tre til to. Hvis det indbetalte beløb overstiger 10 000, de 3 gamle rubler svarende til en ny.

Det vil sige, jo større mængde af besparelser, jo mere mistede investor. I denne henseende, når rygterne om den kommende reform blev mere synlige, kilometerlange kø linet op i sparekasser. Folk, der havde indskud store, søgte at hæve penge. De knuste hans store bidrag til mindre, re-arrangeret dem til tredjepart.

sidste offer

At tale om den kommende reform ret hurtigt spredes blandt befolkningen. Oplysninger om pålydende og fortabelse af midlerne har forårsaget en reel opsigt. Folk har købt fra butikker absolut alt, at i det mindste delvis omslutte penge på kort tid var blevet en "slikpapir". På dette tidspunkt, selv sælge produktet, som i årevis samle støv på hylderne. De sparekasser det samme indtraf. Som borgere søgte på forhånd at foretage forskellige betalinger, såsom forsyningsselskaber.

Som det er nævnt af Stalin, for at genoprette staten til at kræve "det sidste offer." Desuden har hovedparten af omkostningerne ved statens lovet at tage over. Men virkeligheden viste sig anderledes. Den tungeste slag blev påført landsbyboerne, mest ubeskyttede del af befolkningen. Valuta reform i 1947 var forpligtet til at udføre i en utrolig kort tid. Hvis for fjernbetjening tyndt befolkede områder, denne periode var to uger, beboerne i de centrale regioner havde tid til at udveksle penge for ugen. Og hvis borgerne havde mulighed for at gøre et dyrt køb eller et indskud, mange landsbyboere bare ikke har tid til at køre til den nærmeste sparekasse. Desuden har en særskilt del af borgerne ikke tør at vise sine reelle besparelser, der frygtede for mange spørgsmål, og forfølgelse. I princippet er regeringen regner med det. Fra i omløb 74 milliarder rubler for udveksling ikke producere mere end en fjerdedel, mere end 25 milliarder.

Konsekvenser af reformen

Som et resultat af reformen af den valuta i 1947 Sovjetunionen var i stand til at undgå en devaluering af rublen, den overskydende produceret under krigsårene regninger er elimineret. På grund af den nye beregning, som omkostninger blev hejst på skuldrene af befolkningen, at staten Bank var i stand til at indsamle en betydelig mængde. Pengene blev til formål at genoprette landets efterkrigstiden. Annuller kortene forudsat faldet i markedspriserne for mange produktgrupper og reduceret antallet af spekulanter.

Det erkendes, at reformen, såvel som mange andre stalinistiske administration, wore tvungen og stiv. Det anerkendes imidlertid, at disse foranstaltninger er blevet tvunget og nødvendige for genopretning af den sovjetiske økonomi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.