ComputereUdstyr

Processor AMD A10-5750M: modeloversigt og kundeanmeldelser

I 2013 blev planlagt til at erstatte familien Trinity Richland, hvis flagskibe i segmentet mobile processorer er AMD A10-5750M og A10-5757M. Det er den første CPU, der bliver "herten" af denne anmeldelse.

Familie af CPU'er

Hvert år frigiver AMD konsekvent en familie af processorer med et integreret grafiksystem. Det hele startede i 2011 med udgivelsen af Llano CPU familien. Et år senere, Trinity dukkede op, og derefter, gennem præcis det samme tidsinterval, begyndte salget Richland. Den sidste familie - SteamRoller - blev introduceret i 2014.

Det skal med det samme bemærkes, at der ikke er nogen mærkbar forøgelse af processorenes ydeevne mellem de sidste to generationer af CPU'en. I de fleste tilfælde er forskellen 2-4 procent, hvilket næsten ikke kan ses i dagligdagen. Men det grafiske delsystem behandles væsentligt og bliver mere og mere produktivt.

Parametre for processorkerner

Væsentlige forskelle i beregningsdelen, som tidligere nævnt, mellem AMD A10-5750M og dens forgængere er ikke. Det er den samme Trinity arkitektur, men med højere clock hastigheder. Dette giver en stigning i produktiviteten på ca. 5-10% afhængigt af applikationen. I andre henseender er Trinity og Richland-processorer identiske - alle de samme FM2-stik. Om nødvendigt kan disse samme CPU'er installeres i den mere avancerede FM2 + -stik. En lignende teknisk proces er 32 nm. Et cache-hukommelsessystem på to niveauer, hvis andet niveau i helten i denne anmeldelse er 4 MB.

Hovedproblemet med denne processor arkitektur er de parrede computerkerner. Når du udfører heltal beregninger, er alt godt: hvert modul har sin egen blok til at udføre denne operation. Til gengæld, hvis tallene er flydende, begynder 2 processorkerner at "bremse". For at udføre denne operation er der kun ét modul, som gradvist skifter mellem de to kerner. På den ene side reducerede denne løsning signifikant processorenes termiske kuvert og reducerede siliciumkrystallets areal. På den anden side faldt ydeevnen.

CPU clock hastigheder

En ganske interessant situation med klokhastighederne på AMD A10-5750M. oversigt Teknisk dokumentation angiver værdierne på 2,5 GHz (med minimal belastning på CPU'en) og 3,5 GHz (i tilstanden peak computing). Men AMD-ingeniører gik i dette tilfælde videre og realiserede en yderligere mellemliggende tilstand, hvor frekvensen skulle være 3 GHz.

Og det er en anden væsentlig forskel fra den tidligere generation af hybridprocessorer. På grund af dette kan denne siliciumchip mere fleksibelt regulere dens ydeevne og strømforbrug.

Karakteristisk for grafikkortet

Processor AMD A10-5750M Udstyret med en integreret adapter serie RADEON model HD 8650G. Det er baseret på 384 shaders. For denne indikator mister denne løsning kun flagskibene i den nyeste generation SteamRolle, som har en værdi på 512. Uret hastigheder på dette grafiske acceleratorområde fra 533 MHz (maksimal strømbesparelsestilstand) til 720 MHz (ved højeste ydelse).

Hukommelsessubsystem

En anden innovation i Richland-familien er, at den understøtter mere effektiv DDR3-hukommelse med en clockhastighed på 1866 MHz. Chippen, som betragtes som led i denne gennemgang, har ingen problemer med at arbejde med et sådant RAM-modul. På denne indikator overgår det endda flagskibet CPU A10-5757M, som kun kan levere 1600 MHz. I praksis er denne parameter vigtig for spil, da processoren selv er udstyret med et integreret grafikkort, og dets ydeevne afhænger direkte af adgangshastigheden til hovedhukommelsen. Derfor er jo højere RAM-frekvensen, jo hurtigere fungerer grafikkortet.

Sammenligning med Intel

Det er svært at vælge en AMD- eller Intel-processor i entry-level notebook segmentet. Denne chip er en levende bekræftelse af dette. På den ene side er CPU'erne i Pentium-serien med hensyn til niveauet af ydeevne med det på et niveau. Men problemet er: de har kun to processorkerner. Som et resultat heraf vil de nyeste spil ikke blive lanceret på sådanne computersystemer - det fremgår af feedbacken. Og det integrerede grafik-delsystem er flere gange værre, ifølge brugerne. På den anden side kan du vælge en bærbar computer med Core i3. I dette tilfælde konverteres 2 fysiske kerner på grund af HT-teknologien til 4. CPU-ydeevneniveauet vil naturligvis være højere end en AMD-opløsning. Men grafikundersystemet er stadig svagere.

For at få en mere produktiv bærbar computer, skal du købe den med en sådan processor og et eksternt grafikkort. Som du kan forstå, vil omkostningerne ved et sådant edb-system være 1,5-2 gange mere. Derfor vil det være svært at finde noget bedre end A10-5750M eller dets modparter i segmentet af mobile mobil-pc'er.

Strømforbrug

Overvej nu strømforbruget af AMD A10-5750M. karakteristika I den henseende har han sådan: en varmepakke på 35 watt og et minimumsforbrug på 5,2 watt. 4 computermoduler, integreret grafikundersystem og 32 nm procesteknologi er de faktorer, der ikke tillader at reducere denne værdi. Men på den anden side kan der ikke være et passivt kølesystem på et højtydende computersystem. Derfor er der i en sådan termisk pakke intet at bekymre sig om, med det kan en almindelig køler håndtere uden problemer. Feedback fra brugere er bekræftet.

Processorfunktioner

Nå, nu om hvad AMD A10-5750M er i stand til. Dens karakteristika er allerede blevet undersøgt i detaljer. For så enkle manipulationer som at se film i HD-kvalitet, at lytte til musik, surfe på internetsider og behandle kontordokumenter, vil dens computerkraft være nok med dit hoved, som det fremgår af anmeldelserne.

Situationen med den grafiske pakke "Photoshop" og computerspil fra den sidste generation er lidt værre. Nej, de vil selvfølgelig gå på det, men du kan ikke forvente maksimale indstillinger og lynhastighed. Alligevel tilhører denne chip det oprindelige niveau.

Notebook modeller

Primært baseret på AMD A10-5750M Laptops er fremstillet af følgende virksomheder - producenter: Asus, MSI, Lenovo og Hewlett Packard. Grundlæggende er modellerne implementeret i 2 formfaktorer: 15,6 og 17,3 inches. Grafikkens subsystem af CPU'en er ret effektiv, så mange af dem kommer med en opløsning på 1920 pixel i bredde og 1080 pixel i højden, det vil sige billedet produceres i formatet "High Defenition". Den billigste enhed tilbydes af Lenovo, for eksempel koster G505 kun $ 570. Til disse penge får du en bærbar computer baseret på A10-5750M med 6 GB RAM og en lagerkapacitet på 1 GB. Dens diagonale er 15,6 tommer. Lidt dyrere koster 17-E041SR fra HP og X550DP fra ASUS. Fordelen ved den første er, at den har en diagonal på 17,3 inches og en stigning i mængden af RAM til 8 GB. Til gengæld er den mest interessante enhed baseret på A10-5750M med rette betragtes som GX70 3CC fra MSI. Hans ubestridelige fordel er, at han har to videokort. Ud over den integrerede HD 8650G har den også R9-M290X med 2 GB om bord på GDDR5-standarden. Dette giver flere gange mulighed for at øge ydeevnen i grafik-delsystemet, og de fleste af de moderne computerspil vil fortsætte med højere indstillinger. Men intet sker uden grund. På grund af den ekstra grafikadapter vokser omkostningerne ved systemet næsten 2 gange og er mere end 1000 dollars.

Ekspertudtalelse og ejeren feedback

En fremragende processor til mobile computere med indgangsniveau med et integreret kraftigt grafikundersystem er AMD A10-5750M. Tilbagemeldingen fra mange brugere bekræfter dette igen. For de fleste daglige opgaver er det nok. I dette tilfælde starter du en ansøgning og tænker ikke på, om det vil fungere. Datakraften er nok i 2 år helt sikkert. Så skal du på en eller anden måde opdatere computersystemet. En lignende mening er også blandt computereksperter på computersystemer baseret på AMD A10-5750M. Anmeldelser af computereksperter bekræfter bare.

resumé

Lad os nu opsummere. Fænomenale parametre og egenskaber kan ikke prale AMD A10-5750M. Ja, det er ikke hans opgave. Og ellers er det en fremragende "arbejdshest", som nemt kan klare de fleste spil til dato. Selvfølgelig kan de maksimale indstillinger og tale ikke være. Men under hensyntagen til prisen på $ 650 for bærbare computere med denne model er CPU'en en glimrende indikator. Det svage punkt i denne chip er den beregningsmæssige komponent, hvis komponenter har en fælles del. Det er på grund af denne beslutning, og præstationen er reduceret. Men den grafiske adapter, der er integreret i processoren, kompenserer mere end denne ulempe. Du kan forsøge at overklokke AMD-processoren i denne model, men som erfaringen viser, vil den ikke øge dets ydeevne betydeligt. Ja, og batteriets levetid reduceres.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.