SundhedSygdomme og betingelser

Pharyngitis er smitsom eller ej? sorter sygdom

Alle os mindst én gang i deres liv havde ondt i halsen. Normalt vi træt viftede væk symptomerne, drikke varm te med hindbær og lidt tid sagde hæst. Men det betyder ikke stoppe os fra at gå i skole, universitet eller gå på arbejde, fordi de mindre symptomer. Og vi troede aldrig, pharyngitis er smitsom eller ej. Fordi jeg ved ikke engang, at denne ondt i halsen kaldes "ondt i halsen."

definition

Pharyngitis - smitsom sygdom, der manifesterer sig ved akut eller kronisk inflammation af slimhinderne i svælget og ledsaget af smerte, at kilde og generelt ubehag.

Fra et anatomisk synspunkt er svælget opdelt i tre sektioner:

- øvre - nasopharynx;
- medium - oropharynx;
- lavere - hypopharynx.

Derfor kan de patologiske processer deles på samme måde. Selvfølgelig, alt dette er temmelig vilkårligt, men ordlyden af diagnosen er afgørende. Viral eller bakteriel agenter er ikke specielt forstå, hvor alt er. De diffust forurene slimhinden i luftvejene og flytte ned. Tilstedeværelsen af morfologiske ændringer i væv giver klinikeren mulighed for at definere en konvention separate sygdomsenheder, såsom akut snue.

grunde

Pharyngitis - en smitsom sygdom, men det ikke provokere de bakterier og vira og banale kulde eller indånding af giftige luft. Og ved fysisk eller kemisk skade på slimhinden slutte pneumokokker stafylokokker, vira eller svampe. Ofte inflammatorisk fokus er allerede i munden, for eksempel cariøs tand, stomatitis, rhinitis eller bihulebetændelse.

De vigtigste agenter for halsbetændelse - en rhinovirus, coronavirus, adenovirus, influenzavirus, parainfluenza. Sjældne herpesvirus, enterovirus, Coxsackie, Epstein-Barr virus, cytomegalovirus og andre. Uanset om herpes pharyngitis er smitsom? Ja, selvfølgelig. Men han så sjældent kommer på tværs i klinisk praksis, at bekymring ikke skal slå. Og for at blive smittet, skal du gøre en seriøs indsats.

typer af pharyngitis

Globalt identificeret to former af pharyngitis: akut og kronisk. Den akutte form udvikler inden for en kort tid efter mukøse svælget virkning, aggression faktor (toksiner, kemisk aktive midler, kulde, varme, mikroorganismer og protozoer). Kronisk halsbetændelse er et resultat af behandlingen af akut ufærdige form eller som en selvstændig sygdom, hvis den irriterende på slimhinderne i længere tid. Denne formular indeholder en fase af eksacerbation og remission.

Den mest almindelige form for pharyngitis er catarrhal, men bortset fra det, stadig forekommer atrofisk, granulosa, og blandet. Gør granulosa pharyngitis er smitsom? Det er svært at svare på dette spørgsmål. Mest sandsynligt, ja, da granulering forårsaget af nogle agent. Men at stole på udenlandske kolleger forskning er vanskeligt, fordi de ikke har sådan en nosologiske enhed og hals - det er snarere en samlebetegnelse, der samler en lang række sygdomme i halsen.

symptomer

Er halsbetændelse smitsom? Svaret er eftertrykkeligt ja. Det er kendetegnet ved ubehagelige fornemmelser i halsen: ømme, smerter, når synke spyt, tør. let feber kan forekomme fra generelle symptomer, træthed, døsighed, tab af appetit, utilpashed. Inflammation er ledsaget af lymfoide væv i svælget henvist smerte over bladflige. Palpering okolosheynyh og submandibulære lymfeknuder smertefuldt. Halsbetændelse kan være manifestationer af mæslinger, skarlagensfeber, røde hunde.

For atrofisk pharyngitis er kendetegnet ved udtynding af slimhinden. Hun ser tør, dækket med slim og let såret. På overfladen kan ses fortykket fartøjer. I hypertrofisk danner primært iøjnefaldende fortykningsmidler portioner lymfevæv. De er tilfældigt placeret på bagsiden af halsen. Desuden en stigning i palatal og svælg mandler.

Faktorer, der bidrager til kronisk halsbetændelse

Under visse betingelser, den del af slimhinden samt specifikke virkninger af aggressive faktorer udvikler kronisk pharyngitis. Fik han få det? Som regel, nej. Dette skyldes det faktum, at sygdommens ætiologi ikke kan være relateret til en bakteriel, viral eller fungal patogen. Men hvis kronisk halsbetændelse blev efterfulgt af en akut proces, evnen til at inficere gemt.

Blandt de faktorer, der udløser forekomsten af kronisk halsbetændelse, er:

- strukturelle træk ved svælget og fordøjelseskanalen;
- lang konstant udsættelse udløsende faktorer (støv, kold og tør luft, kemikalier);
- hurtig vejrtrækning gennem munden;
- rygning;
- allergier;
- endokrine patologi;
- A-vitaminmangel;
- hjerte-, lunge- eller nyresvigt.

For kronisk halsbetændelse er ualmindeligt form for feber og betydelig forringelse af den generelle tilstand, samt de ubehagelige symptomer. Patienterne fortæller, at de kan lide at stå en klump i halsen, der ikke kommer til at sluge eller hoste. Hoste i øvrigt er ofte tørt og hårdt. Disse symptomer er irriterende og forstyrre patienterne deres sædvanlige virksomhed.

diagnostik

Det kræver ikke nogen særligt udstyr til at diagnosticere pharyngitis. Hvor mange dage en patient vil være smittefarlige efter påvisning af sygdommen? Mest sandsynligt indtil efter bluetongue fænomener, så som hoste bidrager til spredning af patogenet, samt med enhver anden infektionssygdom.

Læge otolaryngologist bruger kun deres erfaringer til at identificere patientens specifikke symptomer. Han undersøger mundhulen, svælg og strubehoved, håndgribelige lymfeknuder, spørger demonstrere hoste. For at identificere patogenet, er skrabning med slim. Glasset slide sendes til bakteriologisk laboratorium for at sikre, at der efter en række tests, farvning og såning, lægen fandt ud af, hvad slags mikroorganisme var årsag til betændelse.

behandling

Før behandlingen, er det nødvendigt at bestemme, pharyngitis er smitsom eller ej? Mere sandsynligt end ikke. Det hele afhænger af grundene til, det har forårsaget. Hvis det er at ryge, så er der ingen fare for offentligheden en sådan person ikke, men hvis det pludselig Staphylococcus eller streptokokker, må vi forberede det faktum, at alle de mennesker nærmest for tidligt syg. Derfor bør behandlingen starte med eliminering af irriterende faktor.

Den videre behandling udføres under tilsyn af en læge og kun på sine henstillinger. Patienter tildelt let kost til faste fødemiddelstykker ikke traumatiseret slimhinde. Som afledningsangreb terapi anvendes varmt fodbad, komprimerer på forsiden af halsen, varm damp indånding og gurgling med varm sodaopløsning. Bluetongue pharyngitis, normalt ikke kræver behandling med antibiotika.

Om nødvendigt, antimikrobielle lægemidler ordineres som en skylning, inhalation, insufflation, tabletter eller pastiller. De grundlæggende krav til dem - det er:

- en lang række foranstaltninger;
- lav toksicitet og reducerede absorptionshastigheden fra slimhinden;
- manglen på en allergisk reaktion;
- medicin bør ikke irritere.

De fleste af de lægemidler til rådighed i form af tabletter eller pastiller. Denne form er let at bruge og præcist appliceres på det angrebne væv.

Pharyngitis behandling under graviditet

Graviditet - staten er meget sart, så enhver sygdom bringer en masse ubehag for både mor og ufødte barn. Kompleksiteten skyldes, at behandlingen ikke er egnet til næsten alle produkter.

Så alt, hvad der kan gøre lægerne - det anbefales at kvinder for at sikre fuldstændig fred i halsen. Det er ikke at spise groft mad, samt stegt, salt og krydret, en masse højt og ikke til at tale, ikke supercool. Med jævne mellemrum skal du gurgle med salt og soda løsninger. Og næsten altid nødt til at drikke varme væsker. Det kan være te eller mælk, juice eller kompot til din smag.

folkemusik retsmidler

Efter alle de drejninger lægen stadig diagnosticeret "hals". Smitsom eller ikke en person, og som skal behandles, vil stadig have. Hvis den konventionelle medicin du ikke kan lide, er der mange opskrifter på ikke-traditionelle metoder til behandling til rådighed i dag. Patienter normalt formår at kombinere disse to metoder.

Traditionel medicin siger, at den nemmeste måde at behandle pharyngitis - en gurgle saltvand. Du kan skylle halsen eller nasal vask at gøre, som du vil. Bakteriedræbende egenskaber af denne væske reducere inflammation og fjerne bakterier.

Nå accepteret af kroppen og naturlægemidler bade. Hvis mens svømning i vandet Tilføj eukalyptus olie eller tinktur af timian. De har en styrkende og varmende effekt. Der er tips, der ved det første tegn på betændelse i halsen har brug for at tygge flere fed knopper, en, krydderi. Dette bør ske hver tre eller fire timer, indtil en subjektiv tilstand ikke forbedres.

forebyggelse

Naturligvis er det bedre at forebygge sygdomme end at behandle pharyngitis bagefter. Smitsom eller ikke den person, der er syg, men at styrke sin egen krop skader aldrig. Så du nødt til at slippe af med dårlige vaner og begynde at hærde i formiddag. Mindst en gang om dagen for at ventilere det rum, hvor du er konstant, og hvert par dage til at udføre våd rengøring for at slippe af patogener.

For at eliminere irritation i halsen indholdet af spiserøret og maven, ikke spiser eller drikker i to timer før sengetid. Stadig er det muligt at hæve hovedgærdet, derefter sur væske kan ikke komme til halsen. Et sidste råd: ændre din tandbørste hver tredje måned. Børstehår ophobes bakterier, som med ringe skade på slimhinden kan forårsage inflammation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.