FormationUngdomsuddannelse og skoler

Organisk eller uorganisk forbindelse. Klassificering af organiske forbindelser

Stof bestående af to eller flere komponenter, er et komplekst organisk eller uorganisk forbindelse. Afhængigt af tilbehør er bestemt af dets egenskaber, sammensætning og andre indikatorer. De kemiske forbindelser i miljøet i store mængder. Nogle af dem har en gavnlig effekt, og nogle - en ødelæggende virkning på levende organismer. De mineralske forbindelser er til stede i uorganisk natur. Disse omfatter især indbefatter svovl, grafit, sand og andre. Der er flere funktioner, som er defineret af en organisk eller mineralsk forbindelse.

historiske oplysninger

Udtrykket "organisk forbindelse" har optrådt i de tidlige stadier af udviklingen af kemiske videnskab. Denne klasse indbefatter stoffer, som er til stede i sammensætningen af kulstof (undtagen carbonsyrederivater cyanider, carbider, carbonater, kulilte). I en tid hvor domineret af vitalistiske udsigter, fortsatte traditionen med Aristoteles og Plinius den Ældre om fordelingen af hele verden på livløse og levende stoffer adskilt alt efter hvilken kongerige de tilhørte: animalsk og vegetabilsk eller mineralsk. Desuden blev det fastslået, at for syntesen af den første krævede særlige "livskraft". I denne forbindelse fremstillet ud fra uorganisk organisk stof var det umuligt. Imidlertid er denne antagelse modsiges i 1828 af Wohler. Han syntetisk uorganisk ammonium cyanat organisk urinstof. Adskillelsen imidlertid er bevaret i terminologien i nærværende tid. Af hvilke kriterier bestemmes af en organisk eller uorganisk forbindelse? Om dette senere i artiklen.

oversigt

Den mest omfattende klasse af organiske forbindelser anses i dag. Heraf er der i øjeblikket mere end ti millioner. Sådan en manifold bringes til at danne en særlig egenskab ved carbonatomkæden. Dette vil igen, skyldes til stabiliteten i kommunikationen. Carbon-carbon-kæden kan være enkelt eller flere - tredobbelt, dobbelt. Ved at forøge mangfoldigheden stiger og energi (stabilitet) tilslutning, og længden, omvendt, er reduceret. Grund af den høje valensen af carbon og mulighed for differentiering dimensionsstruktur dannet fra sådanne kæder (tredimensional, flad, lineære). Mineral nævnte art forbindelser, der findes i naturen. Disse stoffer har særlige sammensætning og struktur, fysiske egenskaber. Den generelle struktur af samme type som de uorganiske stoffer. Præparatet kan variere inden for visse grænser. Et træk ved forbindelserne er et naturligt mineral, og den korrekte arrangement af atomer. Fundamentals of taksonomi af disse stoffer blev lagt i 1814 af Berzelius.

Sammensætning som en af de vigtigste kendetegn af stoffer

Tilhører en anden type definerede komponenter i formuleringen. Stof - er en organisk eller uorganisk forbindelse, der har en specifik struktur og sammensætning. De vigtigste grupper af forbindelser af biologisk oprindelse omfatter proteiner, kulhydrater, lipider. Indeholdt i denne klasse af nukleinsyrer med fordel indeholde udover carbon, nitrogen, hydrogen, fosfor, svovl, oxygen. Disse elementer er en del af de 'klassiske' organiske forbindelser som grundlæggende som en regel. stoffet kan således omfatte en række komponenter. Således det vigtigste træk, hvorefter bestemmes en substans repræsenteret - en organisk eller uorganisk forbindelse - er til stede i carbon sammensætning og de grundlæggende elementer nævnt ovenfor.

Begrebet mineralblandinger kan undersøges ved at betragte en række naturlige stoffer - granater. De har forskellige fysiske egenskaber. De afhænger af sammensætningen, på trods af de ændringer, som struktur forbliver den samme. Du kan kun sige om forskellene i holdninger visse atomer og en række-afstande.

Klassificering af organiske forbindelser

Til dato er IUPAC nomenklatur, der anvendes. Klassificering af organiske forbindelser ifølge dette system er bygget på et vigtigt princip. I overensstemmelse med de egenskaber af stoffet i den første tilnærmelse bestemmes af to hovedkriterier. Første - en carbonskelet (struktur af organiske forbindelser), og den anden - dets funktionelle grupper. I overensstemmelse med arten af strukturen af stof adskilles i cykliske og acykliske. Sidstnævnte på sin side omfatter umættede og begrænsende. Gruppen af cykliske forbindelser er carbocyklisk og heterocyklisk. Nogle organiske forbindelser med formlen:

- CH3CH2CH2COOH - smørsyre.

- CH3COCH3 - acetone.

- CH3COOC2H5 - ethylacetat.

- CH3CH (OH) COOH - mælkesyre.

strukturel analyse

Dag, er organiske kemiske forbindelser karakteriseret ved hjælp af forskellige metoder. Det anses for den mest præcise røntgenanalyse (krystallografi). Men denne fremgangsmåde kræver en høj kvalitet krystal størrelse, der kræves for at opnå høj opløsning. I denne henseende er krystallografi bruges mindre hyppigt. Grundstofanalyse er en destruktiv fremgangsmåde, der anvendes til kvantitativ bestemmelse af indholdet af komponenter i molekylet. For at bevise fravær eller nærvær af bestemte funktionelle grupper anvendes infrarød spektroskopi. Massespektrometri er en bestemmelse af molekylvægten af stoffer og fremgangsmåder til fragmentering.

De kemiske egenskaber af organiske forbindelser. carboxylsyrer

menneskeliv er tæt forbundet med disse stoffer. Mange kendte navne som eddikesyre, myresyre, citronsyre. Disse forbindelser anvendes til fremstilling af medikamenter (acetylsalicylsyre), i fødevareindustrien samt til sæber og syntetiske detergenter. Visse forbindelser fremstillet ved insekter (myrer, for eksempel) og tjene som beskyttelsesmidler. Forløbende på celleniveau biokemiske processer forbundet med pyrodruesyre og oxiderede når mange stoffer trænger ind i menneskekroppen, dannet eddikesyre eller mælkesyre. I betragtning af strukturen af carboxylgruppen bør bemærke tilstedeværelsen i det fordoble C = O-binding. I denne forbindelse skal det blive henvist til de umættede funktionelle grupper. Desuden stoffer i strukturen af O-H-binding - den mobile hydrogenatom. Fælles egenskaber af disse forbindelser observeret i stearinsyre, eddikesyre, acrylsyre og myresyre kombinerer ikke blot grundlæggende egenskaber syrer, men også aldehyder. Afhængig af den gruppe, hvortil en carboxylgruppe, skelne aromatiske, umættede, mættede og andre stoffer. I overensstemmelse med antallet af grupper i molekylet er isoleret dibasisk, monobasisk og andre. Når man overvejer karakteristika nogle materialer kan notere nogle ligheder uorganiske og organiske syrer. For eksempel begge stoffer er i stand til at reagere med metaller, baser.

aromatiske carbonhydrider

Disse organiske forbindelser, som er til stede i sammensætningen af hydrogen, carbon og benzenkernen. De vigtigste og "klassiske" repræsentanter for denne gruppe er benzen (I) og homologer (dimethylbenzen, methylbenzen). Der er mange aromatiske carbonhydrider benzenringe. Disse indbefatter for eksempel indbefatte diphenyl C6H5-C6H5, ser på en formel, som, man let kan forstå, hvordan dette stof - organisk eller mineralsk forbindelse. Den primære kilde til aromater produkter kokskul anvendes. For eksempel et ton af stenkulstjære opnået i gennemsnit halvanden kg toluen, 3,5 kg benzen, naphthalen to kg.

Vigtigste karakteristika aromatiske carbonhydrider

Ifølge deres kemiske egenskaber aromatiske carbonhydrider forskellige fra de alicykliske umættede esterforbindelser. I denne forbindelse er det bestemt af en separat gruppe for dem. Under indflydelse af salpetersyre, svovlsyre, halogenider og anden reaktant i aromatiske carbonhydrider, der er en erstatning af hydrogenatomer. Resultatet er en sulfonsyre, og andre galogenobenzoly. Alle disse stoffer er mellemprodukter, der anvendes i fremstillingen af farvestoffer, medicin.

alkaner

Denne gruppe af komplekse stoffer, som omfatter de mindst aktive forbindelser. Dem alle til stede i den C-H og C-C er enkelt. Dette fører til den manglende evne af alkaner til at deltage i additionsreaktioner. Chlorering af disse komplekse stoffer startende fra propan kan 1st chloratom erstatte hydrogenatomer er forskellige. Retningen af denne proces vil afhænge af styrken af C-H-binding. Den svagere kæden, jo hurtigere udskiftning af særlig atom. I denne forbindelse den primære har typisk større styrke, sekundære, tertiære osv stabil

Deltage i reaktioner

De forskellige reaktivitet kan føre til, at de mulige produkter vil sandsynligvis blive domineret af kun én. Ved en temperatur på 25 grader chlorering af det sekundære kredsløb finder sted i fire en halv gange hurtigere end den primære. Den fluorering af alkaner med høje strømme, ofte eksplosiv hastighed. Dette frembringer forskellige poliftorproizvodnye udgangsmateriale. Den energi, der frigives under reaktionen er så høj, at i visse tilfælde provokeret nedbrydning i grupperne produktmolekyler. Som et resultat, reaktionshastigheden lavine stiger, hvilket fører til eksplosioner selv ved forholdsvis lave temperaturer. Et træk ved fluorering af alkaner er mulighed for ødelæggelse af fluoratomerne i carbonskelettet og dannelsen af CF4 - slutprodukt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.