Nyheder og SamfundPolitik

Oprindelsen af begrebet "vicepræsident"

"Vicepræsident" - dette ord lyder ofte fra tv-skærme, på radioen og møder os i medierne. Og hvad betyder det? Ordet "vice" kommer fra det latinske sprog, hvor det på en gang betegner visse pligter, vices. Wizzerex var den fungerende konge, så guvernøren. I moderne ordbøger kan du læse, at dette præfiks indebærer en vis betydning af ordet "stedfortræder". Faktisk forblev betydningen den samme som i gamle dage. "Vicepræsident" ordførende - vicedirektør. Udtrykket gælder både for statschefen og lederen af et stort firma eller en organisation.

Dette koncept blev først indført af USA. Det var her, at en sådan stat poste optrådte i 1789. John Adams udførte indtil 1797 statschefens opgaver i hans fravær. Næstformanden blev valgt på samme måde og på samme måder som statsoverhovedet og i samme periode. Forresten blev denne amerikanske vicepræsident snart president for USA.

Det er værd at bemærke, at udførelsen af næstformandens opgaver kun foregår i et begrænset omfang, der er ikke fuld præsidentkompetence.

For første gang fremkom udtrykket "næstformand for Unionen af Sovjet Socialistiske Republiks" i 1990 og "næstformand i Rusland" - i 1991. Dette indlæg var på det tidspunkt besat af Yanaev Gennady Ivanovich, der blev valgt af Rådet for Folks Deputerede lidt senere Mikhail Gorbatsjov.

Yderligere populær stemme i 1991, sammen med valget af præsident Boris Yeltsin, blev Rutskoi Aleksandr Vladimirovits kandidatur godkendt som næstformand.

I 1993 kollapsede landet forfatningsmæssig krise, og så blev det annulleret, så en stilling i staten.

Derefter udelukkede Den Russiske Føderations forfatning denne statspost fra listen over statslige opgaver.

Erfaringerne fra indførelsen af dette indlæg har afsløret følgende ulemper:

  • Fuzzy arrangement af pligter af den anden person af staten. Statschefens beføjelser var meget bredere end hans stedfortræder, og derfor spillede posten en skyggefuld rolle snarere end nogen bestemt.

  • I tilfældet med tilføjelsen af pligten fra statsoverhovedet, i modsætning til overførslen af magt til næstformanden, har modstanderne i det nye kapitel en glimrende mulighed for at lægge den førstnævnte i hans side.

  • Efter statschefens fratræden blev hans post af vicepræsidenten, som det var begge gange, hvilket førte til sammenstød af tilhængere.

Stillingen som "vicepræsident for virksomheden" eksisterer i Den Russiske Føderation siden det 18. århundrede. Postens rolle er stort set den samme som i staten - vicedirektøren. dvs. Fungerende formand for selskabet i hans fravær eller med hans ansættelse. Som hovedregel forvalter næstformand for ethvert selskab en af virksomhedens aktiviteter, hvilket er logisk for at undgå den samme skyggerolle. I øjeblikket har en sådan stilling i sin stat sådanne virksomheder som Samsung, Microsoft, Kaspersky Lab osv.

En sådan historie har dette ord. Og hvis staten på et tidspunkt afskedede sin stilling, fortsætter gigantene indenlandske og udenlandske virksomheder med at gennemføre succes. Der er noget at tænke på ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.