HjemlighedHavearbejde

Onion "Yalta": beskrivelse, dyrkning, pleje, nyttige egenskaber

For en af de første frugter dyrket af mennesket, omfatter løg. Hans hjemland betragtes området sydvestlige Asien. Den første tegn på forbrug løg og dets anvendelse som lægemiddel i det område af mere end seks tusinde år. En af de sorter af løg er løg "Yalta".

Hvad er det bue?

Bow "Yalta" er forskellig fra deres kolleger fra familien af flere faktorer, såsom form, tekstur, farve, smag. Denne kvalitet har en flad form, selv temmelig flad. Lag af dets bredere og saftigt. Karakteristisk for en konventionel bue bitter smag fraværende. Desuden er der i den nuværende smag sød skær. Og, selvfølgelig, varemærket for løg, der dyrkes i Krim-halvøen, er dens rige lilla farve.

I modsætning til andre akutte sorter, som før spisning skal underkastes varmebehandling, kan løg spises rå. Meget flot kan supplere alle mulige salater, kød og vegetabilske nedskæringer "Yalta" løg. Nyttige egenskaber vil i høj grad tabt ved varmebehandling. Derfor bør det indtages frisk. Nyttige egenskaber, som har denne grøntsag afgrøde, kendt siden oldtiden. Det vil hjælpe med at udfylde levering af de fleste vitaminer og mineraler. Denne grøntsag afgrøde øger appetitten og normalisere vand-saltbalance. Kosten indeholdt stævnen til forebyggelse og behandling af mange sygdomme.

Lidt historie

Ifølge officielle oplysninger, buen "Yalta", i virkeligheden, blev bragt på Krim-halvøen fra resten af verden. Efterfølgende har udgangsmaterialet af denne type er skabt ved at krydse flere sorter.

Ved midten af det nittende århundrede Krim-halvøen bliver til en elite resort område. Et stigende antal russiske aristokrater bygget på kysten af godser og slotte. Samtidig er det lagt Nikitsky botanisk have.

I Krim flok eksotiske planter fra hele verden, herunder Portugal. Sammen med flere sorter af søde spanske løg her kommer to varianter - "madersky flad" og "madersky runde", baseret på hvilken den berømte sort "Yalta" (bue) blev oprettet. Nyttige egenskaber af de vegetabilske kulturer er blevet almindeligt anerkendt.

I trediverne i sidste århundrede, blev forgængeren til "Yalta" af den moderne bue kaldet "Krim sød." Han havde en række mangler, der er elimineret i processen med udvælgelse. Der var en stigning i holdbarhed og skiftede farve.

Krim souvenir

Hvem er på ferie på Krim, han sikkert rive som en gave bundt af lys lilla sløjfe. Dette er ikke overraskende. På markedet i enhver by kan du finde en bue af lilla farve, som tilbydes som "Yalta". Der er flere varianter af udenlandske og indenlandske opdræt af denne grøntsag, med en lignende farve. Men de vegetabilske produkter er væsentligt forskellige fra Krim. Hvordan at skelne mellem den "Yalta" bue fra en falsk? Dette kan gøres ved flere karakteristiske træk.

Bemærk belægning flager majroe. De har lilla eller lyserød farve. Den saftige del af denne kultur grøntsag hvid eller pink. Form løg - afrundet, flad. Dens tykkelse varierer fra fem til syv centimeter. Også være opmærksom på, at den reelle Krim grøntsager ikke kan købes i slutningen af vinterperioden. Bare fem måneder holdt "Yalta" løg.

dyrkning

I øjeblikket er den vigtigste del af produktionen af løg "Yalta" i den private sektor. Det er produceret som frø og råvare, klar til at sælge høsten. På grund af den stigende efterspørgsel efter løg "Yalta", og den manglende evne af den private sektor til at udvide netværket af frø voksende, begyndte at dukke massevis vegetabilske produkter af lavere kvalitet. Så kan mødes sorter adskiller sig i farve intensitet, rigdom og tykkelse skalaer, samt en udtalt skarphed pærer. Dette reducerer den kommercielle værdi af slutproduktet.

I øjeblikket er der et presserende behov for at gemme den fuldblods grade "Yalta" bue. Dette er primært på grund af teknologien til dyrkning. Frø af løg "Yalta" dyrkes i drivhus på stedet i sætteplante teknologi. Denne teknologi er manuel og meget tidskrævende. Genskab alle de nødvendige betingelser for vækst på det ønskede niveau er meget vanskelige specielle frø gårde. Ikke desto mindre, til at høste tilstrækkelig kvalitet i hjemmet muligt.

Vokser op i efteråret

Plantning løg i efteråret giver visse fordele i forhold til modning. Men plantning løg til vinteren fyldt med nogle vanskeligheder.

Løg plantning er nødvendig i oktober med fokus på langsigtet vejrudsigt. Før den første frost bue rodsystem skal dannes tilstrækkeligt. Men det er for tidligt plantning kan forårsage spiring før starten af koldt vejr. Dette kan føre til tab af hele afgrøden.

Plantning løg i efteråret skal ske i en omhyggeligt forberedt jord. Sengen skal være placeret på et godt oplyst område. Jorden skal renses fra rødderne af ukrudt, at desinficere og at befrugte.

Før starten af frost er nødvendig for at give ekstra beskyttelse til afgrøder. Dette kan opnås, drysset plantning to til tre centimeter lag af savsmuld eller tørv.

Kimplante metode til dyrkning

Løg "Yalta" refererer til de sene sorter. Til fuld modenhed omsættelige majroe siden landingen skal være fem måneder. Ved såning frø direkte i jorden reduceres afgrødekvalitet. I regioner med korte somre vokser næsten umuligt. Den toårige metode er forbundet med visse vanskeligheder. Onion sæt dårligt holdt. Løg dyrket på denne måde har en skarp smag. Kimplante metode gør det muligt at løse disse problemer.

såtid

For at tilvejebringe den nødvendige varme, såning begynder i anden halvdel af februar. Klar frøplanter plantet i jorden i en alder af halvtreds eller tres dage. Hvis der inden for en bestemt tid sår frø i åbent terræn plantes i slutningen af april - begyndelsen af maj.

sætteplante dyrkning teknologi

Hvordan til at vokse løg om vinteren? Plantning materiale kan fremstilles i hjemmet, i drivhuse eller arnesteder. Til voksende frøplanter i hjemmet egnet plastbeholdere og trækasser.

De fylder en specielt forberedt jorden. Jordens sammensætning er som følger:

- 1 del spadestik jord;

- 1 del humus;

- 80 g komplekse mineralsk gødning.

Jordlaget i beholderen bør være mindst femten centimeter. Før såning, bør frø lægges i blød. vådbehandling tid er ikke mindre end tyve timer. En sådan behandling vil øge spiring af frøet.

Efter behandling frøene tørres. Beholderne fugtet jord og danner riller. De er sået frøene. Såning bør ikke suspenderes. Frø er beliggende i en afstand på en centimeter. Såning riller drys med humus. Yderligere komprimeret jord og dækkes med rent sand. Omhyggeligt vandes og dækket med folie. Et frø beholderen anbringes i et rum med en temperatur på mindst tyve grader Celsius. De første skud vises efter syv dage.

Pleje af kimplanter

For en vellykket dyrkning af plantemateriale skal overholde temperaturen og lysforhold. Du skal dosvechivat lysstofrør. Optimal væksttemperatur - atten grader Celsius. Det er også nødvendigt at producere moderat vanding og regelmæssig gødskning.

Plantning materiale en uge før plantning i åbent terræn er hærdet. Pre-forberedt såbed, hvilket ville placere de "Yalta" løg. Vokser op på åben mark vil blive diskuteret senere.

Løg i det åbne felt

I fase tre eller fire velformede blade af kimplanter klar til transplantation. Beholdere med planter vandes omhyggeligt, for ikke at beskadige plademetaldel. Planter fjernes fra kimplante-beholder. Kortere rod- og bladdele. Plantning materiale er klar til udplantning. Placer planten på samme måde, som når plantning Seva. plantning dybde er fire centimeter. konstant pleje til senge har brug for at få en kvalitet afgrøde. voksende teknologi giver konstant løsne jorden, fjerne ukrudt, regelmæssig gødskning og bekæmpelse af sygdomme og skadedyr. Det lægger særlig vægt på vanding. Under modning kræver daglig vanding. Men selv med alle de vækstbetingelser resulterer høst vil noget forskelligt fra det nuværende "Yalta" bue. Kvaliteten af vegetabilsk kultur klimatiske forhold zone. Med en mangel på varme og en specifik sammensætning af jorden majroe vil ændre deres grundlæggende smag kvaliteter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.