BilerLastbiler

MAZ-2000 "Perestroika": tekniske specifikationer. Lastbiler Maz

Til spørgsmålet "Hvad er bil-van" svar enten - det er en maskine med en stor trailer. Han er tilbage del er baseret på to (normalt tre) akse, mens det forreste reclines på "sadlen" - en særlig facilitet, beliggende i den bageste del af de vigtigste bil. På grund af tilstrækkelig mobilitet på stedet for at koble sådan en lastbil kan ses i byområder, selv om den vigtigste omfanget af denne transport - lange afstande over store afstande eller internationale flyvninger.

Opregne de fordele ved denne type af transport kan være lang, men stopper ved to. Den første - bugseret systemet. Vi ankom til basen, der er gået et sådant system, sammen med indholdet af kunderne, og derefter til venstre. Truck også nødt til at vente, indtil det vil losse. En anden fordel kan kaldes at traktoren trækker trailer systemer for sig selv, snarere end på sig selv, således at omkostningerne ved at bruge en sådan maskine går ned.

MAZ

Fragt Sovjetunionen begyndte at producere, så snart Den Store Fædrelandskrig. Tyskerne i Minsk begyndte at bygge en fabrik til reparation Wehrmacht biler, men ikke færdig. Afslut bygning og genopbygget det allerede hviderussere. Så der var en af de sovjetiske virksomheder til produktion af tunge lastbiler.

Umiddelbart efter krigen Jaroslavl transmitterer her dokumentationen til produktion af YaMZ-200. En revideret udgave af denne lastbil var den første Hviderussisk egen maskine. Så kom den militære modifikation og så videre. D. Som i mange andre brancher, maskiner fremstillet her, spredt over hele Sovjetunionen. Med sammenbruddet af Unionen af antallet af ordrer er faldet markant, at de suveræne beføjelser som lastbil var simpelthen ikke nødvendigt. Nogen tid produktion selv tomgang. Ikke desto mindre, i dag planten MAZ stadig beskæftiget med produktion af transport. Brev-logoet er busser, trolleybusser og selvfølgelig lastbiler.

lineup

Siden slutningen af den første fase af anlægget til Unionen fandt sted for omkring 20 år. mere end en million biler blev produceret i løbet af årene. Nogle af dem blev indsamlet i henhold til tegninger af andre udviklere, men der var versioner Sig fundamentalt nyt ord ikke kun i produktionen af sovjetiske lastbiler, men også i den globale automotive engineering. Især blev ideen Cabover lastbil først testet og derefter præsenterede det Ming ingeniører.

Inden vi går videre til beskrivelsen af en fundamentalt ny model ( "Perestroika", døbt som mange, der oplevede den første model på Paris Motor Show), overveje fragt, produceret af anlægget, før det.

I årene 1948-1965 MAZ model 205. Det var den første generation, der er blevet en lille model raffinement YAZ-200, overført til Minsk Yaroslavl. December 31, 1965 fra transportbåndet forlader de sidste 205 minutter.

Siden 1966 er planten fuldt overført til modellen 500, som begyndte at samle sig i små partier siden 1957. Denne anden generation var stamfader til serie 5335. Ved World Industrial Exhibition afholdt i Bruxelles, den model 530 - 500-serien lastbil - modtog Grand Prix.

Efteråret 1970 markerede begyndelsen på udviklingen af en forbedret version af den anden generation af maskiner - 500A. Der blev indført en ny sikkerhedssystem, mere komfortabel kabine og andre udviklinger.

I marts 1976 det efterlader aulaen dumper MAZ-5549. Dette er den første-fødte linje af 5335 - en række meget succesfulde modeller til anlægget.

I foråret 1981, vises en ny udvikling. Dette er en bil og en traktor-anhænger MAZ-6422. I løbet af de næste par år, anlægget blive omorganiseret, så Forberedelse til produktion af treakslede traktorer.

I slutningen af 80'erne et dedikeret team til at begynde arbejdet på den næste, radikalt nydesignet model. Bilen af det 21. århundrede, helt nyt styresystem, modulære design, muligheden for enhver bæreevne, forbedret kabine, en bred vifte af muligheder for modernisering - det var kun en lille del af, hvad designere har talt om den nye bil. I 1986 ud af porten af planten blade MAZ-2000.

forudsætninger

I de fleste tilfælde ideen om nye køretøjer i Europa opstår. Og, selvfølgelig, de er udviklet på baggrund af vestlige normer og standarder. Som et eksempel kan vi huske fødslen af den første KamAZa Zileev i Moskva. Som vi ved fra historien, prototypen på den nye bil fungerede som en fremmed lastbil. Det er disse europæiske bestemmelser begrænse længden af bilen 16 meter. Det benytter en anden aksel, belastningskapacitet, kraften, men standarden på 16 meter observeret meget strengt.

Union med sin størrelse og kapaciteter havde råd til ikke at følge blindt den vestlige kanon. Ja, de fleste af de maskiner, som er udviklet af den samme plante MAZ, opfylder disse krav, men udviklerne af den nye bil for at spørge, "Men hvis vi nødt til at følge de vestlige standarder?" Måske hvis virksomheden en anden chefdesigner, ville svaret have været anderledes. Men M. S. Vysotskogo interesseret i stille spørgsmålet, foreslog idéen, og det giver en "grønt lys". Således begynder en fundamentalt ny MAZ-2000. I 1985, en beslutning om udviklingen. Tallene i titlen, er han forpligtet til det samme chefdesigner. 2000 - det er grænsen mellem århundreder, og den nye bil - den fremtidens bil.

beskrivelse

De vigtigste elementer i den nye lastbil var blevet defineret modularitet og forening. Takket være dem, kunne transportøren hurtigt samle en bil fra et bestemt sæt "terninger". Og så, hvad der var nødvendigt i dette øjeblik. Den første eksperimentelle model af bilen er skabt ud fra disse "terninger":

  • fragt platform på basisrammen, foreslog herefter modifikationer til denne enhed i et veksellad;
  • Transport Modul - de trækkende hjul med ekstra udstyr og den faste del;
  • En ny og helt nydesignet kontrol kabine om det senere;
  • ramme modul - for at forbinde sammen alle dele;
  • traktionsenheden blev det monteret motor og de drevne hjul.

I blok tildeles separat styring. Der var kraftige hydrauliske cylindre og andre dele ved at dreje den forreste del af alle tog.

Det er interessant, at designerne lykkedes at eliminere den døde zone mellem bagvæggen af førerhuset og fragt trailer direkte, karakteristisk for hele linjen af lastbiler. På grund af denne stigning i kroppen på en gang, samt forbedrede aerodynamik.

kahyt

Under udvikling, foruden de allerede nævnte, tilbyder vi en helt nye enheder og tekniske løsninger. Mange af dem efterfølgende lavet ud ophavsret certifikater og patenter. En løsning var at ændre den ydre fremtoning af styrehuset.

For MAZ-2000 "Perestroika" dens fuldstændig moderniseret. Især kabine tabt fairing, men det er ikke nødvendigt for den nye maskine. Kabine højde lig med den af anhængeren tag og fronten, let afrundet del, forbedrede aerodynamik. Lights tog - tre gule - sæt over forruden, som også ændret. Viskerblade udfoldede 180 grader og modtaget i den øverste monteringsdel af førerhuset. På grund af øget højde og forruden, er det blevet en fast, panoramaudsigt.

Ændringer gennemgået og døre. Nu, i stedet for sin plov, som implementeret i de fleste køretøjer, føreren af hende bevæger sig tilbage, mens du flytter. Denne beslutning var en anden plus. Luk døren det ikke var nødvendigt, da de mest fremtrædende dele af stål spejl. Der blev foretaget ændringer og den indvendige kahyt. Som hun selv er blevet højere, sidde komfortabelt bag rattet kunne enhver drivkraft for vækst. Desuden - det var den eneste udvikling i EU, gør det muligt for en person til at stå op. Blandt andre nyskabelser, det var muligt at konstatere et bord, køleskab, fliser og endda aircondition.

udseende

Men den høje førerhuset er ikke den eneste ydre forskel mellem den nye bil MAZ-2000. En anden inskription kan kaldes "Omstrukturering" i translitteration, farvning sideflade en markise, der dækker læsseplatformen.

Bortset fra disse to stykker permanent udseende af maskinen konstant omarbejdet. Især det giver tre muligheder:

  1. Langs bunden af trækkraft enhed til det bageste overhæng, bør nå ud rød stribe. Baghjulene vil sætte dekorative mærkevare caps og gitter tilføje til bunden af rammen, under ladet.
  2. Anden udførelsesform antages gitter montering på baghjulene niveau. farve striber tænkning erstattet af mørkeblå.
  3. I begge tilfælde blev forlygterne placeret på lokomotivet. Tredje udførelsesform clearance at flytte dem til forsiden kahytvæggen, og i de tilføjede modul ventilationskanaler. Det er i denne version af bilen gik til Paris Motor Show i 1988.

Fordele og ulemper

Den grundlæggende idé var at udvikle en mulighed for at genopbygge maskinen som børns designer. Vi har brug for en lastbil til 20 tons - en trækkraftenhed og trailer. Ønsker til 60 tons - tre trækkraft modul arbejdsmiljø synkront, og dermed tre trailer. Som udtænkt af ingeniører, kunne et par af disse maskiner erstatte et dusin standard.

Anden plus var de forbedrede aerodynamik. Den grundlæggende model kan opretholde en hastighed på 120 km / t.

Fordelene indbefatter også en stigning i mængden af kroppen. Dette blev hovedsageligt opnået ved at eliminere døde zone findes mellem førerhuset og anhængeren af en konventionel "sadelmager".

Ikke uden ulemper.

For det første de nye hjul formula biler afveg fra alle tidligere udmeldte. En master-aksen. Som følge heraf kan standardversionen kaldes en 6x2, men hvis vi har en aflang type og trækkraftenheder, to eller tre?

Den anden ulempe er, at motoren er under en fast bruser, kunne skabe vanskeligheder for reparationer.

Og endelig, det havde brug for en komplet omarbejdning af infrastrukturen inden lanceringen af modellen - på grund af den usædvanligt design til at køre i overfyldte betingelser eksisterende veje ville være meget problematisk.

produktspecifikation

Siden MAZ-2000 ikke gik i produktion, for at sige noget konkret om de tekniske parametre er vanskelig.

Hastighed er allerede blevet indikeret, tilføjer, at GCW kunne være fra 33 til 40 tons (kun grundmodel), og længden af den eksperimentelle udgave - næsten 15 meter.

foreliggende

Denne bil aldrig gik i produktion. To eksperimentelle prøve, 6x2 og 8x2 blev opsamlet. Først boede han indtil 2004, og derefter blev skåret i metallet, den anden står som et monument ved hovedporten af anlægget.

konklusion

Truck MAZ-2000 "Perestroika" var den dristige beslutning af Minsk ingeniører, der ville gå i produktion, ikke sluchts Union. Bilen følte fremtidens bil, og der var denne beslutning senere, måske ville det være tiden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.