SundhedSyn

Linser til øjnene: feedback fra købere og eksperter. Er øjenlinser skadelige?

Ofte sker det, at personer med dårlig syn nægter at bære briller. Årsagerne kan være meget forskellige: fra ubehag til utilfredshed med deres udseende i dem. Som et alternativ findes kontaktlinser til øjnene. Der er mange arter. Anvendte linser og med nærsynethed (eller farsightedness) og med astigmatisme. Derudover er dette en god mulighed for børn, som vil bidrage til at undgå udvikling af komplekser. Det er dog vigtigt at vide, at de bedste linser til øjnene, som omtaler fra læger og bekendtskaber, vil være fejlfri, er måske ikke rigtige for dig. Derfor er det første, du behøver for et kompetent valg, at konsultere en specialist.

Typer af kontaktlinser

Ifølge hårdhedstypen er hårde og bløde linser isoleret. Den første stod ved oprindelsen af denne type synkorrektion, men til dato er de næsten blevet erstattet af bløde dem. På trods af dette er det med deres hjælp korrekte astigmatisme. Stive linser til øjne har længere levetid. Derudover er de ikke udsat for miljøet. Men med hensyn til komfort er de helt sikkert dårligere end bløde. Kontaktlinser er også opdelt efter hyppigheden af udskiftning. Parret kan ændres fra en gang om måneden til en gang om året. Selvfølgelig er det mere korrekt fra et medicinsk synspunkt at satse på korte brugsbetingelser (op til tre måneder). Sådanne linser til eksperternes øjne modtager overvejende positive, sundhedsproblemer opstår ikke, når de bærer dem. For forskellige sygdomme anvendes følgende typer korrigerende linser:

  • Sfærisk (myopi, hyperopi);
  • Torisk (astigmatisme);
  • Bifokal (presbyopi).

Linser eller briller?

De vigtigste fordele ved kontaktlinser er fremragende perifert syn og ingen forvrængning af genstande. Uanset hvor god brillerne er, giver de ikke mulighed for at se, hvad der er på siderne. For dette er det værd at dreje rundt, hvilket ikke er helt behageligt. Derudover ændrer briller formen på vores øjne og deres udseende. Særligt ubehag mærkes af deres ejere i den kolde årstid. Om vinteren sveder briller ofte; På grund af disse og mange andre grunde er korrektionen af bløde kontaktlinser stadig mere populær blandt drivere for nylig. De er komfortable, hygiejniske, må ikke blande bevægelsen og ikke begrænse synsfeltet. For chauffører er korrekt synkorrektion direkte relateret til sikkerheden. Moderne bløde kontaktlinser PureVision2 HD giver høj synlighed , ingen blænding og haloer, især i mørket, samt fremragende adgang til ilt til hornhinden i øjet.

mangler

Selvfølgelig har linser ligesom enhver medicinsk produkt deres ulemper. Først og fremmest, når du bruger dem, skal du være ret pæne og nøjagtigt følge alle brugsregler. Sammenlignet med briller har linser et kort levetid og kræver regelmæssig udskiftning. Derudover er disse ekstraomkostninger. Hvis du bruger produktet, uden at fjerne lang tid (eller ikke ændrer det i tide), er det næsten umuligt at undgå forekomsten af øjenbetændelse, conjunctivitis.

Har kontaktlinser kontraindikationer?

Specialisten vil ikke tildele linser til sådanne faktorer:

  • Inflammatoriske processer, der er i et aktivt stadium
  • Lavt tåre dannelse;
  • Subluxation af linsen;
  • glaukom;
  • Strabismus (vinkel mere end 15 °);
  • Astma, respiratoriske sygdomme, rhinitis.

Der kan være vanskeligheder, hvis en person har en tendens til allergiske reaktioner. Tørre øjne kan optræde, når de arbejder i lokaler, hvor der er mange kemikalier eller støv.

Farvede kontaktlinser

Til dato er en betydelig efterspørgsel efter linser til farve øjne. Feedback om dem er positivt primært på grund af æstetisk effekt. Trods alt drømmer hver tredje kvinde om en anden farve på øjnene. Farvestoffet, der anvendes til fremstilling af dem, er helt sikkert. Farveøje linser forårsager ikke inflammatoriske eller allergiske reaktioner (undtagelse - individuel intolerance), de er ikke giftige. Udover kosmetisk effekt er sådanne produkter i stand til at korrigere og medicinske defekter. De er uundværlige for opacificering af hornhinden. Der er sygdomme, der ledsages af intolerance overfor sollys. I dette tilfælde er linserne også nyttige. Efter trauma eller kirurgi opstår der ofte irisfejl. Farveøje linser hjælper med at afhjælpe en sådan defekt.

Typer af farvede linser

Alle pigmenterede linser er opdelt i to grupper. Den første omfatter skyggeprodukter. De har en lille del af farvestoffet og er praktisk taget gennemsigtige. Kardinalt ændre øjnens farve med deres hjælp er umuligt, men den korrekte nuance er ret realistisk. Til mørke øjne passer de ikke. Den anden gruppe er farvede linser, som har en uigennemsigtig belægning. Det er det, de bruges til kardinal ændring af tone. Der er både korrigerende farvede linser og produkter uden dioptre.

Ulemper ved pigmenterede linser

Et af de største problemer ved brug af farvede linser er en forringelse af synets kvalitet i mørke rum. Faktisk kan med pupillens dilatation en del af det blokeres af linsen (da den transparente del ikke ændres i størrelse). Det kan naturligvis forværre fornemmelsen af det omgivende rum betydeligt. Farvelinser er relativt tykkere, så deres slidtid reduceres til flere timer. Ellers kan inflammatoriske processer ikke undgås. En anden ubehagelig situation, der kan opstå med sådanne produkter - når de blinker, kan de skifte. Det er værd at overveje at vælge sådanne linser til øjnene. Anmeldelser tyder på, at deres slid er uønsket ved kørsel.

Orthokeratologiske linser

Et nyt ord i synskorrektion er natlinser. De har en række fordele. Orthokeratology (natkorrektion) muliggør korrekt brug af specielle linser for at korrigere formen af hornhinden. Dette giver mulighed for at få en perfekt vision i løbet af dagen. Natlinser til øjnene gør midten af hornhinden mere flad. En sådan form kan fortsætte i 1-2 dage. Denne metode til korrektion kan stoppe den fremadskridende nærsynthed hos unge. Dette er et glimrende alternativ til dem, der har kontraindiceret bløde linser, såvel som til atleter og mennesker, der fører en aktiv livsstil. Orthokeratology er velegnet til dem, der har konstant kontakt med aggressive komponenter. Hvis patienten planlægger at ty til laservisionskorrektion og ønsker at modellere resultatet, så hjælper natlinserne ham med i dette. Men glem ikke, at effekten er reversibel, og i en dag vil synet være det samme som det var. Kun regelmæssig brug kan give det ønskede resultat for hver dag. Sådanne linser i øjnene af anmeldelser er gode: afhængighed opstår omkring en uge senere, er søvn ikke forstyrrende, forlader er ret simpelt.

Sådan vælger du de rigtige kontaktlinser

Den vigtigste regel ved valg af visionsmetoder korrektion er konsultation med en erfaren specialist. Han vil kontrollere tilstanden af synet og vælge præcis de linser, der passer til din øjenform. Efter at have valgt en model, laver lægen en pasform. Måske er det ikke nødvendigt med et par produkter, så der ikke er noget ubehag ved brug. Så skal 10 minutter vente. I slutningen af denne tid undersøger specialisten øjnene, placeringen af linserne på dem. Hvis de vælges korrekt, så skal patienten selv direkte i optikssalonen lære at påsætte og fjerne produkterne. En øjenlæge vil tale om, hvordan man skal passe på linser, hvor ofte man skal ændre sig og hvad man skal undgå. Ifølge anbefalingerne bør varigheden af slid gradvist øges. På den første dag, nok til at bære kontaktlinser 2 timer, i den anden - 4, gradvist op til 10-12 timer. Der er specielle linser til følsomme øjne. De er lavet af biokompatibelt materiale, har en god evne til at passere ilt. Desuden er sådanne linser ekstremt tynde, hvilket gør dem umærkelige i øjnene. Hvis der findes en sådan funktion som overfølsomhed, vil den moderne oftalmologi da tilbyde mange muligheder for synkorrektion. Forresten anbefales en dags linser også til følsomme øjne.

Myter om skadelighed

Spørgsmålet om, om linsen er skadelig for øjnene, bekymrer mange patienter. Imidlertid er sundhedsrisikoen minimal ved korrekt påklædning og regelmæssig udskiftning. Efter lægens anbefalinger kan deres eksistens kun huskes, når det er på tide at tage dem af. For at undgå muligheden for øjenproblemer, glem ikke hygiejnen. Ved påsætning eller fjernelse af linser skal hænderne vaskes grundigt med sæbe. Det anbefales at bruge et ævlehåndklæde for at undgå at klæbe af små villi. Det er bedre at opgive sæbecreme, så fugtighedsolier ikke bliver på dine hænder. En del af desinfektionsmiddel beregnes kun 1 gang. Beholderen til produkter skal være i perfekt renlighed, det kan ikke vaskes med rindende vand. Og det er værd for altid at glemme vanen at gnide dine øjne med dine hænder. Ud over muligheden for infektion er der risiko for skade på linsen. Hvis en kvinde skal gøre makeup, skal linserne bæres før proceduren begynder. Og først efter at de er fjernet kan du begynde at rense dit ansigt. Regelmæssig udskiftning af kontaktlinser (og også beholdere), planlagte øjenundersøgelser, hjælper med at bevare øjenhelsen i lang tid.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.