SundhedSyn

Linse funktion. Det menneskelige øje: Struktur

Det menneskelige øje - er et komplekst optisk system, hvis opgave er at overføre det rigtige billede synsnerven. Komponenterne i organet for synet - et fibrøst, vaskulære, mesh shell og indre struktur.

Fiber kappe - en hornhinde og sclera. Gennem hornhinden af de brudte lysstråler falder inden organet for synet. Uigennemsigtig sclera udfører rammedel og har en beskyttende funktion.

Det sker gennem årehinden blod øjet ernæring, som indeholder næringsstoffer og ilt.

Under hornhinden er iris, som giver øjenfarve mand. I midten af pupillen er i stand til at ændre størrelsen, afhængigt af belysningen. Mellem hornhinden og iris er den vandige humor, som beskytter mikroberne fra hornhinden.

Den næste del af årehinden kaldes ciliære legeme, som følge af hvilken der er en udvikling af intraokulær fluid. Årehinden er i direkte kontakt med nethinden, og giver den med energi.

Retina udgør flere lag af nerveceller. Gennem denne krop er forudsat opfattelse af lys og billeddannelse. Efter at der er overførsel af information gennem synsnerven til hjernen.

Den indre del af kroppen består af en forreste og bageste kamre fyldt med en transparent væske intraokulær, linse og glaslegemet. Glasagtigt har geleret udseende.

En vigtig del af det menneskelige visuelle system - dette objektiv. lens funktion - at give dynamiske oftalmologiske optik. Det hjælper at se forskellige ting lige godt. Allerede i 4. uge af embryonet begynder at danne linsen. Struktur og funktion, samt drift og dens mulige sygdomme vil vi se på i denne artikel.

struktur

Denne krop som en bikonveks linse, de forreste og bageste overflader, heraf har forskellig krumning. Den centrale del af hver af dem - en pæl, der forbandt akse. akse længde på ca. 3,5-4,5 mm. Begge overflader er samlet langs konturen, som kaldes ækvator. Voksen har dimensioner øjelinsens optisk 9-10 mm, det dækker det øverste transparente kapsel (anterior pose) inden i hvilken der er et lag af epithel. På den modsatte side ligger bageste kapsel, har det ikke et sådant lag.

Mulighed for okular linse epitelial cellevækst sikret, at konstant reproducere. Nerveender, blodkar, lymfevæv fra linsen ikke er tilgængelige, er det helt epitelial formation. På gennemsigtighed af kroppen påvirker den kemiske sammensætning af det intraokulære væske, hvis sammensætningen ændres, er det muligt uklarhed af linsen.

Sammensætningen af linsen

Sammensætningen af dette organ næste - 65% vand, 30% protein, 5% af lipider, vitaminer og forskellige uorganiske stoffer og forbindelser, og enzymer. Grundlæggende protein - det crystallin.

virkemåde

Øjets linse - dette anatomiske struktur af den forreste del af øjet, der normalt det skal være helt klart. Funktionsprincippet af linsen - fokusering reflekterede lysstråler fra objektet i det makulære område. Billedet på nethinden i øjet var klar, bør det være gennemsigtig. Når lyset falder på nethinden, en elektrisk impuls, som falder gennem synsnerven til den visuelle center i hjernen. Opgaven med hjernen - at fortolke, hvad øjnene ser.

linse-funktion

Rollen af linsen i systemets funktion af en person er meget vigtigt. For det første har en lysleder funktion, altså at det tillader passage af lys strømning til nethinden. De lystransmissivt linse funktioner leveres af dets gennemsigtighed.

Derudover har bureauet været aktivt involveret i bruddet på lys og har en effekt på omkring 19 dioptrier. På grund af den linse, som funktion af den ekspansive mekanisme, som spontant justerer fokus for det synlige billede.

Denne krop hjælper os let set fra fjerne objekter til dem, der er tæt på, der er fastsat ved at ændre brydende kraft af øjeæblet. Med reduktionen af muskelfibre, som omgiver linsen, der er et fald i spændingen af kapslen og ændring i form af den optiske linse i øjet. Det bliver mere konveks, hvorved tydeligt placeret nær objekter. Når musklen slapper af, linsen bliver fladt, det giver dig mulighed for at se objekter placeret langt væk.

Desuden linsen er en partition, der deler øjet i to divisioner, som sikrer beskyttelsen af den forreste øjeæblet fra overdreven glasagtigt tryk. Også, det er en barriere for mikroorganismer, der ikke falder ind i glaslegemet. Dette demonstrerer den beskyttende funktion af linsen.

sygdom

Årsager til optisk linse øjensygdomme kan være meget forskellige. Dette er en overtrædelse af dets opståen og udvikling, og forandring af placering og farver, der opstår med alderen eller som følge af skader. Opfylder og unormal udvikling af linsen, som påvirker dens form og farve.

Ofte er der sådan en patologi, grå stær, eller uklarhed af linsen. Foran er der, afhængigt af turbiditet zone arrangement, lagdelte, nukleare, bag- og andre former af sygdommen. Grå stær kan enten være medfødt eller erhvervet under levetid som følge af trauma, aldersrelaterede ændringer og en række andre grunde.

Undertiden traumer og rive tråde, der sikrer den korrekte position af linsen kan føre til dets forskydning. Ved fuld garn databrud forvredet linse, delvis bristning fører til subluksation.

Symptomer på linsen

Med alderen bliver sværhedsgraden af menneskelige syn reduceret, bliver det meget sværere at læse på tæt hold. Langsom stofskifte fører til ændringer i optiske egenskaber af linsen, som bliver mere tæt og mindre gennemsigtig. Det menneskelige øje begynder at se tingene mindre kontrast, billedet mister ofte sin farve. Ved udvikling af en udtalt uklarhed, er synsstyrke stærkt reduceret, er der en grå stær. Beliggenhed uklarhed påvirker omfanget og hastigheden af nedsat syn.

Aldersrelateret opacifikation udvikler lange, op til flere år. På grund af dette nedsat syn på det ene øje kan gå upåagtet hen i lang tid. Men selv derhjemme, kan du bestemme tilstedeværelsen af grå stær. For at gøre dette, er du nødt til at se på et blankt stykke papir med en, så det andet øje. I nærvær af sygdommen synes at arket er mat og har en gullig tone. Mennesker med denne lidelse har brug for et klart lys, hvor de kan se godt.

Uklarhed af linsen kan være forårsaget af tilstedeværelsen af inflammation (iridocyklit) eller langvarig brug af medikamenter, der indeholder steroidhormoner. Forskellige undersøgelser har bekræftet, at uklarhed af den optiske linse i glaukom øjne er hurtigere.

diagnostik

Diagnose består af en vision test og forskning strukturer i øjet med en speciel optisk enhed. Øjenlæge evaluerer størrelse og struktur af linsen bestemmer graden af åbenhed, nærvær og placering af uklarhed, som fører til et fald i synsstyrke. Når linsen undersøgelsen er side fokal belysning fremgangsmåde, hvor det inspicerede forreste overflade deraf, som ligger inden eleven. Hvis der ikke er sky, linsen ikke er synlig. Desuden er der andre fremgangsmåder til undersøgelse - undersøgelse i transmitteret lys, undersøgelsen ved anvendelse af en spaltelampe (biomikroskopi).

Sådan behandler?

Behandlingen er primært kirurgisk. Supermarkedskæderne tilbyder forskellige dråber, men de er ikke i stand til at vende tilbage gennemsigtigheden af linsen, og garanterer ikke ophør af sygdommen. Kirurgi er den eneste procedure, der sikrer en fuld helbredelse. For kataraktoperation kan anvendes ekstrakapsulær ekstraktion med suturer på hornhinden. Der er også en anden metode - phacoemulsifikation med minimale selvforseglende indsnit. fjernelse metode vælges afhængigt af densiteten og opacitet på betingelse af ledbåndene. Ikke mindre vigtigt er oplevelsen af lægen.

Da linsen i øjet spiller en vigtig rolle i systemet af en person, så en række forskellige skader og sygdomme i hans arbejde ofte føre til uoprettelige konsekvenser. Eventuelle tegn på svækkelse eller ubehag i øjet - det er grund til øjeblikkelig behandling til lægen, som vil diagnosticere og ordinere den nødvendige behandling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.