SundhedSygdomme og betingelser

Leverfunktionstests.

Nedsat prøve - evaluering af leveren status. Ganske mange laboratorieundersøgelser til dato kan tilskrives leverfunktionstest, og de alle beskrive tilstanden af leveren og eventuelle patologiske processer i det.

Normale niveauer af leveren:

 • helt protein - 65-85 g / l;
 • kreatinin 55-115 mikromol / L;
 • kolesterol - 3,5-5,2 mmol / l;
 • lipoproteiner - 35-55 enheder;
 • kolesterol - 1,4-1,6 mmol / l;
 • atherogene faktor til 4;
 • ALT - 8-56 U / l;
 • AST 5-40 U / l;
 • alkalisk phosphatase 45-140 U / l;
 • total bilirubin - 8,55-20,52 mmol / L:

- associeret - 2,4-5,13 mmol / l,

- fri - 6,41-15,39 mmol / l.

 • C-reaktivt protein - negativ.

Hvis du har mistanke om, at nogen hepatisk patologi, næsten med det samme udnævnt biokemisk analyse af blod med en vis grad af alaninaminotransferase og aspartataminotrasferazy, men i praksis de kaldes korte ALT og AST. Alkalisk fosftaza, bilirubin, med alle dens fraktioner, gammaglutamiltransferaza og plasmaproteiner - er også vigtige indikatorer for lever og galdeblære.

Det bør forstås, at den øgede leverfunktionsprøver ikke altid indikativ for patologi. I praksis er denne enhed funktionsfejl eller lidelse hos en patient opstår ofte, så alle leverfunktionstest bør gentages at forfine resultaterne, overvåge processens dynamik.

Ved levertests også indbefatte bestemmelse af antigene præparat til påvisning af visse virussygdomme, samt bestemmelse af koncentrationen af alfa-1 antitrypsin. Men de kan ikke kaldes hyppigt anvendt, fordi deres anvendelse er dyrt og ikke særlig informativ.

Leverfunktionsprøver ikke altid afspejle det aktuelle leveren i øjeblikket, fordi der i nogle situationer, tidligere sygdomme og udskyde sit præg på laboratoriedata.

Hvis vi taler om objektivitet forskning, er det bedst at "tale" om de sande lever leverfunktionsprøver, som afspejler muligheden for en lever til at udføre sin vigtigste funktion - afgiftning af hele organismen.

Disse indikatorer omfatter albumin niveau. Når det er reduceret, er leveren ikke fungerer ved fuld kapacitet, hvilket betyder, at kroppen er tilstoppet eget affald. Dette enzym er meget følsom over for kvaliteten af fødevarer, såvel som tæt forbundet med nyrefunktionen. Derfor, for at 100% af de objektive resultater efter prøven får en mislykkes.

Leverfunktionsprøver - det er også en definition af leverens evne til at danne faktorer for blodpropper. Essensen af denne prøve er at bestemme protrominovogo tid, som er nært beslægtet med vitamin K. Derfor, hvis efter administration af 10 mg af vitamin, er prothrombin indeks ikke ændre sig, så den leverfunktionen er svækket.

Som nævnt ovenfor, den slags screening leversygdom er at bestemme niveauet af aminotransferaser - ALT og AST. Denne leverprøve anvendes til at detektere brud katalysere reaktioner i leveren. Imidlertid kan denne test ydeevne blive påvirket af mange faktorer (temperatur, der tager noget medicin, hormonelle og enzymatisk status) - det er også nødvendigt at tage hensyn til, når de foretager en diagnose.

Bestemmelse af niveauet af bilirubin og fraktioner deraf gør det muligt ikke at ty til unødvendig kolecystektomi og sætte den korrekte diagnose.

I praksis ofte anvendes også specifikke test til påvisning af metaboliske lidelser hos patienter.

Autoimmune markører anvendes som leverprøver kun, hvis patienten har symptomer på en autoimmun sygdom, for at bekræfte eller udelukke diagnosen.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at som kontrol operation under anvendelse af hepatisk leverprøve. Norma alle indikatorer kan svinge på niveau med den nedre og øvre grænser. Hvis den overskydende eller tilbagegang midtergangen niveauet når over to standarder, der er behov for yderligere undersøgelse af patienter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.