Af teknologiElektronik

LED - hvad er det? Princippet om drift af LED

Overalt er der en udskiftning af konventionelle lamper til LED. Til dato, dette er den bedste måde at belysning til biler og boliger, mere holdbare og nemme at udskifte. Så hvad er princippet om de lysdioder og hvordan du vælger den rigtige?

LED og hvordan det virker

LED - en særlig apparat, der omdanner strømmen til en glød. Til dato, lysdioderne er bedre kendt som LED, som betyder "lysdiode".

Indretningen består af en halvleder krystal chip, huse, terminaler, og den optiske indretning. Lys udspringer fra krystallen, og dens farve kan være forskellige og afhænger af det anvendte materiale. Lysstyrken af lysdioder som sin farve, kan også være anderledes. Således kan for eksempel for nærmere lyseffekt i en enkelt lampe indsættes ofte nogle få krystaller af fremstilling monokromatisk lys, som i kombination danner en lys glød.

Lysstyrken af enheden afhænger af strømmen leveres til en elektrisk strøm. Til gengæld for stærk strøm af elektricitet forårsager en hurtig overophedning af krystal, og fjerner det fra systemet. I lyset af denne LED designe dyrere for udgifter til materialer, hvilket er lidt negativ indvirkning på valget af sådanne lamper.

Lysdioder Lysstyrke kan opdeles i kategorier:

 • ultra deres minimale effekt - 1 W;
 • Høje LED'er - når 20 mW;
 • standard pære.

I dag udbredte LED-enhed, som er integreret i lampen. Takket være ham, kan du justere lysstyrke og vælge den optimale glød tilstand.

Fordelen ved LED'er end andre former for belysning

LED - det bedste til dato, skal du vælge den type belysning, der har en række fordele:

 • Holdbarhed.
 • Mulighed for at justere farven og lysstyrken på lampen.
 • Farvemætning, evnen til at vælge rød, blå, grøn lysdiode eller forårsage farven til at ændre.
 • Mulighed for elektronisk styring.
 • Organiske materialer, som ikke indeholder tunge stoffer er skadelige for miljøet og farlige, når forkert bortskaffes.
 • Lavt strømforbrug på 1 watt produceret adskillige gange mere lys.
 • Lys ren og mest omtrentlige til det naturlige.
 • Må ikke overophedes på grund af den kompetente svetootvodu.
 • Pålidelighed og holdbarhed.

Hvorfor lysdioder er blevet populære i bilindustrien? Denne type belysning er ideel til biler, efterhånden forskydning af halogen- og xenon-lamper. Dens positive kvaliteter:

 • muligheden for at sende lys til roret - oprettelse af adaptive forlygter;
 • æstetisk det ser bedre ud end andre typer af lamper;
 • øget sikkerhed gennem forbedret udsyn på vejen;
 • modstandsdygtighed over for vibrationer;
 • Lysdioder er ofte installeret i kroppen, som ikke trænger fugt;
 • driftstilstanden er hurtigere, derfor bremselys aktiveres bedre.

Selvfølgelig er disse fordele er iboende kun virkelig produkter af høj kvalitet, så gemmer dem er ikke det værd, især da deres driftsperiode væsentligt er øget i forhold til kinesiske produkter. Desuden under driften af LED lamper, sammenlignet med konventionelle, også meget mere.

klassificering af lysdioder

Skelne 2 grundlæggende typer af lysdioder - at belyse (med angivelse), og til belysning. Deres styrke og holdbarhed afhænger af strømmen af elektrisk strøm, er det den kortere periode, da krystallen slides hurtigere på grund af denne anden type lysdioder. Men disse lygter er meget holdbare og giver flere tusinde timer.

LED-belysning - det er en enhed, der giver en pålidelig og kraftfuld lys. Det er almindeligt anvendt i konstruktion, at skabe den ønskede lysniveau.

Ved boliger type er accepteret at tildele LED i "Stjerner" form "Piranha" og SMD. Blandt dem de mest populære er "Piranha", som deres lysudbytte er mere kvalitativ. Deres design træk er form af et rektangel med en stift på kanterne, er tilvejebragt via en stiv greb. Endvidere indretningen substratet har fremragende teplootvodnyh. Disse enheder er meget udbredt i biler og i reklamer. De varierer i størrelse og farve: rød, hvid, grøn, blå LED.

Indikator LED'er har en enklere struktur, og deres lys er ikke så stærk, og bruges til at belyse de displays og instrumentpaneler. Formen af isolerede runde, ovale og rektangulære LED indikatorer.

Linserne er også forskellige fra hinanden, de kan indbygges i belysning og indikatorlamper. Nogle er beregnet til lysspredning (disse enheder er langt de fleste), andre - til at fokusere, takket være retningen af strålen frembragt af lys. Og den anden gruppe af linser adskilt flad og rund kegleformet.

Farven på linser lysdioder er:

 • farveløs transparent;
 • farvet transparent;
 • malet mat.

Hertil kommer, at farveskala af enheden ydeevne er meget forskelligartet. Der er gul, rød, blå, grøn lysdiode, og så videre. D. Disse farver er dygtigt kombineres for at skabe en endnu mere bred vifte. Det sværeste, mærkeligt nok, til at få en ren hvid farve.

Hvid LED opnået på tre måder:

 • samtidig anvendelse i de korrekte proportioner af rød, grøn og blå farve giver en følelse af hvidt;
 • bruge blå diode med en gul urenhed;
 • den tredje fremgangsmåde kræver anvendelse af fluorescerende materiale, der konverterer ultraviolet, der virker på princippet om lysstofrør.

Hvid LED er den mest udbredte, selvom det lidt vanskeligt at opnå. Han er kold og varm. På pæren er normalt denne parameter er angivet i Kelvin, jo mindre værdi, farven er gul og varm. Producenter anbefaler, at du vælger den gennemsnitlige parameter, selvom den kolde, blålige lys også hurtigt kan vænne sig til.

Valg til hjemmet lampe

Valg til hjemmet lampe består af flere trin, hvor man har brug for at bestemme, hvilken type netværk diameter af hætten og udseendet af belysning enhed.

LED 220 er frigivet i de mest almindelige typer af sokkel - E27 og E14. Tallene angiver den tråd diameter i millimeter. Den første form for lamper findes ofte i form af en kugle, den anden - at bolden eller majs.

Hvad er det så er deres vigtigste fordele? For det første er evnen til at låse og lysstyrke uafhængigt af hinanden. For det andet er valget af farve belysning og fjernstyring. For det tredje, holdbarheden af drift og øget pålidelighed.

Tager formularen, skal du være opmærksom på, at majs pære selv og har nok gode funktioner, er de stadig ikke sikker. Deres kontakter gå udenfor, og producenterne nægter at nylig ved udgivelsen af denne form for udstyr.

Til belysning erhvervsejendomme lokaler eller badeværelser anvendes mindre kraftige lamper, så hvis der ikke er behov for at anvende LED 220, kan gøre små flade enheder med basen G53 og GX53. Denne runde lampe, hvor flere dioder anvendes.

Farve anbefales at vælge en almindelig hvid, så det er ikke for varmt og ikke for koldt farve, den optimale karakteristisk for hvilket er 4200 K.

Vær opmærksom på, når de køber en lampe er værd, og de følgende karakteristika:

 • antallet af dioder - hvor mange lysdioder er i lampen afhænger af dens lysstyrke, især ved længere tids brug, når de begynder at falme og brænde ud;
 • driftstemperatur tilstand - huske på, at når du vælger en lampe til gaden det skal være effektiv og forhindre frysning, det er sædvanligvis angivet i indretningen datablad;
 • muligheden for pulseringer - blinkende forekommer i billige lamper, som regel, når de køber dyrt det er reduceret til et minimum;
 • driftsbetingelser tider kræver øget beskyttelse enhed, for eksempel, modstandsdygtighed over for fugt, er det nødvendigt, om denne mulighed, så spørg sælgeren;
 • det fabrikantens valg skal være opmærksom på diameteren af hætten, som ikke alle leverandører frigiver importeret LED 220;
 • ønskede lysudbytte som målt i lumen, - belysning eller indikatorlamper.

Vælg producent

På markedet er der mange producenter, der viser forskellige niveauer af kvalitet. Derfor deres politik leverandører prissætning er også væsentligt anderledes.

Den største ulempe ved lysdioder er deres omkostninger. Derfor, hvis du skal betale den store sum penge for et produkt, er det nødvendigt, at det at være virkelig høj kvalitet. Så det er værd at en ansvarlig tilgang til valget af producenten og leverandøren.

Producenter kan inddeles i 5 grupper.

 1. Kinesisk billige ingen kendte mærker.
 2. Kendte kinesiske og asiatiske producenter. Den mest populære er Selecta, Camelion, LG. De bruger moderne udstyr, og kvaliteten af output fra disse selskaber er høj nok, så en tilstrækkelig stor del af det indenlandske marked besat af varer fra Asien. Separat, er det værd at bemærke, LG lysdioder, der i 2016 væsentligt reduceret prisen på sit produkt gennem brug af ny teknologi i produktionen. Desuden forbliver den kvalitet det samme. I dette er der ingen tvivl. Virksomheden har specialiseret sig i de mellemlange power lamper og nok godt viser sig at jævnaldrende.
 3. Indenlandske producenter, der gør høj kvalitet, men teknologien er ret dyrt, så prisen på den pågældende lampe. Desværre, i Rusland senere lærte vi om de brede muligheder for LED og indenlandske producenter har endnu ikke så meget. Dette, for eksempel, "Optoman" og Gauss. Disse virksomheder har deres egen serie af produkter og er tilgængelige i hele landet.
 4. Europæiske producenter er repræsenteret hovedsageligt tyske virksomheder Philips, Osram, Bioledex, som har stor erfaring i produktion af lamper. Måske, Philips er fortsat den førende på dette markedssegment, selv om det koster relativt dyre.
 5. Sino-russiske projekter som Ecola, Newera - også gode i kvalitet og pris mærker, som er meget yngre end konkurrerende virksomheder.

Således er det nogle gange svært nok midt i en sådan overflod af producenterne til at vælge en anstændig mærke, så det er især vigtigt at være opmærksom primært på produktets egenskaber og arbejdsmiljø.

Omtrentlig algoritme af handlinger under installationen af LED

Hvis der er bare den mindste viden om kontakt, og havde erfaring installere nogen lys, kan lysdioden være at forsøge at etablere mig. Først skal du sørge for, lamperne fungerer. Den sekvens af handlinger bør være som følger:

 • undersøgelser af tekniske egenskaber og tælle, hvor mange volt forbruger en LED;
 • tegning forbindelsen ordning overvejer spænding;
 • regnekraft forbrug af elektrisk kredsløb;
 • Næste du nødt til at vælge den strømforsyning, der kom til magten, kan det også være en driver;
 • legged LED angivne polaritet, hvilket er nødvendigt for at lodde ledninger;
 • forbinde strømforsyningen;
 • installation af dioder og deres konsolidering;
 • Hvis alt er i orden, er det nødvendigt at måle egenskaber såsom mængden af forbrugt energi, varme, elektrisk strøm;
 • justering af elektrisk strøm;
 • varme op til en halv time - at intet skete under den første installation og for at forhindre overophedning af lysdioderne er bedre at købe på underlaget i form af stjerner.

Under operationen, især hvis det er produkter i Kina, er det nogle gange nødvendigt at udskifte LED'erne. Adgangen til specialister, kan udføres udskiftningen uafhængigt i nærvær af de nødvendige værktøjer. Snoet lampe ved hjælp af en digital multimeter prozvanivat dioder. De, til gengæld dårligt belyst, og nogle af dem kan ikke arbejde. Unødvendig dioder Desoldering og ændret til nye. Selvfølgelig er dette sker, når udskiftning LED er tilgængelig, kan du tage den gamle lampe til dette.

Til dato, en populær tilføjelse er "Arduino". LED ved at forbinde til det, kan du gøre flash. Board "Arduino" har mange muligheder, O indgange, og det kan forbindes med stort set enhver enhed. Dette program er i stand til at modtage signaler fra forskellige enheder, hvilke kræfter virker på dem. Det er nemt og bekvemt miljø for programmering, som er let at håndtere selv den gennemsnitlige bruger.

Valg til bil LED

Bilister i stigende grad flytter til en ny type belysning i sin bil. Dette er en rigtig god løsning, ikke kun med hensyn til drift, men også med hensyn til udseendet af bilen. Auto betydeligt forvandlet, tegning blikke fra forbipasserende bilister. LED-typen belysning kan sikkert erstatte alle lamperne, der bruges i bilen.

Hvordan at vælge den størrelse, og lyset for de forreste bremselygter?

De fleste af bilindustrien bruger lampen uden hætte, installeret i døråbningen mellem forlygterne. En fordel ved lysdioder er deres modstandsdygtighed over for enhver temperatur, da de er placeret nær de vigtigste belysningslamper kan overophede krystallet og dens tidligt svigt. I lyset af dette, er valget af belysning er nødvendigt at være opmærksom på den ekstra beskyttelse af lysdioder - tilstedeværelsen af elektriske stabilisator.

Når du vælger pærer har brug for at være opmærksomme på deres serie, for eksempel, SF-serien, selvom ingen stabilisator, er ganske velegnet til bilen, fordi det har et stort antal dioder og driver over et bredt spektrum, perfekt belysning i rummet.

Det bør også være opmærksom på størrelsen af lampen, som indikeret af et eksempel på SF - en ganske stor enhed. Du har brug for en god tænke over, før de køber dækning.

Det er også en populær serie for størrelse - SMD, der har fremragende ydeevne, men også koster penge.

Rear Car lys

De bageste stoplys taget til at udstyre to-kontakt jorden lysdioder. Den mest populære serie: MSD, og 14NR 3h1W. De har flere forskellige modes, forskelligt antal dioder. Men har alle relativt høj ydeevne. Disse lysdioder er lyse og giver intense lys og lang levetid.

Den mest overkommelige - SF serie lamper.

Lysdioder til indendørs

Før du vælger lamper for den indvendige skal du bestemme, hvilken type belysning og loftet værdi.

Interiøret skal vælges guirlande lampe typen - det er aflang enhed, størrelsen af 31-41 mm. Skelne 3 typer lysdioder til interiør.

 1. Loftet sat i stikket i stedet for de gamle normale pærer. På størrelsen af sådanne LED'er er næsten identiske med konventionelle belysningsindretninger, de anvendes, når det er umuligt på grund af den lille værdi af loftet for at bruge en anden lygte.
 2. Lysdioder er større end en standard pære. Før installation af behovet for at gøre sikker på, om denne enhed er velegnet til dækning. På grund af de større størrelse stiger og antallet af dioder i lampen. Således belysningen bliver meget lysere end normalt.
 3. Matrix besidder et stort antal dioder. Hvis skålen er stor nok og kan rumme en rektangulær matrix, vil denne type belysning være den mest levende og mættet.

Den indvendige belysning lampe type, der anvendes SF eller SMD.

Desuden er biler udbredte udskiftning tågelygter på lampen med LED. Særlig opmærksomhed bør rettes mod bilister, der ønsker at skille sig ud blandt andre på baggrundsbelysningen LED bånd og "Angel Eyes."

Opsummering

LED - det er et godt alternativ til de gamle pærer, som hjælper med at løse problemet med utilstrækkelige belysning faciliteter. Selv ved en højere pris end en standard pære, det er en stor investering, fordi LED er i stand til at tjene mere end et år og giver et klart lys hus og bil.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.