ForretningLandbrug

Korrekt befrugtning med superphosphat vil hjælpe planter til at udstyre dig med en rig høst

For at genoprette mineralsammensætningen af det frugtbare jordlag efter vækst af dyrkede planter anvendes en række metoder. Ledende er indførelsen af gødning. Dette sker primært for at give planter med tre basale næringsstoffer: nitrogen, kalium og fosfor. I denne henseende er befrugtning med superphosphat meget effektiv.

Dens introduktion forbedrer planternes rodsystem, understøtter eller genopretter deres sunde vækst og udvikling, sænker oxidativ og styrker de regenerative processer i jord og jord. Det frugtbare lag er beriget med en tilstrækkelig mængde kvælstof og fosfor, såvel som kalium, calcium, magnesium og svovl. En direkte konsekvens af dette er en stigning i udbyttet og en forbedring af deres kvalitet.

Superfosfat befrugtning er effektiv til dens komplekse effekt. Dens vigtigste komponent er fosfor, efterfulgt af nitrogen. Til neutralisering af jordens overordnede surhed er calcium ansvarlig. Magnesium er et uundværligt element i dyrkning af kartofler. Svovl hjælper med at dyrke bønner, korn og oliefrø.

Ifølge fremstillingsmetode og indholdet af phosphorsyre er superphosphater enkle og dobbelte (nogle gange tredobbelt). De fremstilles i pulverformet og granulær form.

Enkel superphosphat indeholder fra 14 til 19,5% fosfor; I hans dobbelte, henholdsvis dobbelt så meget. Dette tages i betragtning ved befrugtning af jord og planter. Ved udførelse af en forår eller efterår gravering af en seng, 100-200 g enkelt superphosphat per 1 kvm. Denne gødning anvendes også til væskeformig topdækning: 12-25 g opløses i 10 liter vand og infunderes i to eller tre dage.

Mangel på simpelt superphosphat er et betydeligt indhold af calciumsulfat (gips) og når op til 40% i sin andel. Faktisk for lastbilbønder, gartnere og landmænd er det en transport ballast. Selvom befrugtning med superphosphat undertiden kan være gavnlig på grund af calciumsulfat, for eksempel i tilfælde af jord, svagt svovl, og hvis der er planter der forbruger svovl i store mængder. Men for det meste forbliver gips et praktisk talt ubrugeligt mineral til planter.

Superfosfat granulat har en ubestridelig fordel i forhold til gødning, som produceres i en fin fraktioneret form. Faktum er, at pulveriseret superphosphat i jorden (især hvis det er surt) passerer ind i en tilstand, hvor alle dets næringsstoffer er utilgængelige for planter. Og jo mere grundigt er det blandet med jorden, jo mere bliver det ubrugeligt. Superfosfatgranulat med en størrelse på 1-4 mm er fri for denne ulempe, og derfor er phosphorsyren indeholdt i dem meget bedre og mere langsigtede assimileret af planter. Gødning i denne form har gode fysiske egenskaber: det kager ikke og spredes perfekt over webstedet.

Superfosfat befrugtning anvendes effektivt ikke kun direkte til planter, men også som et tilsætningsstof til friske fuglefjerninger. Dette gøres for at binde ammoniakkvælvet til ikke-flygtige former i det og for at undgå dets tab under opbevaring. Et kilo superphosphat, der tilsættes til komposten, opbevarer ca. 400-500 g nitrogen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.