Kunst og underholdningMusik

Kontrapunkt - det er ... Hvad er det kontrapunkt til musikken?

Forestil moderne samfund er absolut umuligt uden musik. Det er blevet en del af den menneskelige eksistens. Musik ledsager hvert skridt og høres overalt. Det kan udtrykke glæde og sorg, triumf og falder, samtidig - er aldrig overflødig. For dem, der kan lide at slappe af eller arbejder med musik, sange - kun et sæt af melodier og stemmer. For dem, der har valgt den musikalske håndværk, musik - er et sæt af noter, akkorder, terminologi, teknikker, der skaber en behagelig melodi.

Betydning

Mange af de musikalske udtryk er uvant for dem, der ikke har nogen musikalsk uddannelse. En af disse er den kontrapunkt. Dette er ikke overraskende, som et synonym for udtrykket er mere almindeligt kendt - polyfoni. Men hvad gemmer sig bag den anonyme ord?

Kontrapunkt - denne polyfoni i musik, samtidig lyd og harmonisk kombination af flere uafhængige melodier. Takket være dette arbejde bliver mere omfangsrig og smuk.

Der var et udtryk fra det latinske punctus contra punctum, som bogstaveligt betyder "point mod punkt". Tilpasning til den musikalske tema - "notat mod note." Det er det vigtigste emne tilføjer en anden melodi, der gentager på rytmen i den primære stemme, men let modificeret.

Oprindelsen af den musikalske kontrapunkt

Kontrapunkt som en form for musikalsk kunst har været kendt siden det 14. århundrede og erstattet diskanten. Alle efterfølgende musikalske epoker er kendetegnet netop denne stil. Først brugte han kontrapunkt i musik af Dzhovanni Perluidzhi Palestrina. I sine værker komponisten brugte flere stemmer, så de, ud over at være i kontrast med hinanden, har forskellig melodisk form.

Videreudvikling af kontrapunkt tydeligt i værker af Johann Sebastian Bach. Hans arbejde er kendetegnet ved en mere udviklet polyfoniske system. Melodiske linjer har mere frihed, men beholdt den samlede harmoni af hele værket. komponisten er en periode, hvor tydeligst udviklet kontrapunkt. Dette kan også siges om skabelsen Georga Fridriha Handel.

typer af kontrapunkt

Kan resultere i klassificering, som er den kontrapunkt. Denne opdeling af den strenge og gratis. I nøje bør alle melodiske stemmer har den rette indstilling til bastoner. Gratis udviklet senere og omfattede både kontrapunktiske og harmoniske regler.

Strenge og gratis polyfoniske ringetoner er opdelt i simple og komplekse. Den enkle kombination af to eller flere melodier uden dannelse af nye kombinationer i modsætning til den komplekse, hvilket tillader en sådan uddannelse.

Avanceret kontrapunkt har sådanne udledninger: flytbare og reversible. I mobiltale ændrer ikke, og det eneste træk. I det andet tilfælde er der en appel eller protivodvizhenie stemmer.

Musikalsk kontrapunkt gør lyden lyse og alsidig. Men udtrykket i sig selv er kendt ikke kun i musik. Det findes i filmindustrien, litteratur, hjælpe med at formidle kontrasterne, hvilket gør scenerne mere imponerende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.