SundhedKræft

Knoglemetastaser.

Et af de store problemer i alle kræft - den uundgåelige debut af den afsluttende fase - den fase af metastaser. Metastase foci er maligne neoplasmer at en strøm af lymfe eller blod registreres i fjerne organer og væv, hvor begynder at udvikle neoplastisk proces.

Kræft i stort set alle organer og væv kan metastaserer til knoglerne. Sådanne læsioner kan findes i næsten enhver knoglestrukturer. De hyppigst - metastaser i rygsøjlen, i det mindste i bækken, ribben og lemmer.

Hvad tumorer metastaserer til benet?

Oftest sker denne proces, når de skjoldbruskkirtlen cancer, prostata og mælkekirtler.

Der er to grundlæggende typer af patologiske proces i knoglen - osteoblastiske og osteolytiske metatstazirovanie. For den første form forseglingen er typisk af knoglevæv, navnlig mineralsk komponent. Den anden form hjælper "udvaskning" af mineraler, hvilket uundgåeligt medfører udtynding og knoglebrud.

Patogenesen af denne sygdom er den, der stimulerer tumorceller. Hvis metastaser af kræft involverer osteoblaster i processen - at udvikle osteoblast formular. Når den første tumor på deres vej møder en knogleresorberende celler (osteoklaster) - er dannelsen af metastaser osteolyse.

I de fleste tilfælde, udseendet af metastaser i knoglen forårsager smerte sidste. Smertesyndrom er forårsaget af skader på nerveender tumor vækster, trykstigningen i knoglen, og på grund af irritation endelser af nervefibre tildelte metastase stoffer. Desuden smerten opstår, når knoglebrud forårsaget af udtynding af den sidste (karakteristisk for osteolytiske former). Til dannelse osteoblastisk egenskab udtrykt hypercalcemi (forhøjet calcium).

Faren for frakturer er den høje sandsynlighed for komplikationer - lungeemboli, dyb venøs tromboemboli (i sidste ende fører dette til et tab af funktionel lastning organ eller lem og levedygtighed).

Knoglemetastaser er diagnosticeret ved hjælp af røntgen. Til dette formål anvender almindelig radiografi ved en mangfoldighed af metastatiske læsioner, samt osteolytisk formular. I tilfælde af osteoblastiske gennemført radionuklid scanninger. En af de metoder til identifikation, i hvilke kan ses ikke kun knoglemetastaser, men også i andre organer og væv - PET 18P-deoxyglucose.

Kirurgisk behandling af knoglemetastaser er vist ved den sidste mulige brud. Ortopædisk kirurg udføres kirurgi for at styrke knoglen ved indsætte stifter og fylde hulrummet med knoglecement tumor.

Strålebehandling ved en dosis på ca. 15 til 25 Gy (tilskrives de fire fraktioner), halvdelen af patienterne er forsvinden af smerte. Dosen af 30-45 Gy bevirker en betydelig forbedring i patientens tilstand, især sådanne, der er udviklet i løbet af den næste eksponering for to - tre uger.

Den anden ydeevne efter strålebehandling, er brugen af radioaktivt strontium. Det er nu almindeligt anvendt bisfosfonat behandling. Denne specielle syrer, der hæmmer aktiviteten af osteoklaster. Desuden er disse stoffer svække alvorligheden af smerter i brud på knogler, samt ved udvikling af tumorer.

Således kan prognosen for metastase til knogle være forskellige, afhængigt af lokaliseringen af osteblastnoy eller osteolytiske former og fremgangsmåder til behandling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.