FormationVidenskab

Kaliumiodid

kaliumiodid (KI) er et salt af hydrogeniodid. I udseende er det en fast farveløst krystallinsk stof med et terningformede krystaller. Kaliumiodid i luft ved opvarmning eller ved udsættelse for lys gulfarvning på grund af oxygen oxidation af iodioner til elementært iod. Med stigende temperatur opløseligheden af saltet i vand øges. I 100 g vand opløstes 128 g af saltet ved 0 ° C, 145 g ved 20 ° C, 176 g ved 60 ° C, 209 g ved 100 ° C Molmassen af forbindelsen med 166,00277 g / mol. Brydningsindekset er 1,667. Densitet 3,13 g / cm. Smeltepunkt 686 ° C Kogepunktet for 1330 ° C. Kaliumiodid mindre hygroskopiske (absorberer vand let mindre) end med natriumiodid, så det er lettere at betjene.

Kaliumiodid er et mildt reduktionsmiddel, det er let oxideres med chlor: 2Kg + Cl2 → 2KCl + I2. Den omsættes med iod, hvorved der dannes Lugol opløsning: KI + I2 → KI3. Kaliumsaltet af iodbrintesyre, kan fremstilles ved omsætning af iod med kaliumhydroxid 6KOH + 3I2 = 5KI + KIO3 + 3H2O reduktion eller kaliumiodat carbon 2KIO3 + 3C = 2Kg + 3CO2. Den gule farve af saltet udløb indikerer oxidationen af iodid til iod ifølge reaktionsligningen: 4KI + 2CO2 + O2 → 2K2CO3 + 2I2.

I naturen, jod er til stede overalt, men det er en sjælden element, da dens indhold i alle naturlige kilder er ubetydelig. Som med andre halogener, kendetegnet ved en høj reaktivitet, findes normalt i form af forbindelser, nemlig iodider af alkalimetaller natrium og kalium, men (i modsætning til andre halogen) også i form af iodater, opløst i vand. Men det eksisterer aldrig som en nitrogen iodid (IN3), da det er meget ustabilt og nedbrydes hurtigt med en blast-forbindelse. I havvand eller fra underjordiske kilder jodider og jodater indeholdt omtrent lige store mængder. Da kaliumiodid er opløselig i vand, de iodioner er til stede i havet, havalger og marine fisk. Skaldyr er den vigtigste kilde til humant indtag af iod, da de indeholder mange gange flere iodforbindelser end de levende væsener bebor jorden. En grundlæggende råmateriale for industriel produktion af jod er vand boring eller visse typer af alger.

Kaliumiodid indeholdt i bore- vand, der anvendes i industrien til frembringelse af iod: KI + Cl2 → KCl2 + I2. Det er også almindeligt anvendt som en kilde til iodidioner. I analytisk kemi, er kaliumiodid anvendes til redox iodometrisk titrering. Papir, befugtet med en opløsning af salt og stivelse, hjælper kvalitativt bestemme tilstedeværelsen af chlor, ozon eller andre oxidanter, i nærvær af iod, som fordeles syntese og stivelse overtrukket på papir bliver blåt. Det anvendes som et tilsætningsstof i dyrefoder og menneskeføde, i små mængder, endemisk for udviklingen af forebyggelse (forstørret skjoldbruskkirtel) sygdomme, som ofte findes i en række geografiske områder på grund af naturlig mangel på iod, kaliumiodid, sammen med kaliumiodat, sættes til almindeligt salt. Det således opnåede fødevareprodukt kaldes salt tilsat jod. Oplagringsperioden af et sådant salt garanti er begrænset, fordi over tid, under påvirkning af et overskud af oxygen og carbondioxid, Kl langsomt oxideres til metalcarbonat og elementært iod, som derefter inddampet.

I medicin, er kaliumiodid anvendes som et medikament. Kaliumiodid er tilgængelig i forskellige doseringsformer: tabletter, oral opløsning, filmovertrukne tabletter, øjendråber, tyggetabletter. Medikamenter kompensere jod underskud i kroppen, har antithyroidt (skjoldbruskkirtel inhiberer biosyntesen af hormoner), mucolytisk (flydende lunge sputum og lette dens output), slimløsende, anti-fungal, absorberende, radioprotektiv (beskytter skjoldbruskkirtel stråling og forhindrer absorption af dets radioaktivt iod ) virkning. Der anbefalede dosis i tilfælde af nødsituationer, der involverer radioaktive jod afhænger af alder og er:

  • for personer over 12 år - 130 mg per dag;
  • fra 3 til 12 år - 65 mg per dag;
  • alderen 1 til 36 måneder - 32 mg per dag;
  • børn under 1 måned - 16 mg per dag.

WHO anbefaler ikke til forebyggelse af kaliumiodid til ældre over 40 år.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.