HjemlighedSkadedyrsbekæmpelse

Kål-: beskrivelse og metoder til bekæmpelse af

Kål er en af de mest populære vegetabilske afgrøder. Dyrk det i forstæder område er ikke så svært. Planter har brug for det meste lige i tide til at vande og gøde. Som for skadedyr, indtil for nylig, der ikke var så mange. Plaget husmænd, bortset fra at kun snegle og sommerfugle kål. Men ikke så længe siden, denne have afgrøder, der er en anden meget alvorlig fjende.

I de senere år, nogle gange sker det, at de vacationers gå til byen, forlader haven sunde grønkål, og ankom i et par dage, finde noget, men stilke og vener i blade. Stof, blomster, æggestokke kål - alt dette er spist rengjort. Årsager sådan enorm skade på planter, en ny form for skadedyr - kål møl. En arnested for dens fordeling antages at være varme middelhavslande.

Det ligner en sommerfugl

Detect denne skadedyr i de temmelig vanskelige planter. Faktum er, at som voksne og som larver kål møl har en meget lille størrelse. Eksternt er det meget lig den almindelige hjem muldvarp. Hos voksne sommerfugle, samt forreste og bageste vinger er smalle, har et komplekst mønster i grå og hvid. Liget af insektet er mørkebrun med gule striber og antenner temmelig lange. Bageste vinger har en frynser rundt i kanten. Når foldet, er de tips lidt hævet. Længde kålmøl voksne krop er 5-7 mm, og vingefang er 15 mm.

Larverne af skadedyr

Livscyklus voksne kålmøl er meget lille - kun omkring 2 uger. I dette tilfælde planterne af kål familien rent faktisk gør nogen skade til sommerfugle ikke forårsager. Men selvfølgelig skal rettes kampen mod kålmøl herunder om sådanne voksne. Efter alt, næsten hele sin fritid afsætte sommerfugl æg udskydelse, hvoraf derefter gå sulten larver. Seneste udvikling i den indledende fase af fuldstændig farveløs og således har en lille størrelse (ca. 4-5 mm). Derfor er de fleste af deres sommer beboere og ikke lægge mærke til, forårsager stor skade på planterne påføres på kort tid. I én bøsning (hovedsagelig på undersiden af bladene) sommerfugl kan udsætte et stort antal langstrakte form med gullige æg.

Skraverede larver først gnave kål i væv af mange bevægelser. Efter nogen tid, de strækker sig udad fra den øvre side af arket. Ca. fire dage larve kommer ind i næste fase af udviklingen. Dens dimensioner øges, og kroppen farven skifter til lys grøn.

Larvestadiet varer fra kålmøl for omkring en måned. Så larven væver et tæt spindelvæv og lykkelig i hendes gul-grøn gennemsigtig kokon. Fra det har omkring en uge og et halvt ud voksen sommerfugl.

adfærd Egenskaber

Flyvende sommerfugle af denne art er meget dårlig. Over jorden kål møl ikke kan stige med mere end 2 meter. Eftersom dimensionerne af dette insekt ikke er for stor, kan det let bæres af vinden. Det er sådan, det skadedyr som regel vandrer over lange afstande.

Caterpillar af kålmøl larver af andre haven insekter, blandt andet kan skelnes og adfærd. Hvis du rører det, for eksempel, en pind, begynder hun at opføre sig meget aktiv - energisk kravler, vride samtidig, eller endda hurtigt ned fra bladet til silketråd.

Kål møl skade kan ikke kun kål eller blomkål, men også andre korsblomstrede planter familie. Meget ofte lider af det, for eksempel salat, majroe, radise og t. D.

Om vinteren møl normalt går til trin voksne sommerfugle. Alt for intens kulde denne insekt, heldigvis, kan ikke stå. Derfor, efter en kølig vintre i kål patch skadedyr kan findes ganske sjældent (hvis, naturligvis, vil det ikke bringe sydlige vinde fra varmere regioner).

Have kål møl: kontrolforanstaltninger

Ødelæg denne glubende insekt er meget vanskelig. De fleste af de værktøjer, der anvendes af vacationers mod andre skadedyr i korsblomstrede, hjælper ikke i dette tilfælde. Helt ubrugelig, for eksempel bruges mod møl eddike, tobak støv, aske eller infusion tobak. Alle disse betyder, at det er absolut stabil. Det hjælper ikke imod det, og de fleste kemikalier.

At dømme efter de anmeldelser truckere, er mere eller mindre gode resultater i kampen mod dette skadedyr givet kun sådanne midler som "senpai", "Colorado Forte" og "Bio Kill".

Men efter et par år, og disse lægemidler kan vise sig at være magtesløse mod kålmøl. Det faktum, at dette skadedyr, såsom indendørs kakerlakker meget hurtigt tilpasser sig eventuelle insekticider. Under alle omstændigheder gælder midler bør omhyggeligt defineret ovenfor. Efter stof kål er meget mørt og kan nemt brænde. Også, er det ikke anbefales at bruge disse stoffer i et par uger før høst. Ellers kan kål være simpelthen gift.

Hvilke andre insekticider kan anvendes

Hvis møl blev fundet resistens mod de ovennævnte midler, er det nødvendigt at forsøge at ødelægge det som sådanne lægemidler:

  • "Malathion".
  • "Talkord".
  • Natriumfluorsilikat.
  • "Nurell".

Uden undtagelse, alle insekticider har skadelige virkninger kun på de sommerfugle og larver af kålmøl. Embryoner i æg og pupper i kokoner forblive i live. Så efter et par uger planterne skal behandles på samme måde for anden gang. På dette tidspunkt larverne og sommerfugle er kommet ud af deres "shelters".

folkemusik foranstaltninger

Alle former for kemikalier, der ofte bruges til at dræbe skadedyr såsom kål møl. Kontrolforanstaltninger mod de mennesker, det kan også bruges. Efter alt, for at anvende de kemikalier, og selv sådanne dødbringende som for eksempel den samme "Colorado", de fleste gartnere ikke særlig godt lide.

Nogle gartnere fraråder anvendelsen af dette skadedyr med soda mel blanding (i lige store mængder). Dette pulver skal bare drys kålblade og smide ham på jorden i nærheden af stilken. Når i selve insektet med væv af planter, til com mel holde sammen og danne en prop i dens fordøjelsessystem. Fuldender beskæftige skadelige virkninger af sodavand.

Der er andre måder at bortskaffelse af sådant farligt skadedyr er kålmøl. Kontrolforanstaltninger folkemusik retsmidler kan være også for eksempel i bladene af planter spild knust laurbærblad. Det menes, at fordelen af møl kan og normal hund shampoo fra lopper. Det skal fortyndes med vand (2 spsk. L. A spand), og den opnåede opløsning spray kål.

bakterielle midler

Hvad andet kan iværksættes mod skadedyr som kål møl, handling? I nogle tilfælde mod grådige larver af denne art og bakterielle agenter hjælpe. Deres fordel er, at de ikke har nogen skadelig virkning på planterne selv og den menneskelige krop. Når den anvendes på bladene, er de absorberes af vævene. Yderligere stoffer ind i kroppen, og larverne begynder deres perniciøs arbejde, der forårsager lammelse og død.

Oftere end ikke at kæmpe kål møl anvende sådanne bakterielle agenter:

  • "Dendrobatsillin".
  • "Gomelin".
  • "Dipel."
  • "Baktoseptin".

Bruge denne gruppe af lægemidler er ønskelig i top caterpillar aktivitet - i aften. Bedste lufttemperaturen udenfor er 16 grader.

Hvordan at slippe af kålmøl: forebyggende foranstaltninger

Overvintrende insekt normalt toppe korsblomstrede. Derfor er faldet til forebyggelse af alle de blade og stængler af planter skal omhyggeligt indsamle en rive og brænde. Du kan også sætte dem i kompostbunken. Det drejer sig ikke kun bladene af rosenkål kål, og blomkål, men brøndkarse, radise, majroe. Du skal også fjerne fra stedet af døde toppe af alle former for korsblomstrede ukrudt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.