LovStat og lov

Jobs - hvad er det? Lige, lov. Institut for retspraksis

Over en lang periode med videnskabelig praksis, som varede i tusinder af år, har eksperter kommet til den konklusion, at der under den retspraksis af behovet for at forstå den videnskab, som studerer loven og staten. Denne form for teoretisk form og midler for produktion og forbedring af juridisk viden. Samtidig er det et sæt af fælles information lov sociale.

Baggrunden for videnskab

I dagene i det gamle Rom adskille en lov til en videnskab (om det 3. århundrede f.Kr.). Så definerede levende videnskabsmand Celsus det som ars boni et aequi, oversat fra latin - "kunsten at god og svarer til den resterende del af retfærdighed, overholdelse, proportionalitet". Men der var en anden mening: advokat Ulpian hævdede, at denne videnskab - "viden om de juridiske og ikke-juridiske." Mange af os nu ikke pålideligt forklare den bogstavelige forstand af definitionen af "lov": hvad det er, og hvorfor det er nødvendigt. I snæver forstand af ordet, og nøjagtig oversættelse af det latinske udtryk den består af to dele: «juris» - højre og «tilsynsmæssige» - viden, videnskab, dvs. Det betyder, at videnskab, som studerer den rigtige, som er beskrevet i det akademiske miljø i uddannelsesinstitutioner. Selvom romerretten, først oplevet effekten af inferens fra de græske juridiske og politiske videnskaber, senere blev det startskuddet til grundlæggelsen og udviklingen af den europæiske type af denne videnskab som middelalderen, og moderne tid. Sammen med denne omstændighed er opstået, og det er i Rusland.

Ret til Rusland

Udviklingen af den indenlandske retspraksis begynder med dannelsen af Moskva og St. Petersborg universiteter - i 1755 og 1819, hhv. Ifølge VE Kuznetsova, de grundlæggende elementer for den russiske retspraksis lagde det indenlandske universiteter, således at den efterfølgende historie om udviklingen af denne videnskab i vores land ikke kan adskilles fra udviklingen af disse uddannelsesinstitutioner. I første omgang blev undervisningen i juridiske discipliner udført med deltagelse af udenlandske professorer. Over tid er det blevet taget og indenlandske eksperter. En af de første var professor SE ret Desnitsky, takket være ham i udviklingen af russisk videnskab et væsentligt bidrag har per definition udtrykket "retspraksis". Hvad er det - en særskilt disciplin, eksperter realiseret takket være ham.

Bookmark og bestilling det teoretiske grundlag for den russiske lov hænger nøje sammen med de ideer, BA Kistyakovsky, LI Petrazhitsky, SA Muromtseva, FV Taranovskiy, PI Novgorodtseva et al. Forekomst netværk branchespecifikke emner bidrog værker NS Tagantsev - "russiske strafferet" i 2 bind, 1902, NM Korkunova - "russiske stat lov" i 2 bind, 1893, GF Shershenevich - "Lærebog i den russiske civilret" i 1907, "Tutorial Commercial Law", 1914

ejendomme læren

Hvad vi ved i generelle teoretiske vendinger om en sådan disciplin som loven? Hvad er det - en uafhængig gren af videnskaben, som kræver en definition af genstanden for undersøgelsen og dens metode til erkendelse. Du kan angive, at objekter til det er loven og staten, og emnet - deres grundlæggende egenskaber. Retslære er vokset betydeligt i samspillet med sociologi og psykologi, politisk teori og etik. Denne ekspansion skyldes det faktum, at de ovennævnte discipliner skærer med objekter, til gengæld, er tæt forbundet med den højre. Og hvis den lære selv er designet til at skelne viden om familiens rettigheder i henhold til industrier, han gør det på grund af ønsket om at undgå et sådant fænomen, som en metodisk synkretisme. Det er i stand til at fordreje essensen af lov og slette de naturlige grænser (se mere præcist. "Den rene teori om lov" Hans Kelsen, 1988). Analogt med enhver videnskab, retsvidenskab har kun ét emne. I denne sammenhæng er to markant forskellige objekt - højre og staten - er forsket og undersøgt som to væsentlige komponenter.

det rigtige system af videnskab

Jobs - hvad er det? Det er en kombination af teoretisk viden om de love, alle former for rettigheder og ansvar, relationer - både mellem borgerne og staten. Det indebærer evnen til at anvende denne viden i praksis, med dens hjælp, fastholdt sagen, debatter, tvister er løst. Blandt funktionerne i loven kan identificere de vigtigste retninger af teoretisk forståelse af loven. Dens system består af et sæt af videnskab, en omfattende undersøgelse af loven. Udover disse doktriner danner en karakteristisk statisk struktur. Generelt er det som følger.

  • Gren af videnskaben - retten for forfatningsmæssige, administrative, civile, kriminel, arbejdskraft og andre.
  • Generel teoretisk - teori og historie af stat og lov, historie politiske og juridiske discipliner.
  • Cross-industri - miljøret, retsvæsen og andre.
  • Videnskaben om sammenlignende ret.
  • Emner i folkeretten - international offentlig, privat international, rum og andre.
  • Anvendt juridisk doktrin - juridisk psykologi, kriminologi, kriminologi, retsmedicin, og andre.

Udviklingen af juridisk tænkning

Essensen af loven er fyldt med konflikter af to modsatrettede typer af loven - legistskogo (totalitære) og lovlig. De to hovedtyper svarer til to forskellige videnskabelige begreber. Hvis loven er baseret på sondringen af lov og ret og er afhængig af antilegistskoe forståelse, det henviser til en klasse af juridisk doktrin. Omvendt under identifikationen af lov og vedtægt og med omdrejningspunkt på legistskih fortolkning refererer til den totalitære type. Faktisk udviklingen af juridiske tænkning og pluralisme iboende i samspillet mellem forskellige synspunkter og holdninger. De er placeret mellem de to poler lov, men også stødt på en bizar kombination af typologisk forskellige ideer. Men denne lov ikke afskrive, at uddannelse fører til sin forståelse som en videnskab, fordi i sidste ende er det en særlig form for fortolkning bestemmer teoretiske fornemmelse af hans metode som en samlet disciplin af lov og stat.

Begrebet instituttet

Ved lov gælder et udtryk som "institut". Det betyder et sæt af regler, der påvirker et eller flere krydsende relationer. Disse omstændigheder uden at være tilfældige formationer lovgivende og bestemmelse specifikke og uundgåelige forbindelsesdele grund af strukturen af vitale fænomener (etiske, økonomiske og sociale), modtagelige for en detaljeret undersøgelse af den mærkning, som gør det muligt at installere mellem normer inderste afhængighed som reducerer dem til en faktordannelse . Studiet af retsforholdet sker ved hjælp af underordnede grupper eller underordning arrangement. Enhver af disse grupper kaldes instituttet. For eksempel sige, at institutionen i den kontrakt, arv, ejendom, familie. Der er også finere dannelse, en del af enhver af ovenstående. Institut for retspraksis - ikke sådan en permanent form for retligt forhold, men blot en generalisering af standarder er relevante for en given tidsperiode.

Juridisk specialisering

Have juridisk viden og anvende dem, advokater sikre retsstaten og virkningen af kontrol med overholdelsen af reglerne i lov i alle områder af samfundet. At beherske fundamentet, grundlaget for viden på dette område skal uddannes, som tilbyder juridisk, universiteter i denne retning. Omfanget af undervisning krævede kurser og masser af forskellige perioder, blandt hvilke er de muligheder for læring for fem eller seks år (valgfri - ekstra mester (2 år)).

Loven identificerer flere specialiseringer. De er karakteriseret ved et sæt af discipliner, som har en vis indflydelse på valget af fremtidige erhverv studerende berettiget. Loven er fordelt på følgende specialiseringer: state-juridisk, international, civilret, og strafferet. Inden for denne klassifikation er også undersøgt forskellige slags disciplin: spørgsmål i international ret, menneskerettigheder, den internationale sikkerhed, etc.

lov samfund

Juridisk kultur betragtes som en form, hvor den ene eller anden måde er repræsenteret ved kulturen i vores samfund. Retslære - en specialitet af bredformat. Undersøgelsen, forskning og anvendelse af retsforholdet uundgåeligt hviler på de grundlæggende begrebsmæssige egenskaber i et moderne udviklet samfund (forholdet mellem sociologi og kulturstudier). Juridisk ansvar - en form for social garanti, som er inden for studiet af psykologi. Det hele kommer ned til karakteren af forholdet mellem individer med lovgivningen i staten. Typisk til en person fanget i en vanskelig situation, usandsynligt kunne regne det enorme antal retsakter med henblik på at vælge den bedst egnede af dem til brug i deres favør. Bestil og der er advokater, at et sådant arbejde er blevet udført. Loven hjælper dem i tilstrækkelig grad håndterer de nyskabelser i lovgivningen, er kompetent til at rådgive og hjælpe søge juridisk bistand til en bestemt person.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.