Sport og FitnessUdstyr

IZH-5 egenskaber. gun glat

I Rusland blev produktionen af jagtvåben massivt etableret i begyndelsen af det tyvende århundrede. Men første verdenskrig og borgerkrigen gjorde deres justeringer, og dens produktion har stort set stoppet. På baggrund af ødelæggelse og elendighed mange reddet jagt, men manglede pistoler. Gradvist justere frigivelse shompolnye simple kopier, samt ændringer af indenlandske og udenlandske ammunition. Noget senere begyndte vi at producere pistol IL-5 og ligner det i den moderne tid karabiner. Izhevskaya model er en enkelt-shot tønde struktur med én type deponering. Låsning af øvre nøgle og slagværk gennemsnitlige placering er udformet med en ekstern trigger.

historiske fakta

Izhevsk fabrikken begyndte at producere jagtrifler at arrangere en særlig workshop model, som rekrutterede de bedste fagfolk i deres område. Produktion af anlægget er blevet populært ganske hurtigt. I begyndelsen af det 20. århundrede, Izhevsk mester serielt producerede våben af forskellige typer og kalibre, samt luksus modeller designet til at belønne officerer.

Med fremkomsten af sovjetiske magt våben håndværkere Izhevsky plante fordelagtigt fremstillet haglgeværer 28 og 32 gauge. Dette skyldes det faktum, at de fleste tilfælde tilpasset fra militære rifler. Den første pistol IL-5 blev frigivet i 1924. Blev gjort forsøg på at fremstille dobbeltløbet variationer, prøver med butikker, men de ikke har modtaget bred distribution. I stedet for "fem" i 1936 kom IZHB-36 kaliber 12 med et par af stammer.

Prøven, der skal emuleres

Gun glat-IL-5 blev fremstillet på arme plante Izhevsk, stålværk i butikkerne (1924-1241 og 1945-1948 år), og i Tula (1932-1941 g). Den mest almindelige gauge var 16, 18, 20, 24 og 28.

Ændringen er næsten en tro kopi af den amerikanske model af single-tønde "Iver Johnson", som takket være de fremragende ballistiske egenskaber og enkle design, kopieret rundt om i verden. Ved design funktioner og fordele ved dette våben kan nævnes:

 • Tilstedeværelsen af stærke ejektor, skubbe de brugte patroner.
 • Let at samle og pålidelighed.
 • Høj nøjagtighed, takket være en speciel portering.
 • Den sofistikerede udløsningsmekanisme.
 • Pistol seng lavet af valnød.
 • Enkel og pålidelig forstoppelse, komfortable overarm.

Ofte indenlandske pistol kaldet "Izhevsk-Johnsons" for den slående lighed mellem den oprindelige og en kopi af den russiske.

Design funktioner

Bemærkelsesværdige indenlandske version af den amerikanske prototype, der blev brugt i stedet for valnød birk seng. Desuden IL-5 gun udstyret ikke ebonit, stål og butt pad, et bælte og en cylindrisk drejelig Barrel boring.

Demontering karabin tønde fremstillet ved separation fra puden efter fjernelse af forskæftet. I de første modeller var en fjederklemme. Faktisk pistolen bare at bryde væk fra modtagersiden. I efterkrigstidens modifikationer frigiver underarm var udstyret med låsepalen på stammen.

Synlige forskelle Izhevsk variationer:

 • Den aflange strimmel (16 cm).
 • Let forhøjelse af sine kanter over stammen del af bagstykket (2-3 mm).
 • Notch-typen bageste syne.
 • Fastsættelse pin med en skrue i blokken til højre.
 • Tilstedeværelsen af aftræksakslen (7 mm) og en top krog (2 mm).
 • Vægt - 2,5-3 kg.

Senere ændringer var udstyret med et dæksel (45 * 18 mm), som tjener til at dække den bageste sko afgrøde. udløseren aksen ligger i en særlig reces tilvejebragt direkte i dækslet.

fordele

Model IL-5 - gun, hvis kendetegn er meget lig den amerikanske "Johnson" har en række objektive fordele:

 • Single-kopi er ikke tung og massiv port, i modsætning til den udformning, konverteret fra militære rifler designet til et tryk på 4 gange indekset for jagt patroner.
 • Lang tønde sikrer præcise nederlag formålet som et skud og buckshot.
 • Våben pålidelige i drift, er billig, robust og let.

På grund af deres egenskaber, betragtes pistolen var i stor efterspørgsel blandt kommercielle jægere.

fejl

På trods af alle de fordele, single haglgevær IL-5 havde visse ulemper. Tilstedeværelsen af en tønde bringer nogle ulemper under jagten. Denne mangel forsøgt at eliminere, rejsning shop riffel prøvetype, men modifikationen ikke slået rod i bred anvendelse.

Ganske ofte stilke indenlandske odnostvolok vakle at blokere to eller tre hundrede skud. Dette skete på grund af forkert montering af landing pad område. Amerikanske modpart var i stand til at stå stabilt i fem til ti gange flere skud. Låsemekanismen Izhevsk modeller er heller ikke meget pålidelige. En anden ulempe, som var en jagt shotgun IL-5 - er brugen af en patron med et papirforing, hvilket bidrog til en forringelse af kvaliteten af skud. Ikke desto mindre erfarne jægere nåede nøjagtighed slagmarken ikke mindre end 40 procent.

moderne analoger

I stedet for den haglgevær anså det et par ændringer. Der producerede IL-18. Den er lavet i alle standard størrelse (12 til 32). Stammen er ikke udstyret ribbe, kammer længde er 70 cm. Tønde og forsideenhed - aftagelige type. Gun glat kommerciel IL-18 udstyret lodge bøg, birk eller valnød og pistol eller lige hals. Det kan nemt skilles ad i tre dele.

Shotgun IL-5, i modsætning til moderne modifikationer, der ikke er udstyret med en speciel udløserarmen. Det anvendes til hurtig åbning lukker og ligger under bunden blok, med aftrækkerbøjlen. Ved løft synkront overført til slaget tilstand aftrækkeren og cylinderen er låst op. Den forbedrede model af IL-18E samtidig aktiveres ejektoren. Hvis der er en fejltænding, kan udløseren genoplades gentagne gange uden at åbne riffel, flytte håndtaget op og ned.

konklusion

IL-5 haglgevær 20 gauge - ganske populært jagtgevær, som bruges aktivt til kommercielle formål og almindelige jægere. Pålidelighed, enkelhed i design og god ballistisk præstation var de vigtigste faktorer, der bidrog til populariteten af dette våben. Denne ændring i nogle områder er stadig bruges.

Med masseproduktion af riflen blev fjernet på grund af brugen af papir patroner og hurtig deformation af udløseren. Ikke desto mindre, i løbet af sin eksistens, IL-5, tage en værdig plads blandt produkterne af indenlandske Bøssemagere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.