SundhedSygdomme og betingelser

Hvordan til at sænke forhøjet blodtryk ved dig selv?

En af de mest almindelige sygdomme i det kardiovaskulære system betragtes hypertension. Statistikkerne viser, at over for en sådan diagnose omkring 30% af den voksne befolkning, og mere end 60% af befolkningen, der vendte 65-årige tærskel. Artiklen kan du læse om forhøjet blodtryk, dens årsager, symptomer, behandlinger, og hvordan man kan sænke forhøjet blodtryk i hjemmet.

arterietryk

Blod skubbet ud i sammentrækninger af hjertets blodkar, udøver et konstant pres på deres vægge. Det er ikke det samme i forskellige dele af blodbanen. Jo længere væk blodet fra hjertet, jo svagere det lægger pres på blodkarrene. For eksempel aorta tryk når 140/90 mm Hg. Kunst, i arterierne -. Et gennemsnit på 120/80 mm Hg. st., i de små kapillærer kun 15 mm Hg. Art., Og i venerne, det kan falde til nul. Vi er interesseret i tal, der svarer til trykket i arterierne, fordi de er den vigtigste indikator for menneskers sundhed og det kardiovaskulære system. Hvad gør disse to tal? De første viser, hvor svært blodet presser på arterierne når hjertet beat, som er den maksimale systoliske blodtryk og den anden - på tidspunktet for afslapning af hjertet, er det diastoliske tryk. Hypertension sker ganske ofte, og spørgsmålet om, hvordan man kan reducere højt blodtryk, står foran mange mennesker. Før vi stifte bekendtskab med de metoder til at overvinde symptomerne på forhøjet blodtryk, overveje mekanismerne i dens dannelse.

toptryk

Systole - en sammentrækning af hjertemusklen. Top blodtryk kaldes også det systoliske, fordi det udtrykker trykket i karrene, når blodet skubber hjertekamrene i blodbanen. Øget top pres opstår på grund af mange grunde. Det kan forekomme i ungdomsårene, hvor hormonelle forandringer i kroppen opstår. Det bemærkes, at det systoliske hypertension forekommer i de fleste tilfælde, hvis en person står over for det i puberteten. Den anden gruppe af risiko for at udvikle forhøjet top pres - ældre mennesker. Årsager til hypertension hos dem er akkumuleret i en række lidelser i kroppen. Dette primært atherosklerose, nedsat vaskulær overholdelse. Desuden kan udviklingen af systolisk hypertension udløses af begivenheder, såsom:

 • thyreotoxicose eller forøget sekretion af skjoldbruskkirtlen;
 • insufficiens af aortaklappen;
 • arterivenoznoe bypasskirurgi;
 • hjerteblok.

Høj top pres er fyldt med farlige konsekvenser. For eksempel risikoen for slagtilfælde i patienter med systolisk hypertension øger fire gange. Blandt de komplekse konsekvenser værd at bemærke nyresvigt, demens, eller demens, forskellige hjertesygdomme. Nyrefunktionen er forstyrret, som understøtter normalt blodtryk. Dette skyldes den øgede reabsorption af natrium, når den samlede blod volumen øges. Hvis du har en øvre højtryk, der tager i dette tilfælde? Svaret på dette spørgsmål er præsenteret nedenfor.

Symptomer systolisk hypertension

Normal systolisk tryk anses for at være et tal på 110-130 mm Hg. Art. Højt toptryk er en foranstaltning, der overskrider denne værdi. Hvordan manifesterer høj top pres? Af bør kaldes hans symptomer:

 • hovedpine;
 • svaghed, træthed;
 • urolig søvn;
 • tinnitus, blinkende "flyver" for øjnene;
 • arytmi eller hjertearytmi;
 • ubehagelige og smertefulde fornemmelser i hjertet;
 • åndenød.

Alle disse symptomer kan ses som tegn på systolisk blodtryk, når de ledsages af en forøgelse af trykket på dets direkte måling. Hver af dem kan være et symptom på andre sygdomme. Systolisk hypertension har ofte ingen tydelige subjektive symptomer. Den farligste såkaldte isoleret systolisk hypertension, hvori trykket overstiger den øverste markering 140 mm Hg. v., og bunden er mindre end 80 mm Hg. Art. Sådan tilstand ofte udvikler sig på grund forøget aktivitet af de endokrine kirtler og tilstedeværelsen af skjoldbruskkirtlen skønhedsfejl hjerteklapper. Hvis du har forhøjet blodtryk, hvordan man kan sænke den - læs videre.

bundtryk

Diastole kaldes tilstanden af hjertet, hvor det er i en afslappet tilstand. Blodtryk, således oplever arterie, kaldet lavere (eller diastolisk). Forhøjede tryk er ofte lav på grund af stressende situationer, overdreven følelsesmæssig stress, der overtræder regulering af vaskulær tonus af blod. Med denne ætiologi numre på resultattavlen tonometer hurtigt vende tilbage til normal. Men hvis det ikke sker, og bunden trykket holdes over niveauet på 80 mm Hg. Art. i lang tid, er det en mere alvorlig årsag til hans spring. Hvad udløser forhøjet blodtryk, hvorfor udvikle denne lidelse? Blandt de faktorer:

 • hyperthyroidisme allerede nævnt ovenfor;
 • fedme;
 • nyresygdom;
 • intervertebrale brok.

Nyre problemer i de fleste tilfælde, kan blive en årsag til diastolisk hypertension. Hvorfor? Når nyresygdom deres blodforsyning er reduceret, og de begynder at aflade til blodbanen store mængde af renin. Når i blodbanen, det danner en væsentlig forbindelse (angiotensin) fremmer en signifikant stigning i blodtrykket. Hvordan manifesterer sig diastolisk hypertension? Med dens symptomer kan findes på.

Symptomerne på diastolisk hypertension

Ved forhøjet tryk lavere hjerte er konstant i en tilstand af spænding, som arterioler øget vaskulær resistens mod blodgennemstrømning. Manifesterer sig bunden øges trykket samt overdelen. Desuden er disse to typer af hypertension er ofte forbundet med hinanden. Ved høje diastoliske tryk er observeret hovedpine, ofte lokaliseret i occipital regionen, svimmelhed, svær arytmi og andre symptomer er typiske for det høje tryk af den øverste.

Så hypertension - en sygdom, hvor blodtryk stiger. Det er af to slags:

 • Symptomatisk, når årsagen til overtrædelser opdaget.
 • Idiopatisk eller afgørende, når du ikke kan genkende de faktorer, der førte til dens udvikling. Denne type af højt blodtryk kaldes også hypertension.

komplikationer

Højt blodtryk er ikke en harmløs lidelse. Denne sygdom er mangel på tilstrækkelig behandling primært påvirker følgende organer:

 • nyre;
 • hjerte;
 • hjerne.

Blandt de farlige konsekvenser bør omfatte sådanne sygdomme som hjertekarsygdomme, blodpropper, hjerteanfald, angina, den mest alvorlige komplikation - hypertensiv krise. Også påvirket nyrevæv, og senere andre organer. Udvikling af cerebral åreforkalkning og det visuelle analysator, og derfor øger risikoen for slagtilfælde, falder øjnene.

behandling af hypertension

Mange ved ikke, hvordan man håndtere sådan et problem som højt blodtryk. Urter, kost og en sund livsstil vil hjælpe med at løse det. Ofte er det dog nødvendigt, og ambulant behandling. Med den måde at sænke forhøjet blodtryk, bruge stoffer, mødes på. Systolisk hypertension terapi skal rettes til, at indikatorerne tonometer aflæsninger faldt til under 150 mm Hg. Art. Medicinsk behandling nødvendigvis ledsager kost overholdelse, gør det muligt at tabe sig. Du er nødt til at opgive alkohol, ideelt set, helt fjerne det fra brug. Nogle kilder hævder, at en lille mængde spiritus, fordi udvider blodkarrene handlinger er i stand til at reducere blodtrykket. Dette er misvisende, så brug ikke alkoholiske drikkevarer eller til behandling eller til forebyggelse af hypertension. Men den sande effektivitet for at give regelmæssig fysisk aktivitet. Jogging om morgenen, hjem fitness eller træning i gymnastiksalen styrke hjerte og blodkar, fjerne overskydende kropsfedt, forebygge forhøjet blodtryk, især lavere højt blodtryk. Hvad skal man drikke med hypertension? Dette er emnet for den næste artikel.

medicin

Du har forhøjet blodtryk. Hvad tabletter nødt til at udnytte den? Til behandling af hypertension, er der flere grupper af stoffer:

 • diuretika eller diuretika;
 • renininhibitorer;
 • calciumantagonister;
 • betablokkere;
 • ACE-hæmmere eller angiotensin converting enzym-inhibitorer;
 • angiotensionreceptorblokkere;
 • medicin centrale indsatsområder.

Hvis du har forhøjet blodtryk, er "Tsitramon" (tabletter) kontraindiceret. Dette stof, ud over at aspirin og paracetamol, indeholder i sin sammensætning koffein. Dette stof har vasodilaterende virkning mod hjerne, nyre og hjerte, og øger også diurese. Højt blodtryk "Tsitramon" (pille) ikke reducere. Betyder forbudt at tage i åreforkalkning, hjertesygdomme og forhøjet blodtryk. Så når du har en hovedpine, ikke skynder sig at komme ud af deres hjem kit emballage af disse piller - til en start, måle blodtryk.

diuretika

For flere år siden, har diuretika er ofte blevet brugt til behandling af forhøjet blodtryk. Moderne læger anbefaler ikke at misbruge dem, især ved hjælp af et stærkt udtalt effekt. Den vigtigste skader på diuretika udvaskes fra kroppen af calcium, natrium og andre elementer, der spiller en stor rolle i den normale funktion af hjertet. Til dato, diuretika generelt er en del af de kombinerede lægemidler til at sænke blodtrykket. I ren form, kan diuretika ordineres af den behandlende læge i alvorlige former for forhøjet blodtryk, ældre i alderen over 70, samt en ekstra bod for ineffektivitet har receptpligtig medicin. Af diuretika er de mest almindelige lægemidler, såsom "Hypothiazid", "Indap", "Akripamid". Med øget pres bør ikke tage hurtige action diuretika (fx "Furosemid" eller "Veroshpiron").

renininhibitorer

Lignende medicin produceret lidt, de er aldrig brugt alene og er udpeget i kombination med andre midler. En af de mest berømte i dag reninhæmmer - et stof "Aliskiren". Dens indsats bygger på inhibering af renin aktivitet og reduktion af koncentrationen af angiotensin i blodplasmaet. Et andet navn betyder - "Rasilez." Dens pris er ganske høj, og den behandlende læge ordinerer denne medicin efter behov.

calciumantagonister

Denne gruppe af lægemidler er opdelt i to kategorier:

 • AVS eller pulsurezhayuschie;
 • AKD eller dihydropyridin.

Den første af dem er mere almindeligt, da en øget tryk og øget hjertefrekvens ofte ledsager hinanden. Pulsurezhayuschie calciumantagonister tilladt i astma, de effektivt reducere trykket. Her er nogle eksempler på sådanne medikamenter: "Verapamil", "Altiazem", "Verogalid". Den anden kategori er repræsenteret ved en række lægemidler effektive midler, såsom: "Felodipin", "Tenoks", "Cordy Cor", "Lerkamen" og andre. Precursor-moderne dihydropyridin calciumantagonister var lægemiddel "Kordafen" (også kaldet "fenigidin" "Adalat", "Nifedipine"). På grund af dens bivirkninger i hypertension valg bør stoppes på moderne medicin. Selv læger anbefaler ikke dette værktøj, især under eksacerbationer.

Betablokkere

På det tidspunkt, blev udviklerne af denne gruppe af lægemidler tildelt Nobelprisen. Effekten af beta-blokkere er at reducere trykket og at nedsætte hjertefrekvensen. Sådanne organer er vist i hypertensive patienter med angina pectoris, arytmisygdomme og takykardi. Det anbefales ikke at bruge disse stoffer til mennesker, der lider af diabetes og astma. Eksempler på lægemidler: "Bisoprolol" "Akridiol", "Koronale" "Vazokardin" og andre.

ACE-hæmmere

Blandt de ACE-hæmmere er at identificere det mest anvendte lægemiddel - "Enalapril". Han har en stærk, men kortvarig effekt, så du er nødt til at tage det to gange om dagen. Betyder meget effektiv som ved forhøjet lavere tryk og i systolisk hypertension, er det blevet anvendt med succes til at overvinde de hypertensive kriser. Driften af ACEI Pharmaceuticals - undertrykkelse af syntese af angiotensin i kroppen - et stof, som fører til vasokonstriktion og øget blodtryk. I puls frekvens beskrevet gruppe af lægemidler har nogen markant virkning. Eksempler på ACE-inhibitorer "Lizigamma" "Renitek" "ENAP" "peers".

Angiotensin receptorblokkere

Mange hypertensive patienter, som tager at sænke blodtryk over ACE inhibitor-lægemidler, udvikling bivirkninger, såsom hoste. angiotensin-receptor-blokkere blev skabt for disse mennesker. Disse midler virker ligesom ACE-hæmmere, men er meget dyrere. Mærk effekten af deres anvendelse synes at være mulig kun ved udgangen af den første eller anden uge af behandlingen. Eksempler på lægemidler: "Diovan", "Atacand" "Losartan".

Lægemidler centrale indsatsområder

Øget toptryk, samt bunden, behov kompleks terapi. I sin struktur ofte bruges centralt virkende midler, som er vist i hypertensive patienter med ustabil nervesystem, samt en aften medicin for at forhindre natlige anfald. Blandt gruppen af medicin kaldes "dopegit", "Fiziotenz", "Albarel". Det stof "dopegit" (aka "methyldopa") ofte er ordineret til gravide kvinder med højt blodtryk. Af den måde, en af de første centralt virkende lægemidler til behandling af hypertension var "Clonidine". Han gav en god effekt, men bivirkninger af lægemidlet kan være meget skuffende: fra en stærk mundtørhed koma. Til dato, dette middel mistet sin relevans.

folkemusik retsmidler

Ikke kun en medicin kan klare sådanne problemer, som forhøjet blodtryk. Folks behandling står et godt værktøj, når det falder, og mange af opskrifterne er ganske effektiv. Dette er alle former for te, tinkturer, blandinger, som du kan forberede dig. Med hjælp fra traditionel medicin kan reducere højt blodtryk, græsset samtidig besætte et af de første steder. Her er nogle af de opskrifter baseret på dem:

 • Tag 50-70 g græs elecampane, 50-100 g rå havre og en spiseskefuld honning. Havre koges i 3 liter vand, cool. Afkølet vand fylde desyasila havre græs og bring i kog. Efter den resulterende bouillon til afkøling, tilsæt honning. Betyder du skal tage 100 gram to eller tre gange om dagen i to uger.
 • To teskefulde blandingen af birk og korender nyre hæld kogende vand, lad stå i en time, drikkes som te to gange dagligt.
 • 2 spsk. l. en blanding af lige mængder af urter immortelle, Hypericum, kamille, birk knopper og blade af jordbær fyldt nat i en termokande 500 g varmt vand. Morgen infusion er klar. Den skal tage før måltiderne ved 200 g i 50 dage. Gentag forløbet kan være kun et år senere.

Højt blodtryk: hvordan man kan sænke den med bær? Fordelene ved tranebær er kendt af mange. Denne handy sure lyse skarlagen bær, og i kampen mod forhøjet blodtryk. Til fremstilling velsmagende helbredende blanding kræves 500 g frisk frugt og en kop honning tranebær. Komponenterne blandes og tage 1 spsk. l. hver dag for at rense blodkarrene i kolesterol og reducere blodtrykket. Kursus - 2 uger.

Det er svært at finde en hypertensiv patient, der ikke har hørt om den helbredende opskrift med citron, hvidløg og honning. Ingredienserne er tilgængelige, og hvis tilberedning er simpelt som ABC. Grind en citron og hvidløg nelliker 5, bland blandingen med en halv kop honning og lad stå i en uge i et mørkt sted ved stuetemperatur. Efter dette, skal medicinen opbevares i en lukket beholder i køleskabet. Brug den tre gange om dagen i teskefuld.

diæt

Hvordan til at sænke forhøjet blodtryk med kost? Arten af fødevarer har en direkte indvirkning på tilstanden af det kardiovaskulære system. Overspisning vil uundgåeligt føre til aflejring af cholesterol på væggene af blodkar, fedme og forskellige sygdomme. Overholdelse af medicinske kost hjælper med at sænke forhøjet blodtryk. Begrænse forbruget af salt, animalsk fedt, ærter og bønner, søde kager og hvidt brød, alkoholholdige drikkevarer. Medtag i din daglige menu af mejeriprodukter, brød og klid, hørfrø og olivenolie, nødder, bær, frugter og grøntsager. Især nyttigt rødbeder, solbær, tranebær, chokeberry, og tørrede frugter. Erstat sukker med honning, sodavand - naturlig juice og kompot. Dele skal være små, den bedste løsning - at holde sig til en fraktioneret magt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.