Kunst og underholdningMusik

Hvad er klarinetten? typer af klarinetter

Alle er bekendt trommen om, hvordan Carl Clara stjal koraller og Clara Carl stjal en klarinet. Da koraller i almindelighed en eller anden måde forståeligt, men det er klarinet, ideen er slet ikke. Det er nødvendigt at foretage en undersøgelse og en rundvisning i historien om skabelsen, længde og beskrivelse af denne interessante musikinstrument.

Visuelt, er det et rør eller et rør, som kaldes klarinetten. Og dog, hvad en klarinet? Denne musikinstrument vind med en usædvanlig lyd. Men hvor det kom fra, og der var i stand til at skabe dette mesterværk? For at besvare dette spørgsmål, vi skal rejse tilbage i tiden lidt.

Historien om klarinetten

Baggrunden for klarinet tager i slutningen af XVII - begyndelsen af XVIII århundrede. Dette værktøj arbejder hårdt Nürnberg musikalsk kunstner Johann Christoph Denner. Faktisk master forsøgt at forbedre udformningen af Chalumeau (fløjte). I 1701, på den nye Chalumeau dukkede klokke. Eksternt den nye sokkel lignede rør clarion. Af den måde, lyden var for ens til værktøjet, der er afledt af det latinske ord Clarus - «klar». Det blev klart, at det er en helt anden, et nyt musikinstrument. Med disse former for bizarre instrument kaldet clarinetto. Det er det italienske navn, som betyder "lille Clarino». Musical instrument blev kendt som "lille rør", og navnet, "klarinet" - en diminutiv af clarion.

Så snart klarinetten er ikke perfektioneret! Et særligt sted, jeg vil gerne tage Jacob Denner, det er takket være hans indsats, blev klarinetten udstyret med en anden ventil. Det er ikke alle, der gjorde Jacob Denner.

Kun to ventil? Nej, dette var ikke enden for at forbedre klarinet. Inspireret forbedring, talentfulde musikere stræbte efter en mere global forandring, og optrådte flere ventiler. Kun i 1790 er dukket op de sidste seks Klarinet ventil. På denne finkulturelle besluttet mænd til at stoppe tiden. Men i det XIX århundrede til klarinet tilpasset som kun anvendes på fløjten - er et system af ring ventiler.

Hvis vil blive opført på listen over alle dem, der havde en hånd i denne fantastiske musikinstrument, i de kendte mennesker. Blandt dem er sådanne klogeste hoveder som Berthold Fritz, Ezhen Albera, Xavier Lefebvre, Karl Berman og endda Adolf Saks.

Baseret på historiske data, er det muligt at give et klart svar på spørgsmålet om, hvad der er klarinetten. Dette er en avanceret gammel fransk fløjte, hvilket er næsten 20 ventil fjedre, en masse skruer, økser og endda stænger. Men udviklingen af klarinetten fortsætter den dag i dag.

Det unikke ved dette værktøj er synlig i det øjeblik, når du åbner en sag med ham, og i dette øjeblik, vi skulle kaste sig ud i anatomi dette mesterværk.

mundstykke

Hvad er det? I udseende ligner mundstykke som en fugl næb. Hans enhed fortjener særlig opmærksomhed, fordi dette element i lyden af instrumentet spiller en væsentlig rolle. Det bøjer eller fordybning. Mundstykket er taget i munden for at indgyde det med luft. Og dette er lyden påvirker alt:

  • afstand fra spidsen af dysen til slutningen af sukkerrør;
  • fordybning, eller snarere dens længde;
  • vinklen af den skrå mundstykke.

Men ikke kun mundstykket knyttet til en sund instrument.

tønde

Hvis man ser på klarinet, opstår spørgsmålet: hvad er i det for den lille tønde? Dette fad er ansvarlig for justering af klarinet. Takket være ham, ændre instrumentets drift. Ændringer opstår til en fjerdedel tone. For at gøre dette, før spillet er lidt udvidet eller omvendt, skubbede en tønde af huset. Det ingen ventiler, men det nuværende navn på fabrikanten, som uden tvivl gør værktøjet mere elegant og visuelt tiltalende.

sukkerrør

Denne del af værktøjet kaldes også en tunge - tynd smal plade, som producerer lyden. Denne del af klarinet er lavet af siv, men ikke en, der kan ses ved flod eller sø, og fra den særlige. Desværre, gå hurtigt slides. Efter fiber siv - er ikke eg. Hvis hver dag for kun 1 time til at spille musik, inden 3 uger vil være et behov for nye stokke. Jo stærkere luftstrømmen blæses, jo hurtigere slid.

ned ben

Den største del af lovgivningen i den klarinet kan betragtes som den nederste knæ. På højre side er ventiler, som er lavet af metal. Der er kork ring, som kan findes nedenfor. Her på jorden, og knæet er jumper til at forbinde den øvre og nedre knæ.

Den øvre knæ

Samme kinda ting. Modsætning nedre manifolde, er ventiler anbragt på den modsatte, venstre side. Øvre under den nedre knæ. Men denne skelnen ikke ende der. Hvis den nedre knæ kork forbindelse, der er to. De blev kaldt ligesom et levende væsen - sener.

For smuk melodi fingre hurtigt eller langsomt falder, lukker, og stige, hvilket åbner huller, der er placeret på den musikinstrument sagen.

Af den måde, hvis vi taler om hullerne, så på højre side, vi kan se deres seks, og på bagsiden kan du se klart en anden. I alt syv. Men der er mere. For de resterende huller under anvendelse ventiler. Dette er en ventilmekanisme, som repræsenterer en binding mellem skruerne, aksler og andre dele af værktøjet. Dette system er ganske kompliceret, og at forstå det er meget vanskeligt.

klokke

Tragten har tragtform eller klokke. Når du spiller klarinet, det er mere som en trompet end en fløjte. Fra en række messing klarinet mere adræt, men stadig ringere end den fløjte. Selv, ligesom fløjte, klarinet head lige ned i soklen.

Jacob Denner pænt arbejdet på denne opfindelse, fordi det er den klokke giver mere præcision. Særligt slående er klarinet notat lyder mi lille oktav. Men dette er den laveste tone! Det gør det kun muligt gennem tragten. Selvom klarinet virtuos og værktøjer, men den hurtighed og lethed fløjte lidt under. Men når man spiller klarinet, bliver sangene opleves lysere og billeder vises klarere.

Lyden af klarinet

Når i hallen lød klarinetten, musikken tager i sådanne afstande, at den erfaring vil aldrig blive glemt. Jeg tror, han kan gøre noget, uanset om det lyder på egen hånd eller i tandem. Dette træ værktøj mesterlig og grandiose skaber noget hemmelighed, mørke, ligesom i en tyk tåge i fare. Og her ængsteligt hjerte begynder at slå. Fra den onde skinger skrig af dette værktøj, kan du springe til stedet og nyde de forskellige følelser transmitteret musiker. Have forskellige stemmer, klarinet bare magisk transmittere den menneskelige stemme, og selv udtalt latter, ser det ud til, at nogen taler til dig, klager, eller gråd, glæde, eller sukke. Og det er den skønhed er opdelt i flere registre. Og alle har en stemme registret. Den bløde flyvende lyksalighed, det glitrende udtryk. Hvad kun ude af stand til klarinet! Denne næsten uhørligt sang, let som en leg, og stærk saftig farverig lyd. Og alt dette - klarinet. Billeder af dette værktøj er ikke i stand til at formidle alt det nåde, som han er i stand til.

Way klarinet i orkestret

Vi kan roligt sige, at nu klarinetten i orkestret uundværlig. Først en klarinet som orkestrale instrumenter behandles med mistænksomhed og ængstelse. Men over tid, sympati for ham voksede. Og for klarinet begyndte at skrive mange værker, som gav et frisk pust og usædvanlig farve. I midten af det XVIII århundrede klarinet lød meget passende i koret, hvor de synger krig sange og spille passende musik. En komponist af varm italiensk Gregorio Shiroli i 1770 skrev ganske dejlig sonate for denne interessante værktøj. Wolfgang Amadeus Mozart og Haydn - det er der hjalp klarinet fast besætte ikke det værste position som et fuldgyldigt strålende værktøj.

Mozart besluttede på et modigt skridt, når vovede at anvende klarinet i en kirke arbejde. Han skrev også en af de bedste i repertoire af dette unikke værktøj, og i sin historie viser - det er Koncert for klarinet og orkester. Og i efteråret Prag arbejde var en bragende succes.

Det kom til en ende i 1791. Snart klarinet blev mere synlig og tiltrak mere og mere opmærksomme på komponister. Hvor ikke kun opfyldt sin lyd: Wagner, Beethoven, Weber, Mendelssohn, Schubert, Tchaikovsky, Berlioz, og mange andre komponister undgik ikke hans opmærksomhed klarinet. Liszt i hans symfoniske digte brugte melodisk musikinstrument. Man får det indtryk, at klarinetten - et værktøj uden hvilken det simpelthen ikke kan gøre, hvis du ønsker at udtrykke fylden og lysstyrken på deres følelser i musikken.

I Myunhene Karl Maria von Weber vovede at bruge klarinetten som et soloinstrument. Denne begivenhed skete i marts 1811. Succesen var givet på forhånd. Inspireret af denne succes, Weber straks i samme år skrev han to mere for klarinet koncert. Nu er en brass band ville ikke være så lyse og saftig uden klarinetter.

Musik Skabelse og typer af klarinetter

Da de skriftlige værker for klarinet? Som med alle de andre musikinstrumenter med hjælp af musik og selvfølgelig inspiration. I nøglen til Fa musik for klarinet er ikke skrevet. Og skrevet i tonearten Sol. Kun på denne måde, og det kan ikke være anderledes. Efter alt, har vi forsøgt ellers. Få et par pinligt. Hvis du adskille de lyde, der er over midten af den tredje oktav, jo mere lyd tenderer opad, jo sværere bliver det skarpere og høre. Det skal bemærkes, at klaveret kan være en god oplevelse ikke helt ren lyd etape i G Sharp og mellemste trin. Men når musikken af orkestret er i forte, er lytteren ikke bemærke dette. Permanent opholdstilladelse i orkestret modtaget en sådan etape som i B-flad, og resten til den fjerde oktav. Afhængigt af, hvad der er nødvendigt lyd bruges klarinet i A, i B, i C, i Es. Mindre tilbøjelige til at bruge kontrabas klarinet og basset.

Så hvad er det klarinet? Dette er en utrolig lytteoplevelse af musik og følelsen af flyvende og lykke efter koncerten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.