LovStat og lov

GPK: jurisdiktion. De nationale kompetenceregler (retsplejeloven for Den Russiske Føderation)

I dagens verden, til højre er den vigtigste regulator af sociale relationer. Med andre ord, det juridiske aspekt er til stede i næsten alle områder af menneskelivet. Eksempler på dette kan findes et stort antal. Men det er ikke altid havde ret til et moderne look. I første omgang var der ingen lov på siderne af love og besværlige koder, og i folks bevidsthed. Faktisk er den gamle højre - det er et sæt af standard regler, der var nødvendige for et givet samfund. Selvfølgelig er der mere alvorlige former for udtryk kategori. Et eksempel er den romerske lovsamling XII borde eller regler for Hammurabi.

Til højre i stigende grad udviklet sig over tid. Til dato er den kategori, opdelt i hele familien og juridiske industrier, som hver har sin egen rækkevidde. Af stor betydning er retten til proceduremæssige aktiviteter domstolene. I første omgang er det i disse tilfælde blev født retspraksis, hvis vi tager højde for det store antal af forskellige proceduremæssige former i den romerske privatret.

Retligt aktivitet i det moderne Rusland er også opdelt i flere typer, hvoraf den ene er en civil proces. I dette område er der mange interessante disse emner er universelt påvirket af lærde. For en af dem kunne være et spørgsmål, som den kompetence civile sager. GIC forklarer i høj grad den pågældende institution, men det har sine egne særlige kendetegn, som vil blive diskuteret senere i artiklen.

Hvad er et civilt søgsmål?

Før overvejer jurisdiktion CPC, er det nødvendigt at analysere anvendelsesområdet til hvilke der findes disse problemer. Således civil proces - en aktivitet af retten og andre personer, der deltager i sagen, reguleret af den gældende lovgivning. Med andre ord, SE er et sæt regler, der koordinerer forholdet mellem parterne i tvisten. Civil proces implementeret ved domstolene.

Det skal bemærkes, at mange forskere i dag fremsat forskellige teorier om oprindelsen af præsenteret juridisk erhvervsgren af denne type. Ifølge den generelle teori om civil proces er det et valgfrit element i en civilret. Dette synspunkt har en masse dokumentation. For eksempel, de civilretlige principper for det meste gælder det proceduremæssige industri.

Forudsætninger tsivilisticheskoy sager

Principper for den civile retspleje - er de grundlæggende øjeblikke af hele branchen, på grundlag af hvilke byggede sine vigtigste institutioner, såvel som mekanismen for anvendelse af reglerne. Derfor overveje de grundlæggende elementer er nødvendige, da de hjælper til at forstå mere detaljeret funktionerne i arbejdet i den førnævnte type. Til dato er der følgende principper i den borgerlige retspleje:

 • domstolenes uafhængighed;
 • retsstaten og retsstaten;
 • valgfrihed og konkurrenceevne af parterne;
 • behovet for en mundtlig høring;
 • muligheden for at anvende analogien af loven eller af loven mv

Indsendt af en liste over retningslinjer ikke er udtømmende. Forskere lejlighedsvis afsløre nye principper, der giver mulighed for at udvide forståelsen af den civile retspleje industri. Men i denne artikel vil vi se på, ikke hele den civile retspleje og dets vigtigste punkter, men kun en af de vigtigste institutioner, som kaldes jurisdiktion. Det har betydning ikke kun for industrien, men også til udøvelse af retten og parterne i specifikke sager.

CPC Art. "Kompetence" - begrebet Institute

Der er mange videnskabelige synspunkter om, hvad der udgør jurisdiktion. GIC RF er den vigtigste kilde, som hjælper med at skelne det klassiske koncept og funktioner af kategorien. Derfor, når overvejer kompetence nødvendigt at bygge på bestemmelserne i denne særlige regulering.

Ifølge den civile retsplejelov, jurisdiktion - det er en kendsgerning af fordelingen af sager mellem de forskellige domstole i første instans. I enkle vendinger, den kategori bestemmer, hvilken specifik domstol bør betragtes som et bestemt emne. Juridisk jurisdiktion er komplekst fænomen, der omfatter flere indbyrdes forbundne elementer.

komponenter kategori

bør tages mange særlige aspekter i betragtning, når man overvejer udtrykket "jurisdiktion". GIC RF, mere specifikt, at bestemmelserne i denne forordning, gør det muligt at skelne mellem to hovedkomponenter, der er fastsat i artiklen kategori. Kompetence omfatter følgende elementer:

 • kompetence, det vil sige, at effekten af et bestemt domstol træffer afgørelse om behandlingen af en bestemt sag;
 • forpligtelse til bestemte personer, parterne i sagen, ikke at blande sig i udførelsen af de beslutninger og helhjertet adlyde ham.

Det er beskrevet i retsplejeloven kompetence er ikke kun det faktum af distributionen af materialer mellem de forskellige retter i første instans, og det komplekse juridiske forhold, der påvirker parternes interesser.

De principper, som kategori er baseret

De fleste institutioner enhver juridisk industri baseret på lovbestemmelser. Hvis vi tager hensyn til de i den civile retsplejelov jurisdiktion, eksisterer det både af den fælles lov og principperne om tillid, der er institutionelt. fem grundlæggende positioner i anvendelsesområdet for denne kategori er:

 • Domstolene bør ikke tage sagen op, som har ansvaret for andre myndigheder.
 • Enhver form for beslutninger, der blev foretaget med tilsidesættelse af kompetencereglerne, anses ugyldig.
 • Parterne i en bestemt sag har ret til at kræve vederlag kun de kompetente myndigheder.
 • Alle aspekter af den kompetence, bestemt af tidspunktet for indgivelsen af klagen. Eventuelle yderligere ændringer af sagen vil ikke påvirke institutionen.
 • Som en generel regel, kompetencen er rent territorialt fænomen, selv om der er nogle specifikke aspekter.

I betragtning af alle de ovennævnte, kan vi konkludere, at repræsentationen af kategorien er meget vigtigt for en civil retssag siden starten af sagen.

De grundlæggende regler for kompetencen for CPC

Valget af retten til at løse enhver tvist eller andre forhold er baseret på en række vigtige regler. Alle af dem forudsat at bestemmelserne i den civile retsplejelov i Den Russiske Føderation. Som regel den vigtigste faktor kompetencen er den slags og omstændigheder. Kompetence i dette tilfælde analyseret direkte i retten, uanset hvilke præferencer og parternes interesser. Som regel de fleste civile sager, i domstole, som er i første omgang. Der er også andre regler for bestemmelse af autoriserede institution. Ifølge dem, er følgende typer af jurisdiktion:

 • territoriale;
 • valg;
 • usædvanlig.

For hver type er kendetegnet ved sine unikke aspekter, hensynet til, som vil maksimere fuldt ud at udforske jurisdiktion som helhed.

Institut territoriale visninger

Der er forskellige punkter præsenteret i instituttets artiklen (i henhold til den russiske retsplejelov). Kompetence på den territoriale princip er den mest almindelige. I dette tilfælde er valget af retten foretaget af sagsøger efter ansøgning. Den territoriale princip er, at en retssag er gemt i den institution, som er under jurisdiktion af sagsøgtes bopæl. I tilfælde af den anden side af sagen er en juridisk enhed, den myndighed, bestemmes af stedet for dets umiddelbare placering. Ved første øjekast, bestemmelsen af kompetencen i dette perspektiv, er meget enkel. ved anvendelsen sagsøger kan imidlertid have problemer med at bestemme placeringen af sagsøgte.

I dette tilfælde, for at bestemme den geografiske placering af en person er ikke kompleksitet, især hvis det er den sagsøgte i sagen. Men opholdssted for en institution, der er en juridisk enhed, forårsager ofte vanskeligheder. I dette tilfælde kan man bestemme repræsenteret ved hjælp af en skat inspektion. Base på opholdssted for disse juridiske enheder i dag er åbne for offentlig adgang.

elektiv jurisdiktion

Den klassiske version af definitionen plads af sagen rummer en nøgleposition i CCP. Kompetence skadelidtes valg, til gengæld er også ret almindeligt, men for anvendelsen af denne type institution skal eksistere visse punkter. Uafhængigt bestemme den institution godkendt af ansøgeren kan i tilfælde af:

 • udvinding af transponder vedligeholdelse;
 • etablering af faderskab;
 • opløsning af ægteskabet mellem personer, når de har en fælles mindreårigt barn;
 • beskyttelse af forbrugernes rettigheder;
 • erstatning for skader på helbredet.

Det er således kun i det foreliggende tilfælde sagsøger har ret til at vælge det sted, hvor ansøgningen. I alle andre situationer vil jurisdiktion af denne type ikke.

enestående udsigt

Der er en række særlige situationer, hvor en domstol bestemmelse sker helt konkret. Alle disse punkter er defineret i retsplejeloven i Den Russiske Føderation. Kompetence civile sager af usædvanlig art der anvendes i tilfælde, hvor institutionen strenge krav i lovgivningen. Ændre placeringen af kategorien på nogen måde, vil ikke være mulig. Den eksklusive jurisdiktion af sagen er som følger:

 • enhver form for krav, som er de vigtigste objektegenskaber (ansøgningen indgives ved placeringen af stuff);
 • mand krav fra kreditorer, som modtog en arv (sagen betragtes i stedet for at åbne arv);
 • enhver situation, der udspringer af forholdet under transport (transport) af varer.

Præsenteret øjeblikke i nyere tid er helt almindelige, som stigningen i antallet af tvister om ejendommen og de transporterede varer. Disse typer af kompetencen er grundlæggende for dato. Men teorien om den civile proces udskiller en anden type.

Kompetence baseret på kontrakt

GIC RF, art. "Kompetence" indrømmer indgåelse af aftaler mellem parterne, som er omfattet af valget af en bestemt institution, som vil blive betragtet som en konkret tvist. Men en sådan aftale skal være gensidig, og har skrevet udtryk. I denne kontrakt jurisdiktion er ikke altid ægte. For eksempel kan aftalen ikke ændre proceduren for bestemmelse af forekomst i særlige omstændigheder, som blev fremlagt tidligere. Desuden kan kontraktlig jurisdiktion ikke anvendes i tvisten, hensynet til som er lavet af Højesteret.

Fejl i brugen af termer

Ganske ofte mennesker forveksler begreber som jurisdiktion og værneting for sager. Russiske Føderation CPC afgrænser aspekter af begge termer i detaljer. Selvfølgelig udtalelse fra deres adjacency er dybt forkert. Kompetence - det er sådan vi fandt ud af, at fordelingen af tvister mellem myndighederne.

Med hensyn til kompetencen, så er denne parameter er bestemt af muligheden for at overveje den særlige situation i den rækkefølge af civile retssager. Således er de to begreber, men ligner hinanden, men deres betydning er helt modsatte.

konklusion

Således i denne artikel vi kiggede på specifikke civile institution som jurisdiktion. Artikel CCP, der regulerer dens anvendelse, indeholder en udtømmende række udsagn om de former og funktioner i kategori. Men den mekanisme for anvendelse af jurisdiktion i civile sager stadig behov for visse forbedringer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.