FormationVidenskab

Forskere har endelig fundet ud af, hvad der forårsagede udryddelsen af Megalodon

Over sin historie, har verden oplevet fem masseudryddelser (eller 8, afhængigt af hvad klassifikation du praksis). Den værste af disse var den store udryddelse 252 millioner år siden, forårsaget af de katastrofale vulkanudbrud og unichtozhevshee 96 procent af alle arter.

overgang

Men nogle af de "mindre" for at uddø, det er helt klart, kunne unddrage sig vores opmærksomhed. For eksempel har forskere længe haft mistanke om, at der i overgangsperioden mellem Pliocæn og Pleistocæn (omkring 2,6 millioner år siden), var der en betydelig udslettelse, men det er svært at afgøre, hvor katastrofalt det var.

Nu er en ny undersøgelse foretaget af forskere ved University of Zürich fandt, før den berømte megafauna planet - uldne mammutter og sabelkatte - har påvirket mange antagonistiske faktorer, havene også lidt tab.

Denne overgang mellem to geologiske epoker markant ændring i det varme klima og begyndelsen af omfattende istiden, som tilsyneladende forårsagede et hurtigt fald i havniveauet og en betydelig afkøling af vandet.

Hvorfor uddøde marine megafauna

Baseret på den nye estimat af fossilerne, har forskerne konkluderet, at det var nok til at dræbe et overraskende stort antal store havdyr: i alt en tredjedel af marine megafauna uddøde i denne overgangsperiode.

Hårdest ramt havpattedyr, mister 55% af mangfoldighed. Desuden mistede ca. 35% af havfugle og 43% af havskildpadder. Det er bemærkelsesværdigt, at i løbet af denne tid uddøde, kun 9 procent af hajer, men blandt dem var ganske mærkbare og vigtige arter.

Forsvinden af Megalodon

Vi er naturligvis tale om den Megalodon - et af de største og mest frygtede rovdyr i planetens historie, der vokser op til 18 meter. Det er interessant, at der fra tid til anden i nettet der ræsonnement, at denne forfærdelige bæst stadig lurer et sted i dybet af havene.

På trods af alle disse historier, har forskerne klart identificeret, at Megalodon uddøde 2,6 millioner år siden. Siden blev først opdaget fossile bevis for deres eksistens, har forskerne forsøgt at finde ud af, hvorfor dette skete. Vi blev tilbudt en række faktorer, herunder sammenbruddet af fødekæden, overdreven konkurrence fra andre dyr og pludselig afkøling af havet.

Selvdestruktion af fødekæden

En ny undersøgelse om dette emne er blevet offentliggjort i Nature Økologi & Evolution magasin. Forskere peger på, at tabene på grund af lavere vandstand biodiversitet af kysthabitater var nok til at forårsage en masseudryddelse, der ikke kunne overleve selv den gamle brugde. Faktisk årsagen udryddelsen af Megalodon var selvdestruktion fødekæden.

"Åbningen af denne begivenhed udslettelse viser, at den biologiske mangfoldighed marine megafauna mere følsomme over for forandringer, der sker i miljøet end hidtil antaget" - forskerne siger. Så de henviser til aktuelle menneskeskabte klimaændringer, at bemærke, at dens "potentielle konsekvenser for det marine megafauna ikke bør undervurderes."

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.