SundhedSygdomme og betingelser

Flimreskotom: årsager og behandling

I moderne oftalmologi er der flere hundrede forskellige patologier og sygdomme. De adskiller sig i udseende årsager, klinisk billede og behandlingsmetoder. Blandt de mange forskellige sygdomme fortjener særlig opmærksomhed flimreskotom. Det handler om det vil blive drøftet i dagens artikel.

Beskrivelse af sygdommen

Under flimreskotom almindeligvis forstås som en oftalmologisk sygdom, som er ledsaget af nedsat syn. Han kan være forudgået af forskellige patologier de vigtigste fartøjer af visuelle centre. Det kliniske billede minder om den simple migræne: visuel aura i form af højdepunkter, "flyve" foran øjnene, og "blinde" pletter. Derfor, i medicinske opslagsværker kan du finde et andet navn for patologi - "oftalmisk migræne".

Spotting de symptomer, der normalt går forud for angrebet, skabe en fysisk og følelsesmæssig ubehag. I denne tilstand, kan patienten ikke køre bil, arbejde i fremstilling eller for at gå uden hjælp. Okulære migræne (flimreskotom) smertefri, men kræver dygtige læger. Men før ordination behandling specialist bør afgøre de grunde, der fremkaldte sygdommen.

De væsentligste årsager til sygdommen

Flimreskotom er en neurologisk sygdom, hvis udvikling er forårsaget af dysfunktion af hjernebarken. At den visuelle analysator er placeret her.

Symptomer på sygdommen har længe været kendt for læger, men årsagerne til denne lidelse, og den dag i dag ikke helt forstået. Baseret på forskning og kliniske funktioner, har lægerne identificeret 5 vigtige faktorer, der bidrager til udviklingen af sygdommen. Blandt dem:

 1. Hyppige følelsesmæssig stress.
 2. Konstant psykisk belastning.
 3. Langsigtet, intermitterende udsættelse for blinkende lys.
 4. Systematisk overtrædelse af arbejde og hvile.
 5. Hormonelle forstyrrelser.

Også blandt årsagerne til sygdommen skelne genetisk disposition. Ca. 70% af patienterne har arvet sygdommen fra deres nærmeste pårørende.

Ganske ofte hos unge i alderen 14-16 afslørede funklende scotoma. Årsagerne til den lidelse er associeret med den hurtige vækst af organismen og den aktive udvikling af kredsløbssystemet. Også for puberteten er kendetegnet ved overdreven belastning på det centrale nervesystem.

kliniske billede

Hver person flimreskotom symptomer kan være anderledes. Der er en gruppe af almindelige symptomer, der kan hjælpe dig i tide til at genkende sygdommen.

Det første symptom - forekomsten af blinde pletter i synsfeltet. Det kan flyttes eller ændret i størrelse. Nogle sygdomme er ledsaget af bizarre slørede objekter. Det kan være farve eller sort-hvide brikker og andre fancy figurer. Sådanne symptomer opstår som regel samtidigt i begge øjne. Ocular migræneanfald kan vare op til 30 minutter. Hos nogle patienter, denne gang er der en følelse af kvalme.

sorter af sygdom

Der er flere varianter af den patologiske proces, som hver har sin egen kliniske billede.

 1. Retinal formular. Det er kendetegnet ved dannelsen af paracentrale scotomas i den centrale eller tidlig anfald. I dette tilfælde kan dens form og størrelse varierer. Det er ikke udelukket blindhed i den ene eller begge øjne samtidigt. Den visuelle aura opretholdes i et par minutter.
 2. Oftalmoplegicheskaya formular. Når denne form for sygdom forstyrret såkaldt oculomotor nerve. Hele processen er ledsaget af en ptose århundrede, og mydriasis. Undertiden sygdommen kompliceres af udviklingen af paralytisk skelen.
 3. Associated basilaris migræne. Den patologiske proces er kendetegnet ved to-vejs fordeling af oftalmoparezom og som signalerer hjerneskade.

Bestemmelse af former af sygdommen gør det muligt at vælge den mest effektive terapi.

metoder til diagnose

Mange uafhængigt sat sig diagnosen "funklende scotoma." Fotos symptomer på denne sygdom kan findes i medicinske biblioteker eller på World Wide Web. Faktisk er denne tilgang er forkert, og manglen på rettidig behandling fører ofte til triste konsekvenser.

Hvis angrebet er sket en gang og forårsagede klimaændringer eller træthed, er det tilstrækkeligt at tage en anti-inflammatorisk middel, og give din krop en pause. Hvis ubehag opstår med jævne mellemrum, er det nødvendigt at søge hjælp fra en læge.

For at identificere årsagerne til lidelse øjenlæge bør inspiceres. Under denne procedure kan en specialist måle dimensionerne af synsfeltet for patienten, for at evaluere bevægelsen af pupillen i øjet og anordningen fungerer. Derudover tildelt MR eller CT og angiografi. Hvis den foreløbige diagnose er bekræftet, er patienten henvist til en neurolog. Det er denne specialist behandler okulær migræne.

Anbefalet behandling

Hvad skal diagnosen "funklende scotoma" behandling? Terapi er valgt under hensyntagen til årsagerne til den patologiske proces.

Hvis den er baseret på neurologiske lidelser, er vist modtager sedation ( "Novopassit" baldrian tinktur). Den positive effekt af at give medicin, forbedre hjernens blodcirkulation ( "Piracetam," "Emoksipin"). Alle patienter uden undtagelse tildeles ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler ( "Ibuprofen", "Solpadein").

For nylig, læger i behandlingsforløbet omfatter ofte triptaner. Virkningen af disse stoffer er rettet mod at indsnævre karrene. På trods af mange positive egenskaber, har de en række kontraindikationer. For eksempel er deres anvendelse ikke anbefales til patienter med hjerte- abnormiteter, hypertension.

Traditionel medicin under migræneanfald anbefaler gnide mynte æterisk olie i templer zone. Reducer smerte ubehag hjælper til te med hindbær.

Karakteristik af sygdommen hos gravide kvinder

Flimreskotom ikke vige tilbage fra selv de kvinder i staten. Oftest symptomerne på sygdommen opstår i det første trimester. Dette bidrager til en uhensigtsmæssig kost en ændring i den sædvanlige tidsplan, søvnløshed, på baggrund af et hormon ubalance. Ved begyndelsen af det andet trimester lidelse som regel forsvinder.

Self-behandling af sygdommen anbefales ikke under graviditet, fordi mange lægemidler er forbudt. Uden forudgående konsultation med en læge bør ikke bruge opskrifter af traditionel medicin.

Betydeligt reducere hyppigheden af anfald af atrieflimren scotoma i graviditeten som muligt, hvis du følger disse retningslinjer:

 • helt eliminere manuelt arbejde;
 • oftere og bruge mere tid udendørs;
 • undgå stressede situationer;
 • at inkludere i kosten af mere frugt og grønt.

Med forbehold for ovenstående tip i nogle kvinder flimreskotom er væk for evigt.

måder at forebygge

Når en person har oplevet flere episoder af okulær migræne, han kender årsagen. Derfor, sygdomsforebyggelse er forebyggelse af tilstande, såsom risikoen for uorden stiger. Tilbyder læger forebyggende foranstaltninger kan se anderledes ud. En patient nok til at give op dårlige vaner, andre har brug for mere hvile, og den tredje - at stoppe med at tage hormonelle metoder. Alle patienter uden undtagelse, er læger rådes til at normalisere arbejde og hvile, for at undgå for store belastninger og spændinger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.