SundhedSygdomme og betingelser

Farlige karantæne infektioner: liste. karantaeneforanstaltninger

I middelalderen sådanne forfærdelige sygdomme som pest eller sort, kopper på kort tid ødelagt hele byer - selv krig ikke tage væk så mange liv. De samme forfærdelige sygdomme er tyfus og kolera-epidemi, som rive millioner af menneskeliv. Kun i slutningen af det 19. århundrede, der var den første vaccine udviklet Vladimirom Havkinym, elev Mechnikov.

farlige infektioner

Der er sygdomme karakteriseret ved usædvanlig høj sandsynlighed smitsom og dødelig - karantæne særligt farlige infektioner. Generelle egenskaber ved karantænefaciliteter infektioner definerer dem som en proces med interaktion med humane patogener stand giver anledning til infektiøs patologi. Tilstedeværelsen i kroppen af det infektiøse agens ikke nødvendigvis føre til udvikling af en infektiøs proces. Det kan være der i lang tid uden nogen tegn på tilstedeværelse, indtil nogle faktor ikke provokere begyndelsen af en smitsom proces.

I begyndelsen af det 19. århundrede blev det først identificeret de farligste karantæne infektioner. Deres liste inkluderet på tidspunktet for de fire sygdomme.

1. Kolera - infektionssygdom, en af de ældste, en situation, som stadig anspændt. Indtil begyndelsen af det 19. århundrede blev kolera betragtet karakteristisk for Bengal distrikter, hvor dens forekomst er bestemt af faktorer som det varme klima, høj befolkningstæthed, lav levestandard. Men med udvidelsen af de økonomiske bånd med Sydøstasien det er blevet gjort mulig spredning af sygdommen i hele verden. Siden begyndelsen af det 19. århundrede i hundrede år var der seks koleraepidemier, og de alle opstod, primært i Indien, breder derfra til Sydøstasien, Mellemøsten og derefter til Europa og Rusland. Disse epidemier har hævdet millioner af liv. I midten af det 20. århundrede var der et markant fald i sygelighed, men i 60'erne, en ny type af Vibrio cholerae - El Tor. Stadig lejlighedsvis forekomme i forskellige regioner af kolera udbrud, hvilket er en stigning i længden af morbiditet periode.

2. Plague - beskrivelse af epidemier af denne frygtelige sygdom kan findes i historiske krøniker, og selv i Bibelen. Det skal bemærkes, at den hurtige spredning af epidemien i det første årtusinde var kun muligt under krigen, da det endnu ikke var udviklet handelsforbindelser. I det 14. århundrede epidemi af "sorte død", som det blev derefter kaldt pesten tog en tredjedel af Europas befolkning. Infiltrerer fra Asien, det spredes hurtigt på de allerede etablerede handelsruter. I disse år var forfærdeligt for Europa. En anden epidemi, med tilnavnet den store pest brød ud i Europa i midten af det 17. århundrede. Ikke så mærkeligt folk er så bange for pesten, overvejer det hans vrede. Og nu pesten er en farlig infektion. Halvdelen af de tilfælde af mennesker dør hvert år, ofte på grund af fejldiagnoser og dårlig forvaltning af behandling.

3. Kopper - en farlig sygdom, som henviser karantæne infektioner kendt for menneskeheden siden oldtiden. I Europa er det først dukkede op i det sjette århundrede, og siden da den epidemi af sygdommen ikke stoppede. I begyndelsen af det 16. århundrede, er sygdommen blevet bragt til Amerika af spanierne. Af patienter dør til fyrre procent. Kun i slutningen af det 18. århundrede var der en koppevaccine, dog kopper foci forblev i nogle områder og en trussel om epidemier. Det blev derfor besluttet ved fælles indsats fra internationale organisationer til at eliminere kopper som en sygdom. I 1980 blev den sejr vundet takket være massevaccination af flere menneskelige generationer.

4. Gul feber. Det antages, at den gule feber opstod i Afrika og derefter at sprede sig til Asien og Amerika. I Europa er epidemi af gul feber ledsaget af en høj dødelighed. Undersøgelsen tillod sygdommen for at finde ud af, at en bærer af infektion er myg. I fremtiden er det blevet identificeret, og den rolle, aber i spredningen af sygdommen. Naturlig foci af gul feber, som regel, er tropiske skove med et varmt klima og meget høj luftfugtighed - de ækvatoriale regioner i Afrika, Sydamerika.

Rusland er også betragtes som meget farlig miltbrand, tularæmi. Den første af dem var allerede kendt i oldtiden - det blev kaldt "hellige ild", men i Rusland den har modtaget et andet navn på grund af den større spredning i regionen. Tularemia registreret for første gang i de 20-erne af det sidste århundrede, selv om det er muligt, at det var før.

quarantinable sygdom

Alle disse sygdomme kaldes "karantæne infektioner", fordi de opstår på alle inficerede personer samt personer, der har besøgt i kontakt med dem, er isoleret og er ved at blive overvåget, så længe situationen er mere afklaret. For første gang karantæne infektioner er begyndt at kæmpe tilbage i det 14. århundrede, da italienske skibe er blevet tilbageholdt i razziaen at bestemme tilstedeværelsen af et team af eventuelle farlige sygdomme. Senere, i det 15. århundrede på handelsruter blev placeret sygepleje faciliteter - hospitaler, som blev placeret hos patienter, der ankommer fra pest brændpunkter, og brændte deres tøj. Men en effektiv kontrol infektion begyndte først efter indsatsen fra mange lande blev forenet. For første gang et fælles dokument - den internationale konvention til bekæmpelse af farlige infektioner, først blev vedtaget i begyndelsen af det 20. århundrede. Smitsomme sygdomme blev kendt som konventets. foranstaltninger og regler, der har medicinsk personale er blevet udviklet under et udbrud af epidemier, som jævnligt ændres i henhold til de nye realiteter.

Efter sejren over kopper, blev hun udelukket fra listen over farlige infektioner, men i begyndelsen af 21 århundrede blev igen optaget på listen over kendte i forbindelse med antagelsen om tilstedeværelsen af koppevirus som et biologisk våben i laboratorier noget land. Også udvidet listen over karantæne infektioner, modtog nogle ændringer retningslinjer. Blev taget hensyn til tempoet i udviklingen af moderne civilisation, udvidelse af internationale kontakter, øge hastigheden på kommunikationsværktøjer - alt, der favoriserer den hurtige spredning den rundt om i verden.

Den moderne definition af karantæne infektioner

Til dato, WHO definerer som en karantæne infektioner er sygdomme, der er i stand til at skabe en undtagelsestilstand i området for sundhed på globalt plan. Liste over udvidet og består af to grupper af sygdomme:

 • sygdomme, der er farlige for menneskers sundhed, som omfatter polio, kopper, nye former for influenza og andre;
 • sygdom, der kan påvirke ikke kun farligt for menneskers sundhed, men også at sprede sig hurtigt over store områder - disse omfatter alvorlige infektioner, såvel som nye former for feber, er dukket op i de seneste år.

Nogle sygdomme er lokale, regionale trussel, da de har en vis udseende foci associeret med tilstedeværelsen af en bærer eller klimatiske forhold i området. Disse omfatter forskellige typer af feber, især denguefeber, som er typiske for tropiske områder. I Rusland, miltbrand og tularæmi - karantæne infektioner. Listen indeholder dem præcis pneumonisk form for pest er forbundet med en høj grad af distributionen.

Efter sejren over kopper verden var jeg overbevist om, at der i sidste ende vil fjerne alle farlige infektioner i verden. Imidlertid har tid vist, at desværre er deres antal stiger. Mikroorganismer - agenser, infektioner mutere, tilpasning til ny medicin og nye miljøforhold, som gradvist forringes og bliver en ekstra risikofaktor for det menneskelige immunsystem. Derfor behøver nye internationale regler ikke begrænse listen af sættet af visse sygdomme, så muligheden for fremkomsten af nye, endnu ukendt.

Forebyggende karantaeneforanstaltninger

Hvis du har nogen smittekilde bør tage øjeblikkelige skridt til at fjerne det. En funktion af infektioner er ikke kun deres spredning, men også tilstedeværelsen af inkubationstiden, komplicerer kampen mod dem. Kaldet inkubationstiden, hvor sygdommen ikke manifestere deres symptomer, kan denne gang være nogle få dage, og uger, derefter sygdommen kan påvises kun ved hjælp af laboratorieprøver. Handlinger der træffes for at fjerne infektionen, omfatter både medicinske og hygiejniske foranstaltninger for at slippe af med infektionen, og det administrative - for at forhindre dets yderligere spredning. Det kompleks af handlinger kaldes karantæne. Karantæne foranstaltninger kan opdeles i to store grupper.

1. Den første gruppe omfatter karantæne foranstaltninger, der iværksættes for at forhindre forekomsten af foci for infektion.

2. Den anden gruppe omfatter de radikale foranstaltninger til ødelæggelsen af den eksisterende site for infektion.

Alle aktiviteter er reguleret af karakteren af karantæne regler om sundhedsmæssige beskyttelse af indlandet, udarbejdet for at opfylde kravene i WHO. I denne internationale organisation omfatter 194 lande, ugentlig rapport om tilstanden af den epidemiologiske situation i deres lande og udført sundhedsaktiviteter. WHO overvåger overholdelsen af reglerne i de deltagende lande, der sammenfatter de rapporter modtaget. Men i 2005 har foretaget ændringer i IHR, hvorefter kan gøre konklusioner om den sanitære-epidemiologiske situation i landet, ikke kun på de rapporter, men også af pressen, der er nogle gange meget mere objektiv.

Karantæne foranstaltninger gennemføres på banegårde, i lufthavne, på grænsekontrolstedet. De består af inspektion af transport, gods, passagerer, internationale sanitære dokumenter for de personer, der kommer fra dysfunktionelle i sanitære og epidemiologiske områder. De er underlagt inkubation, dvs. hospitalsophold i inkubationstiden for sygdommen, hvor der er en mistanke.

Karantæne foranstaltninger på stedet for infektion

Hvis du oplever ekstremt farlige og karantæne infektioner i epidemi fokusere organisationen og gennemføre foranstaltninger vedrørende karantæne involverede ekstraordinær anti-epidemi Kommissionen - FTC, er deres beslutninger er bindende for alle mennesker og institutioner i området. Karantæne foranstaltninger på stedet for infektion omfatter følgende:

 • forbud mod transport af personer og transport af varer via webstedet for infektion, samt ud over det;
 • presserende hospitalsindlæggelse af TB-patienter og personer, der udsættes for dem;
 • efterforskning og nedgravning af lig;
 • massevaccination af befolkningen;
 • dekontaminering område;
 • epidemiologisk undersøgelse for infektion fokus;
 • sundhedsundervisning;
 • et forbud mod offentlige arrangementer;
 • etablering godkendelsesordning for indrejse og udrejse.

Langs kanten af smittekilden udstillet en cordon, der er leveret af indenrigsministeriet eller Forsvarsministeriet tropper. De er uden for det forurenede område, og den indre sikkerhed er repræsentanter for de retshåndhævende myndigheder. Beslutningen om at ophæve karantæne må kun foretages efter udløbet af inkubationstiden for de sidste diagnosticerede patienter. Karantæneforanstaltninger på infektionsstedet kan variere en smule afhængigt af typen af sygdom. Kan variere, for eksempel, timingen af isolation eller former for indflydelse på smittekilder.

For at effektivt karantæne foranstaltninger er blevet gennemført, er behovet for tilstrækkelig tilgængelighed af materielle ressourcer og høj grad af professionalisme af medicinsk personale.

Børns infektionssygdomme

Der er børns smitsomme sygdomme, der opstår primært i barndommen og har en høj grad af smitsomhed. Som en konsekvens, i institutioner, de forårsager epidemier. Disse sygdomme inkluderer difteri, kighoste, mæslinger, skarlagensfeber, skoldkopper, og andre. De kaldes børn, fordi børn får komme sig immunsystemet og i fremtiden disse sygdomme ikke bliver syge. Karantinno- isolering foranstaltninger i barndommen infektioner omfatter følgende:

 • patient isolation for at forhindre spredning af sygdommen;
 • forbud mod beskæftigelse af børn i institutioner i karantæne;
 • dissociation - et forbud mod oversættelse af børn fra den ene gruppe til den anden, indtil slutningen af karantæne;
 • immunisering af børn.

Forebyggende foranstaltninger for børnesygdomme er rettidig vaccination, samt foranstaltninger til at styrke barnets krop. Karantæne og isolation foranstaltninger i barndommen infektioner er beregnet diskontinuitet af infektion kæder, der skal fremskynde afslutningen af epidemien.

Airborne infektion

De fleste infektioner forårsaget af virus eller bakterier, der har karakter af luftbåren spredning. Når nysen eller hosten patient frigives til luften partikler af inficerede slim, som bliver en kilde til masse infektion. Disse omfatter næsten alle børnesygdomme og tuberkulose, influenza, salmonella og andre. I disse tilfælde den afgørende rolle spilles af isolation af patienter og ophør af alle kontakter mellem mennesker. Karantæne foranstaltninger på luftbårne infektioner består i udførelsen af sådanne foranstaltninger:

 • påvisning og hospitalsindlæggelse af patienter;
 • renseri, ventilation, desinfektion af lokaler med en opløsning af blegemiddel halve point opløsning kan blege;
 • desinfektion af redskaber, tøj og husholdningsartikler;
 • hårde grænseværdikontakter;
 • i børnepasning nøje medicinsk overvågning for gruppen, hvor patienten er blevet identificeret.

tarminfektioner

Blandt de mange infektionssygdomme indtage en fremtrædende plads karantæne tarm-infektion er stadig et alvorligt problem. I karantæne tarminfektioner er sygdomme, der kombinerer patogen lokalisering mekanisme i tarmen. Patogene mikroorganismer kan også lagres i lang tid i miljøet, igen falder ind i kroppen med mad eller vand. Et vigtigt symptom på infektion er diarré, på grund af dette, undertiden benævnt diarré infektioner. De kan forekomme i enhver aldersgruppe, men de fleste af dem er underkastet små børn, som stadig ustabil stofskifte. På oprindelsen af tarminfektioner er opdelt i fire typer.

1. Den virus, som omfatter polio, rotavirus infektion, nogle typer af hepatitis. Efter en tarm infektion, virus i fæces komme ind i miljøet. I de fleste tilfælde, syge børn på op til ni år. Men der er vira, der forårsager gastroenderity med mindre alvorlig diarré. Et eksempel er de rotavirus, den mest almindelige af disse, og er ofte i små børn.

2. Bakterielle infektioner omfatter intestinale sygdomme som kolera, dysenteri, tyfus, og mange andre. Efter kontakt med bakterier i kroppen, deres reproduktion begynder umiddelbart med frigivelsen af toksiner, som afhænger af den mekanisme for udviklingen af intestinal infektion:

 • Tyfus - en akut infektionssygdom forårsaget af bakterier af slægten Salmonella, og kilde - en syg mand. I de senere år er andelen af forekomsten reduceres, sygdommen godt behandles med antibiotika.
 • Kolera - en farlig sygdom med en meget høj grad af infektivitet, det middel, som længe kan opretholde sin levedygtighed i miljøet, at blive overført til fødevarer eller vand. Vibrio cholerae er også gemt i lang tid i havet og ferskvand. Infektion kan forekomme, selv når forbrugende rå skaldyr.
 • Gruppen af karantæneudløsende infektioner omfatter dysenteri - det er det kausative middel for dysenteri bacillus, som i lang tid til at overleve i mejeriprodukter. Gennem selvstændige dysenteri kan blive kronisk.

3. Svampeinfektioner intestinal candidiasis er vist, dets kausative agent - gærsvampe, der lever i stort tal i det menneskelige legeme. Med høj immunitet af svampe i kroppen ikke vokser, så udviklingen af sygdommen i første omgang, det indikerer fortynding eller krænkelse af immunsystemet.

4. protozoinfektioner - de adskiller sig i, at de påvirker ikke blot tarmen, men også andre organer.

Karantæneforanstaltninger i intestinale infektioner omfatter:

 • demontere smittekilden, dvs. isolation af patienten i et separat rum eller hospital;
 • foranstaltninger til at rense stedet for infektion;
 • immunisering af personer, der er smittekilden.

Operation yngre medarbejdere

De komplekse karantæne, der er nødvendige for at gennemføre en epidemi udbrud regulerer ikke blot en liste over eksisterende foranstaltninger, men mængden og timingen af deres gennemførelse, ansvar forskellige - medicinske, veterinære og andre. Arrangør og koordinator af alle de værker er en læge-epidemiolog. Underordnet ham er de andre læger, laboranter, medicinske assistenter. Handlingsplanen er bestemt af junior medicinsk personale foranstaltninger i karantæne infektioner, og er som følger:

 • nuværende patienter desinfektion udledning;
 • desinfektion af lokaler, som indeholdt patienten;
 • desinfektion af medicinske værelser;
 • desinfektion arbejdstøj og værktøjer, der blev brugt under modtagelse og undersøgelse af patienter;
 • desinfektion af det offentlige rum.

Disse aktiviteter udføres under ledelse og under nøje overvågning af en højtstående sygeplejerske og være sikker på at beskyttelsesbeklædning, som består af:

 • specielle reservedele sko, som er sat på gummistøvler;
 • antiplague kjole, komplet med voksdug forklæde;
 • medicinsk respirator;
 • gummihandsker;
 • håndklæder, som er ændret dagligt.

Alle beskyttelsestøj efter arbejde, der skal renses. Half-punkts hænder desinficeres med klorhexidin løsning eller kloramin.

medicinsk karantæne handling, når den opdager infektion

Hvis fundet karantæne infektioner, lægen bestemt taktik anti-epidemi måler op:

 • sanepidemstantsii øjeblikkelig meddelelse af den sandsynlige forekomst af farlige infektioner;
 • isolation af patienter med karantænefaciliteter infektioner og leveringen af nødsituation;
 • materialet og retningen af hegnet i den bakteriologiske laboratorium til yderligere diagnose;
 • desinfektion af lokaler, hvor patienten;
 • udarbejdelsen af lister over personer, der var i kontakt med patienten;
 • Isolering kontaktperson inden udløbet af inkubationstiden og etablering af lægeligt tilsyn over dem;
 • gennemføre restriktive foranstaltninger, etablering af observationsposter, standsning og udskrivning af patienter;
 • Ved at uddanne kontaktpersonerne;
 • sikre karantæne Brigade nødvendige materialer og medicin.

Sygdom karantæne infektioner kræver de mest presserende foranstaltninger til bekæmpelse på grund af deres fare for liv og høje sygdommen, samt den hurtighed, hvormed spredt over et stort område, der er fyldt med miljøkatastrofe. I øjeblikket, takket være en fælles indsats fra mange lande, er disse sygdomme lokaliseret og fjernet hurtigt, og tillade forebyggende foranstaltninger for at beskytte befolkningen mod fremkomsten af foci af epidemier.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.