ForretningIndustri

Epoxy harpiks: et uundværligt værktøj i alle sektorer

Epoxy Resin - stof, der har høj modstandsdygtighed over for syrer, baser og halogener. Det er et syntetisk oligomer. Den kan anvendes til at lime stort set alle materiale. I flydende tilstand er en klar epoxyharpiks, som har en gul-orange farve, og efter hærdning bliver det brunt og praktisk uden risiko for sundheden. Men dens anvendelse, hvor der kan være potentiel kontakt med opløsningsmidler, sol-udvaskelige fraktion umulig. I den flydende tilstand er det meget giftig, så dets anvendelse kræver overholdelse af et sæt regler.

Selvfølgelig, til limning retter eller andre elementer, der kommer i kontakt med fødevarer eller drikkevand, det kan ikke bruges til dette formål er der andre stoffer. Men på grund af deres egenskaber, epoxyharpiksen er et uundværligt værktøj i en meget bred vifte af industrier. To vigtigste anvendelser af materialet: som et klæbemiddel og imprægnering. Med dens hjælp beskytter mod korrosion af beton, metal, fremstilling af forme, lim sort, selv en meget vigtig del i næsten alle grene af teknik. Epoxyharpiks og glasfiber er udgangsmaterialer til fremstilling af glasfibre, som er meget udbredt i byggeriet, båd- og luftfartsindustrien. Også den første bruges til at fylde i elektronik, og selv i designet.

Epoxyharpiks anvendes i tandem med en hærder. Hvor varmebehandlingen er uacceptabelt i et hjemmemiljø, anvendes de i mindre værksteder koldt stof. Og for vigtige produkter, der er designet til at arbejde ved høje statiske og dynamiske belastninger i korrosive miljøer - varmt hærdere. I dette tilfælde en tættere gitter fastgørelse polymermolekyler. Desuden er der en epoxyharpiks og hærdere, designet specielt til de betingelser med høj fugtighed, salt vand.

Arbejder med sit liv, skal det forstås, at forbindelsen og dens hærder en eksoterm reaktion, og jo større vægten af polymeren, jo større den frembragte varme. I den forbindelse er det nødvendigt at vælge den rigtige antal agenter, og at korrelere det med det formål at bruge, som et resultat, bør få en ensartet (ingen bobler) god. Endvidere omsætningen af harpiks og hærder er irreversibel, og derefter termohærdende, kan i modsætning til termoplast ikke smelter eller opløses til at omarbejde resultat. De mest almindelige og billige materialer til hærdning af epoxymaterialer betragtes nu PEPA, DETA, TETA, TEPA og №1 (hexamethylendiamin opløst i ethylalkohol). Skyldes, at konventionelle to-komponent forbindelse - en temmelig skrøbelig ting, er dens elasticitet forøges ved tilsætning af en anden komponent. Dette element kaldes "slagmodifikator", kan den have en anden kemisk sammensætning og, afhængigt af denne, har visse karakteristika. Sande kemikere har opdaget materialer, der har evnen til at fungere både som en hærder, og en indvirkning modifier.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.