Hjem og familieKæledyr

Dværg Husky (Alaskan Klee Kai, mini Husky, en miniature husky): beskrivelse af racen

Alaskan Klee Kai, eller dværg Husky refererer til de nordlige race hunde og er legesyg og omgængelig natur. Opfattende hund vil hurtigt finde en tilgang til alle familiemedlemmer, bliver en uundværlig følgesvend.

Hvordan og hvornår bragt racen?

Avle Kli-kai først udledt ved parring Siberian Husky og Alaska, og for at reducere målangivelserne til parring tilsat Husky og American Eskimo hund, leveres en unik mellemstor sten, der ikke spores dværg egenskaber.

Start avl mini husky cus-kai sætte Linda S. Spurlin of Alaska i halvfjerdserne. Hun har været avl om rettighederne for det private ejer, og i slutningen af firserne lov til at bruge kapløbet om den samlede fortynding.

Dwarf Husky racen navn oprindeligt havde en fælles - cus-kai, men på grund af de politiske tendenser i '95 de blev klassificeret i Alaska cus-kai-kai og Kli. Så kombinere den slags skete efter racen klubber anerkendte og sjældne race forening.

Funktioner ydre kendetegn

Hund cus-kai har følgende eksterne features:

 1. Overgangen fra den forreste del til trynen moderat. Kraniet er kileformet snude zauzhaetsya til næsen.
 2. Størrelsen af næsepartiet er lig med størrelsen af hovedet fra nakkeknude til panden. Underkæben er ikke allokeret. Lip fortrinsvis sort, men antager en lighter, hunde til de hepatiske farve brun-hvide striber.
 3. Næse fortrinsvis sort, men acceptabel, hvidlige skjolder (snedække) i lysere nuancer - mørkegrå.
 4. mellemstore øjne plantet lidt skråt. Maling af hornhinden kan være forskellige, kan de kombineres i forskellige nuancer. form øje eller mandel-formede eller ovale eller runde. Kanten omkring øjnene skal være sort, mens de lyse farver - mørkegrå.
 5. Ører oprejst, trekantet, afrundede spidser, er anbragt vinkelret på hovedet. Tæt dækket med hår. De ser godt ud i forhold til hovedet.
 6. kroppen struktur: en mellemstor halshvirvelsøjlen buet og hævet. Under kørsel, hunden trækker halsen, så hovedet er parallelt med kroppen. Topline, fra manken og den forreste del af brystbenet linje. Sternum selv bred ovale, let rager ud over linjen af de forreste fødder. Kryds kraftfuld. Lumbar forkortet og kraftfuld, og har en flad lyske brystet.
 7. Forpoterne glatte skuldre nå tilbage i en vinkel omkring 100 grader i forhold til knivene. Pasterns kortere, lidt på skrå, forskellig styrke og fleksibilitet.
 8. Bagbenene lidt fra hinanden, skinnebenet og skaftet danner en lille vinkel i forhold til hæle og haseled, som danner en vinkel på 90 grader i forhold til jorden.
 9. Poter danner en oval form og har en tyk ulden dæksel. Pads tyk og tæt.
 10. Halen er fluffy og er pakket ind i en kringle. Spidsen er malet i en mørkere tone.
 11. Pels dobbelt. Pile i nakken er længere end på kroppen og danner en port. Underuld tyk og blød, den tjener som støtte til topcoatinglaget.

Vækst og vægte

Dwarf Husky forskellige tredimensionelle parametre:

 1. Klee Kai, der vokser op til 35 cm og en vægt på op til fire kg.
 2. Miniature Husky er i en vækst på mellem 34 til 39 cm og vægt kategori fra 4,5 til 6,9 kg.
 3. Standard Kli-kai stige fra 39 til 44 cm og vejer 7,2 til 11 kg.

Hund højde overstiger 44 cm, kvalificerer som en fejl, og over 45 cm - som en diskvalifikation skruestik. Disse hunde er ikke egnet til konkurrencer og konkurrencer.

Features farve og uld

De hunde af racen dværg Huskies har fire typiske trop:

 • grå og hvid;
 • sort og hvid;
 • rød og hvid (under den røde dragt af gennemsnitlig farve af kanel eller kastanje);
 • hvid - en farve anerkendt relativt nylig og er ikke altid lov til at deltage i udstillinger og avl parringer.

Pels cus-Kaew opdelt i standard og langhåret. Dog skal længden af bunken ikke skjule den naturlige silhuet. Ellers, ejeren af håret er for lange ture risikoen for at miste konkurrencen og blive stemplet en "mangel".

psykologiske karakteristika

Hvis du virkelig ligne en hæs, så er der betydelige forskelle i karakteren af disse klipper i udseende cus-kai:

 • miniature husky anderledes munter disposition og elsker at deltage i udendørs spil, aldrig give op sjov i den friske luft eller for at deltage i lange ture;
 • hund bærer tunge ensomhed, så denne race er ikke egnet til dem, der tilbringer dage væk fra hjemmet;
 • cli-kai ikke gø, og kommunikere med ejeren, de enkelte lyde af "tale" hunde er meget lig menneskelige stemmer, kan det også bemærkes, vokale evner i hunde af denne race og kunsten at vaske ved hjælp forpoterne, ligesom katte;
 • hunden er meget kærlig og lærenem med sin familie, og fremmede holdt vagt;
 • Det reagerer godt på træning, huske antallet af kommandoer og færdiggøre den med glæde;
 • kan nemt leve i boligforhold og i et land hus;
 • ikke er i konflikt med andre kæledyr. Gets sammen berømt med børn, aldrig vise aggression.

For alle de psykologiske karakteristika af dværg Husky anerkendt som en ideel familie hund, der kan, hvis det er nødvendigt, for at forsvare sin herre.

Hvordan vælger en hvalp?

Hvalpe Alaskan cus-kai i en tidlig alder kan ikke vise tegn på racen. Anskaf et kæledyr anbefales i en alder af otte måneder, når det er dannet bid, udført tests på farven tilbagemeldinger maske og foretaget de nødvendige vaccinationer. Hvis hvalpen sælges til udstillinger, er det nødvendigt at henvise til autoritative eksperter, som vil være i stand til at identificere de fejl og mangler af dyret nemt. Det anbefales også at købe kæledyr i særlige planteskoler eller fra godkendte opdrættere pålidelige, men ikke med hænderne eller på internettet.

Omkostninger dværg Husky varierer mellem to tusind i amerikanske dollar, hvilket indikerer den sjældenhed af racen. Ifølge eksperter, CUS-kai retfærdiggøre sådanne investeringer - er en stor ven og følgesvend, der bliver medlem af familien i lang tid, fordi hundens forventede levetid er 11 til 17 år.

finesser af pleje

For cus-Kai, samt for Siberian Husky, meget let at passe. Disse hunde er forskellige, og renlighed sjældent gå beskidt. Mange repræsentanter for racen tilbringer omkring en og en halv time for deres daglige hygiejne. De er ikke blevet udtrykt canids lugte og stanken fra munden. Det eneste, de ikke kan rydde op, er det ben, når man står vådt og mudret vejr.

Når omsorgen for en miniature husky bør følge nogle enkle retningslinjer:

 1. Badning hunden sjældent, da det er stort set ikke udsat for sygdom og er ikke allergisk.
 2. På grund af en sjælden fældende pels kam brug efter behov.
 3. For at undgå sygdomme i mundhulen, du har brug for tid til at udskifte gummi legetøj.
 4. Ørerne er et svagt punkt, så du bør give dem opmærksomhed.
 5. Måltider skal være varieret, fordi mini-Husky, sammen med en aktiv livsstil kan have en pause ved middagstid. Kosten bør indeholde og tør og våd petfood, vitaminer i form af slik og grøntsager. Moderat forbrug af slik vil ikke skade hunden.
 6. To gange om året, bør haircut kløer.
 7. På grund af tæt underuld cus-kai behøver ikke ekstra varmt tøj om vinteren. Og af samme grund bør det ikke være en lang tid i direkte sollys om sommeren.

grooming

Dværg Husky er ejer af tyk uld, hvilket anbefales at rede en gang om ugen ved hjælp af en desinfektionsvirksomhed eller en tyk kam. Når sæsonmæssige fældende sker, at intervallet mellem kæmning skåret to til tre dage eliminere de kærning uld måtter.

Krav til kæledyr paddock

De hund city nødvendige betingelser for at sikre, paddock på rummelige grunde med organiseringen af merrymaking, og på offentlige steder, er det ønskeligt ikke at sænke hunden væk fra snor.

Hvis dyret er holdt i gården af et hus på landet, så er du nødt til at være opmærksom på opførsel af kæledyr.

Klee Kai rigtig gode udgravninger grave under hegnet, og det kan være farligt for hans helbred. Efter alt, ud af slægtninge og venner af gården kan fælde en masse farer.

Udvælgelse af kost

Mini Husky er ikke særlig kræsne om mad. Dette kan tilskrives arvelige kendetegn erhvervet fra moderselskabet racer.

Pet behøver ikke at udarbejde en speciel diæt. Han er let at behage, tilbyder korn eller grøntsager. Ved fodring dyret bør følge princippet om "ikke overløb."

Hvis du bruger tørfoder, eksperter rådgive erhverve præmie fødevarer bestemt til unge og aktive hunde.

Mulige sygdomme og vaccinationer

Eftersom udskillelse hos denne art ikke afslørede genetiske defekter, og dermed egenskaberne ved sygdommen hos cus-kai no. Men der altid forbliver en risiko for udsættelse for typiske hund sår, såsom blærebetændelse, diarré, lopper, lav, forkølelse og forgiftning.

Meget sjældent kan påvises blod sygdom, hvor den uundgåelige død, hvis der ikke gribes ind i form af behandling. Men det er snarere undtagelsen fra reglen.

På trods af den fremragende helbred, vaccinere cus-Kaew stadig er nødvendig.

Den første vaccination er planlagt omfattende opdrætter når hvalpen fylder 8-9 uger og gentag - efter 3-4 uger.

Efterfølgende forebyggende vaccination med en etårig interval.

Vaccinepræparatet indbefatter organer stand til at modstå sådanne hunde lidelser som parvovirus (hæmoragisk) enteritis, pyroplasmosis, leptospirose, hundesyge og rabies.

Sådan Strik en cus-Kaew?

På grund af den lille størrelse og ungdommelig rock er ikke let at finde en partner til den generiske avl. Også i forskellige hunde foreninger, der er forskellige standarder for racen. Ud over alt dette, er det vanskeligt at identificere den slags laster.

Til avl bør benytte sig af en betroet planteskole, og endnu bedre at vælge en partner i den historiske hjemland, men det er ganske besværligt og dyrt.

Før tyktflydende, begge parter nødt til at gennemgå forebyggende helminth og har en god fysisk tilstand og helbred.

kræves Også tilstedeværelsen af en erfaren hundeførere strikning, fordi racen er ret sjældne og dyre.

forældre fejltagelser

Et træk ved Alaska cus-kai er evnen til øjeblikkeligt at tage fat i holdet og vanedannende til den menneskelige stemme, herunder dens efterligning. I kraft af disse funktioner, du har brug for at vide, hvad der kan og ikke kan gøre i opdragelsen af PET:

 • hunden burde være nok tid til at hvile at genvinde det brugte energi;
 • du kan ikke forlade kæledyr alene i lang tid, og efterlader et stykke tid, lukke vinduer og altaner, så jumperen ikke har noget ønske om at springe ud på gaden og en krøbling;
 • fordi cus-kai er selskabshund, bør enhver aktivitet deles af ejeren og kæledyr. Det vil underholde og glæde en loyal ven.

Mini Husky - en eksklusiv race, ligner den berømte husky, men er det stik modsatte i form af karakter. Hund er ikke bange for det kolde vejr eller bymæssig smog. Lige så behagelig følelse, og i lejligheden, og på landet. De behøver ikke forårsage nogen problemer og ivrigt reagerer på den gode pleje. Desuden er det en stor og loyal ven og barnepige, er ikke bange for at overlade barnet. Overtagelsen af sådan en ledsager, som en mini-Husky (cli-kai), indebærer støj og lystighed. Med ham vil aldrig føle kedsomhed eller ensomhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.