FormationHistorie

Den allerførste civilisation på Jorden

Ved indgangen til menneskeheden den sydlige del af Mesopotamien, som er i den klassiske æra kaldet Babylonien, bebor den allerførste civilisation på Jorden. Nu er det område af nutidens Irak, som strækker sig fra Bagdad til den Persiske Golf, et område på i alt omkring 26 tusind sq. M. km.

Stedet har en meget tør og varm klima med brændte og forvitret, nizkoplodorodnymi jord. Floden plain, blottet for sten og mineraler, moser, dækket med tagrør, den fuldstændige mangel på træ - sådan var landet mere end tre tusind år siden. Men de mennesker, der lever dette område og kendt verden over som sumererne, var udstyret med en afgørende og initiativrig disposition, en ekstraordinær sind. Han vendte den livløse sletten i en blomstrende have og skabte det, der senere skulle blive kaldt ikke kun som "den første civilisation på Jorden."

Oprindelsen af Sumererne

Pålidelige oplysninger om oprindelsen af Sumererne der. Indtil nu, at forskere-historikere og arkæologer vanskelige sige, om de var de oprindelige indbyggere i Mesopotamien, eller kom til denne jord udefra. Den anden udførelsesform betragtes som den mest sandsynlige. Angiveligt repræsentanter for den antikke civilisation kom fra Zagrosbjergene, den iranske plateau , eller endda Indien. Sumererne selv om deres oprindelse skrev ikke noget. I 1964 blev han først foreslog at overveje dette spørgsmål fra forskellige aspekter: sproglige, racemæssige, etniske. Efter dette, søgen efter sandheden endelig kastet ud i lingvistik i at finde genetiske links sumeriske, i henhold til den aktuelt isolerede.

De Sumererne, som blev grundlagt af den første civilisation i verden, selv så aldrig kaldt. Faktisk dette ord refererer til det område, syd for Mesopotamien, i Akkadisk. De Sumererne kaldte sig selv som "hudorme".

Sproget i Sumererne

Sprogforskere definerer sumerisk som agglutinerende. Dette indikerer, at dannelsen af former og derivater er ved at tilføje entydige affikser. Sumerisk bestod hovedsageligt af enstavelsesord, er det vanskeligt at forestille sig, hvor mange der var - den samme lyd, men adskiller sig i betydning. I gamle kilder, ifølge forskerne, er der omkring tre tusind. I dette tilfælde mere end 100 ord bruges til kun 1-2 gange, og oftest bruges af 23.

Som allerede nævnt er en af de vigtigste elementer i sproget - den overflod af enslydende betegnelser. Mest sandsynligt, at der var en rig system med toner og larynx lyde, som er vanskelig at læse diagrammet af lertavler. Hertil kommer, at første civilisation på Jorden havde to dialekter. Litterær sprog (EME-gir) er mest blevet brugt, og Præsterne sagde en hemmelig dialekt (EME-sal), arvet fra deres forfædre og vil sandsynligvis ikke tonen.

Sumerisk var en mægler og har været anvendt overalt i det sydlige Mesopotamien. Derfor er det ikke nødvendigvis transportøren er etnisk repræsentant for denne gamle mennesker.

skrivning

Etableringen af en sumeriske skrift stadig kontroversielt. Men faktum er, at de har det perfektioneret og omdannet til kileskrift. De virkelig værdsat kunsten at skrive og inkluderer hans udseende til begyndelsen af skabelsen af deres civilisation. Det er sandsynligt, at ved indgangen til historien om skriften er ikke leret anvendte, og den anden, lettere ødelagt materiale. Derfor er en masse information tabt.

Den allerførste civilisation på jorden før Kristus, at være upartisk, har skabt sit eget system for at skrive. Processen var lang og kompliceret. Gamle kunstnere afbildet gazelle - er en kunst eller en besked? Hvis han gjorde det på en klippe, på steder, hvor mange dyr, det vil være en fuld besked til sine kammerater. Den siger: "Der er en masse af gazeller", og derfor vil være god jagt. Besked kunne godt indeholde nogle tegninger. For eksempel er det værd at tilføje en løve, og allerede advarer: "Der er en masse af gazeller, men der er en fare" Denne historiske fase betragtes som den første skridt mod skabelsen af skriftligt. Gradvist forvandlet tal, forenkler og begyndte at bære en skematisk karakter. På billedet kan du se, hvordan denne transformation opstod. Folk har bemærket, at det er lettere at gøre på ler indtryk sukkerrør stok, ikke at tegne. Borte er alle afrundede.

De gamle Sumererne - den første civilisation på jorden, som fik deres skriftligt. Kileskrift bestod af et par hundrede tegn, den mest anvendte var 300. De fleste af dem havde en noget lignende værdier. Kileskrift anvendt i Mesopotamien næsten 3000 år.

religiøse mennesker

Arbejde Pantheon af sumeriske guder kan sammenlignes med forsamlingen, lederen af som var den øverste "konge". Et sådant møde blev delt yderligere op i grupper. Det vigtigste af dem er kendt som de "store guder", og bestod af 50 guddomme. Det vil sige, i henhold til de repræsentationer af sumererne, at administrere skæbne mennesker.

Ifølge mytologien af de gamle mennesker, blev mennesket skabt af ler, blandet med blodet af guderne. Universet består af to verdener (øvre og nedre) adskilt af et land. Det er interessant, at i de dage var der sumeriske myte om Syndfloden. Hertil kommer, før vi hørte digt, der fortæller om verdens skabelse, enkelte episoder, som er meget nært skærer den vigtigste kristne helligdom - Bibelen. For eksempel hændelsesforløbet, især skabelsen af mennesket på den sjette dag. Gennemført en ophedet debat om en sådan forbindelse hedenske religion og kristendom.

kultur

Den sumeriske kultur er en af de mest interessante og levende blandt de andre folkeslag, der beboede Mesopotamien. Ved det tredje årtusinde f.Kr. , det nåede sit højdepunkt. Folk levede under Kobber Age, er aktivt engageret i kvægavl og landbrug, fiskeri. Gradvist erstattet af landbruget udelukkende håndværk: keramik udviklet, støbning, vævning og hugning industri.

De karakteristiske træk ved arkitekturen er: opførelse af bygninger på den kunstige højen, fordelingen omkring gårdhave værelser, adskilt af en mur med lodrette nicher og indførelsen af farve. To af de mest markante monumenter i den monumentale bygning af 4 tusind. BC. e. - templer i Uruk.

Arkæologer har fundet en masse kunstværker: skulpturer, billeder resterne af de stenmure, skibe, metalprodukter. Alle af dem er lavet med stor dygtighed. At der er en stor hjelm af guld (se foto)! En af de mest interessante opfindelser af Sumererne - udskriften. De skildrer mennesker, dyr, scener fra hverdagen.

Tidlig Dynastic periode: Trin 1

Dette er, når den virkelige kileskrift allerede var etableret, - 2750-2600 år f.Kr.. e. Denne periode er karakteriseret ved, at der findes et stort antal bystater, hvis centrum var en stor tempel ledelse. Udenfor er der bolshesemeynye samfund. Den vigtigste produktivt arbejde for at lægge de såkaldte tempel kunder, som har fået frataget retten til at eje. Der var allerede en åndelig og politisk ledelse af samfundet - de militære ledere og præster og dermed deres omgangskreds.

Gamle mennesker havde en ekstraordinær sind og en vis opfindsom talent. I disse dage, er folk kommer til at overrisle tanken om at undersøge muligheden for at indsamle og guide spor mudrede vand i Eufrat og Tigris. Berigelse jorden på markerne og haver organiske, har de øget sin produktivitet. Men storstilet arbejde er kendt for at kræve en stor arbejdsstyrke. Den første civilisation på jorden var bekendt med slaveri i øvrigt var det legaliseret.

Det er kendt for eksistensen af 14 sumeriske byer i denne periode. Desuden er den mest udviklede og velstående, og kulten var Nippur, hvor der var et tempel for chefen gud - Enlil.

Tidlig Dynastic periode: Trin 2

Denne periode (2600-2500 gg. BC. E.) er præget af militære konflikter. Century begyndte nederlag hersker over byen Kish, hvilket formentlig ledede invasion elamitter - indbyggerne i den gamle tilstand i det område af nutidens Iran. I den sydlige del, en militær alliance samles en række byer-nomes. Der er en tendens til at centralisere magten.

Tidlig Dynastic periode: Trin 3

I den tredje fase af den tidlige Dynastic periode, 500 år efter det tidspunkt, hvor den første civilisation i verden (ifølge de antagelser arkæologer), vækst og udvikling af de bystater, og bundtet er der i samfundet, væksten i sociale modsætninger. På dette grundlag forværret kampen om magten af herskere polynomier. En militær konflikt blev erstattet af en anden i jagten på overherredømme over hele byen. I én drevneshumerskih epos, der går tilbage til 2600 f.Kr.. E., Sagde sammenlægningen af Sumer under ledelse af Gilgamesh - kongen af Uruk. meste af staten blev erobret af kongen af Akkad Efter yderligere to hundrede år.

Tager til i styrke babyloniske imperium absorberet Sumer til midten af det andet årtusinde f.Kr.. e., som den sumerisk har mistet status tidligere talt. Men selv for et par tusinde år forblev han som et litterært. Dette er den omtrentlige tid, hvor sumerisk civilisation ophørt med at eksistere som en sammenhængende politisk dannelse.

Meget ofte kan du finde information om, at mytiske Atlantis - dette er den første civilisation på jorden. Atlanta, bebor det, er forfædrene til moderne mennesker. Men de fleste af den videnskabelige verden kalder dette faktum intet mere end en fiktion, en smuk historie. Faktisk hvert år oplysninger om den mystiske kontinent erhverver nye detaljer, men det har ikke nogen forstærkninger historiske fakta eller arkæologiske udgravninger.

I denne henseende mere og mere lyd opfattelse, at den første civilisation på jorden opstod i det fjerde århundrede f.Kr., og det var Sumererne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.