Nyheder og SamfundNatur

Cork: unik flora

Tree - dette er en af de byggematerialer, der er kendt for menneskeheden siden oldtiden. Mængden af forbrug vokser hvert år, men fordi mange arter til randen af udryddelse.

Sidstnævnte gælder for kork, der bruges af mennesket i tusinder af år.

Det refererer til de gamle egetræer. I modsætning til pårørende, at omkring fem år af dets grene og stammen er dækket af en tyk skorpe med unikke egenskaber. Men du kan kun tage det til 20 år. Bemærk, at du kan gøre dette op til en alder (af træ, naturligvis) på 200 år!

Efter den første høst kræver mindst 8-9 år, hvor der er cortex recovery. Træet i en alder af 170-200 år, giver ca. 200 kg af høj kvalitet råvarer.

Det særlige ved denne egetræ er også det faktum, at det hører til de stedsegrønne arter. Bladene ligner dem af de russiske egetræer, men bunden er dækket med en betydelig lag af fnug. Cork selv er ganske stor: højden kan nå 20 meter og en kuffert diameter - meter.

Latinsk navn - Quercus suber. Den vokser i en højde ikke højere end 500 meter over havets overflade. De fleste egetræer af denne art findes i Portugal, hvilket gør landets budget får en masse kontanter infusion stammer fra kork eksport, årligt øger sin værdi.

Man of gamle vidste, at proppen giver det en meget værdifuld handelsvare, men fordi det længe har været dyrket kulturelt. Bemærk, at der er en falsk repræsentant for denne art, Q. crenata, som er vidt udbredt i Sydeuropa. Cork det er så lille, at træet udelukkende fortyndes til dekorative formål.

Kun i Portugal eg Quercus suber plantager beskæftiger mere end 2 millioner hektar! Hertil kommer, omtrent den samme mængde areal, der anvendes til dette formål i hele Sydeuropa.

I løbet af året, alle plantager producerer mere end 350 tusinde tons barken, men dette beløb er ikke længere nok til at imødekomme efterspørgslen. Det er grunden til en vild kork blev næsten fuldstændig ødelagt.

Af den måde, hvad er det unikke ved kork som materiale? Det faktum, at det er en naturlig polymer, hvis struktur ligner en honeycomb i en bikube.

Hver kubikcentimeter af materialet kan indeholde op til 40 millioner sådanne celler som opdelte indbyrdes ved hjælp af skillevægge fra den celluloseholdige komponent.

Kort sagt, hver kapsel er fyldt med luft, således at selv et lille stykke af kork er meget elastisk. Denne egenskab giver materialet en komplet vand modstand og evnen til at genoprette den oprindelige tilstand, selv efter stærkt pres.

Det er grunden til proppen træet (hvis foto er i artiklen) modtaget en sådan udbredt forståelse blandt møbelproducenter.

Endvidere i barken suberin det indeholder (en blanding af fedtsyrer, voksarter og alkoholer). Han er enestående, fordi det giver trækvalitet ildfaste og bundmaling. Der er tilfælde, hvor skovbrande korkeg fuldstændig intakt, med undtagelse af den seared skorpe og udtørret i varmen af bladene.

Således kork - dette er et unikt materiale, der blev givet til mennesket af natur.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.