Nyheder og SamfundNatur

Brændt vulkan i Kamtjatka: beskrivelse, historie, interessante fakta

I syd på Kamchatka Gorelinskom aktien er en aktiv vulkan Brændt. Han er medlem af Syd-Kamchatsky park. Hans anden navn - han brændte bakke. Denne unikke natur-monument er placeret 75 kilometer fra Petropavlovsk-Kamchatsky.

historie

Næsten fyrre tusind år siden på stedet af den nuværende vulkan skjold vulkan ligger enorme størrelse, som blev kaldt den oprindelige brand. Diameteren af sin base overstiger tredive kilometer. Under sin egen vægt toppunktet del droppet, og dannede en caldera 10 x 14 km. Det er indrammet af resterne af en gammel vulkan, er en lille klippeø højderyg.

Udbrud fortsat fra bunden af calderaen dannet gennem en kæde af kratere. De er i lag oven på hinanden, og voksende gradvist fusionerede kegler. Dette er, hvordan en moderne array af aflange, som er dækket med slagge, sand og lava lag.

Eruption fortsatte indtil langt senere. For nylig har forskere konstateret i 1986. Aske Røgsøjlen derefter strakt fra Burnt til Petropavlovsk-Kamchatsky gennem Avatjiskajabugten. Det var en meget usædvanligt syn: fra jord til byen strakte søjle i sort røg.

I dag Burnt vulkan (Kamtjatka) har en "gammel bygning", som dækker et areal på mere end 650 kilometer. Det strækker sig til hovedvandmasser af floder Paratunka fedtstoffer Asacha vulkan og vulkanen.

Beskrivelse vulkan

Brændt aktive vulkan, hvis højde er 1829 meter, er beliggende i den sydlige del af halvøen. Han er repræsenteret med to bygninger: den gamle skjold-formet, hvis top er kronet trinadtsatikilometrovoy caldera, samt moderne, hvilket er en kompleks stratovulkan.

Moderne bygning, et areal på 150 m². km, er beliggende i centrum af calderaen. Det er hovedsageligt sammensat af lava og balzatovogo andezitbalzatovogo type. Denne bygning ligner en type Hawaii vulkansk imidlertid sin top indrammet af en kæde af kratere, og på skråninger der er tredive brandhærgede kogler med størknet lava.

Strukturen af arrayet

Højderyg længde på omkring tre km i kompleks kæde bestående af elleve kratere. Alt dette er en vulkan Brændt. Hans fulde navn afspejler den nuværende struktur af vulkanen - Burnt Ridge.

Dette array er dannet ved forbindelsen mellem vulkanske bakker. I de store vidder af skråninger er indstillet søer, varm gas fumarole og næsten halvtreds slagger kegler.

East krater

Adskillige kratere ligner brønde, er sådanne, hvor i den fjerne fortid udbrud er forekommet, i dag fyldt med sure søer. Disse omfatter East krateret. Dens bund er på størrelse med en halv kilometer tager dybblå sø. Det er omgivet af stejle klipper dvuhsotmetrovuyu. En del af det er omfattet af flydende is.

Et træk ved denne krateret kan kaldes dens evne til at ændre sin "opførsel" under vulkansk aktivitet. Når vandet i søen er blå, jordens indre køligt. Når det kommer til vulkanen predaktivnoe tilstand, sø bogstaveligt "koger", ændrer sig med form og farve.

Den aktive krater

Gorely er en anden fantastisk krater. Det kaldes Active. Dens bund er fyldt med den mættede syre sø orange og dens svømmer shore fumaroles. Dette krater har en tragtform, hvis diameter er 250 meter. krater dybde - 200 meter.

Afstamning det er farligt på grund af sine vægge smuldrende, og luften er mættet med svovl giftige gasser.

West krater

Bunden af krateret glacier covers, der giver anledning til en strøm. Det flyder i den nordvestlige del af calderaen, danner flere små vandfald.

cylinder

Interessant og krateret med sådan et usædvanligt navn. Beliggende på den sydlige skråning af vulkanen, det har en regelmæssig cirkulær form. Dens diameter er 40 m.

krater reden

Det er lidt af det hele "familien". I bunden af den gamle krater er to unge: en smal slids af krateret, fik sit navn på grund af den aflange form, og dyb.

Lava flyder bordeaux, revnet fra tid til anden i bunden af calderaen, dækket med sort vulkansk sand, - dens konstruktion giver indtryk af en vulkan Brændt farlig, men samtidig utroligt smukt sted.

plateau

Ikke mindre interessant er plateauet og vulkan. Det er næsten blottet for vegetation. De eneste undtagelser er lave tundra urter. Her på overfladen er der gamle lavastrømme, rødlig farve, som revnede under indflydelse af tid.

Dette billede på de mange turister fremmaner tanker om mystisk Mars. Det lader til, at på denne planet dette kan simpelthen ikke være.

hule

Over to tusind år siden, strømmen af smeltet lava snarere, dannet af den aktive udbrud skabte sten brede felter, som er placeret på den nordlige del af en vulkan. Det øverste lag af lava tid til at størkne i løbet af strømmen, og fortsatte til den interne strømning.

Som et resultat af dette naturlige fænomen dannet kendt i dag lava grotter vulkan Burnt. Weekend ture er organiseret fra Petropavlovsk-Kamchatsky, så alle kan se disse unikke strukturer.

Alt i alt vulkan Burnt er fjorten huler. De har is "gulv" og kuplede hvælvinger. Deres længde varierer fra seksten til et hundrede og fyrre meter. Fås til inspektion turister er nu kun seks af dem.

udbrud

I løbet af det sidste halve århundrede vulkanen brød Burnt kun syv gange. I slutningen af sidste århundrede er det blevet indspillet kun svage udbrud, der var til at frigive en stor mængde gas, sand og aske. Sidste aktivitet var i sommeren 2010. Det fremprovokerede et fald i niveauet af søer, fluktuation af jord og damp emissioner. De var synlige selv i Petropavlovsk-Kamchatsky.

Næsten hvert tyvende år Burnt demonstrerer hans fantastiske kraft og styrke, spyr lava flyder på overfladen af den brændende, der strakte sig over en afstand på ti kilometer. Og selv under pause i array er kendetegnet ved en meget aktiv fumarole aktivitet.

Klatring vulkanen Brændt

En-dags tur til vulkanen Brændt - simpelt, men uendeligt fascinerende tour af dagen. Han vil bringe en masse spænding og store billeder. Organiseret kampagne af Petropavlovsk-Kamchatsky er beregnet til turister i alle aldre. Det kan deltage, selv børn og mennesker med forskellig fysisk træning.

Til klatring behøver du ikke klatreudstyr og særlig uddannelse. Af den måde, klatre vulkanen Brændt selv, også kan gøre. Petropavlovsk vej, du kan nå calderaen af en vulkan Burnt (fra midten af juli).

Turen tager en dag. På klatre selv, samt afstamning kan tage op til seks timer. Vejen til Caldera tager 3 til 4 timer. Det afhænger af tilstedeværelsen af sne og baneforhold.

I klart vejr fra toppen af en vulkan kan Burnt turister samtidig se flere uddøde og aktive vulkaner: Mutnovsky Zhirovsky, Asacha, Vilyuchinsky, Opala, syd - Priomysh, Khodutka, Ilyinsky, Zheltovsky nord -Arik, Aage, Avachinskiy, Koryak osv - gruppe Zhupanovsky vulkaner Dzendzur, vulkaner Tolmachevo dale.

rejsetips

  1. Hvis du planlægger en tur til vulkanen Brændt, tænker på forhånd om brænde. På webstedet for at finde dem, du ikke kan. Træ kan erstatte en gasbrænder.
  2. Vær opmærksom på valget af et telt - det skal fastholdes. I området af vulkanen vinde er ganske stærk.
  3. Naturen i dette område er meget skrøbelig, så lokale blomster bedre at bare nyde at tage billeder, men ikke bryde dem, og et par græsplæne med græsset må ikke anvendes til et lejrbål.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.