FormationVidenskab

Blandingsøkonomi - fordele og ulemper

Blandet økonomi - et system, der er baseret på en kombination af forskellige former for ejerskab og udvikling af som reguleres af markedet, nationale traditioner og begrænsninger i staten.

Til dato den blandede økonomi er den mest progressive og det land, hvor der er sat en tilstand (Japan, Storbritannien, Tyskland, Sverige, Italien og andre) er den mest udviklede og give sin befolkning er den højeste levestandard.

Tegn på en blandingsøkonomi

Blandet økonomi (også kaldet hybrid) omfatter markedsøkonomiske principper, planlagte og selv de traditionelle økonomier. For eksempel grundlaget for den japanske "økonomisk mirakel" er en særlig traditionel stil af landbruget, som er typisk for dette land.

For den blandede økonomi er præget af koncentrationen af hovedparten af de produktive kræfter i private hænder, staten har visse privilegier og ofte har monopol på offentlige ressourcer eller vigtige økonomiske aktiver (forsyningsselskaber, naturressourcer, og så videre. D.). Det indblanding niveau i økonomien kan være en temmelig høj (50% kontrollerede økonomiske ressourcer) og lavere (20%). På grund af dette, staten giver socialpolitikken, til at genopbygge budgettet, skaber reserver og udøver sin anden funktion. En blandet økonomi er yderligere kendetegnet ved statslig intervention i spørgsmålet om licens og kvoter mængder af produktion, etablering af et fast stof med maksimalpriser for nogle former for sociale goder (essentielle varer, medicin, børne- og skoleartikler, brændstof, lægehjælp, etc.). Staten kan også påvirke det økonomiske system gennem etablering af skattepolitikken og omfordeling af indkomst, og dermed tilpasse levestandarden for de rige og de fattige.

Blandet økonomi - fordele

I en blandet økonomi, staten, producenter og forbrugere spiller en temmelig vigtig rolle i løsningen hovedproblemet i økonomien: "hvad, hvordan, hvor meget og til hvem der skal producere" Dette gør det muligt at kombinere økonomisk effektivitet med befolkningens behov, hvilket reducerer sociale spændinger i landet. I et sådant system er mere eller mindre afbalanceret, er ikke skadelig for udviklingen af markedet monopol (med undtagelse af strategiske og sociale goder), og er ikke tilladt underskud, der underminerer staten indefra.

En underart af den blandingsøkonomi er en "socialt orienteret økonomi", der kombinerer bevarelse af konkurrencen, markedet frihed og staten beskytte offentligheden mod skrupelløse markedsdeltagere og de negative virkninger af markedsøkonomien.

Blandet økonomi - ulemper

Ikke desto mindre er den blandingsøkonomi har sine ulemper. For det første er det, i modsætning til planlagt, kan ikke helt slippe af med sådanne negative konsekvenser, såsom arbejdsløshed, inflation, overdreven sociale kløft mellem rig og fattig. Overdreven skævhed til fordel for en planøkonomi kan føre til skred af økonomiske reformer, stagnation i fornyelse af produktionsanlæg, lavere kvalitet varer. Overdreven skævhed i den traditionelle økonomi kan også være katastrofalt for hele systemet, da det ofte ikke tager højde for de aktuelle behov på markedet og hindrer de processer af globalisering, hindrer producenterne til at komme ind på nye markeder.

Men i dag er det en blandet økonomi er den mest socialt acceptable og i højere grad end andre systemer, giver økonomisk vækst og udvikling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.