Hjem og familieTilbehør

Astronomiske kikkert til observation

Kikkert er ikke kun en bekvem løsning til overvågning af jordobjekter, men i en tilstrækkelig høj opløsning er det et effektivt redskab til astronomisk brug. I dette materiale, lad os tale om astronomiske kikkert, funktionerne i dets valg og drift.

fordele

Kikkerten til astronomiske observationer skelnes mellem følgende fordele:

  1. Muligheden for at bruge begge øjne til at observere himmellegemer. Mens teleskopet giver dig mulighed for at se objekter gennem en linse.
  2. Opnåelse af et 3D-billede takket være en bestemt stereoreffekt.
  3. Et bredt synsfelt gør astronomiske kikkert til et ideelt redskab til at overveje lyse kometer, stjernefelter, asteroider osv.
  4. Det er effektivt om nødvendigt at danne en klar generel plan for konstellationerne.
  5. Astronomiske kikkert giver et direkte billede. Teleskoper oprette et spejl, omvendt billede.

multiplicitet

Der er flere typer astronomiske kikkerter, som i vid udstrækning anvendes af amatørstjerner. Den mest almindelige budgetvariant er modellen med en multiplication på 8x40. Sådanne astronomiske kikkert har den bredest mulige synsvinkel. Dets funktion gør det lettere at finde kendte genstande i himlen. Modeller af lille multiplicitet er lettere end deres mere massive modstykker. Derfor er de bekvemme til drift som en håndholdt observationsanordning.

Kikkert med en multiplication på 7x50 har alle fordelene ved vidvinkelobjektiver. Dannelsen af et klart billede afhænger dog af belysningen af det omgivende rum. Derfor er denne valgmulighed ikke særlig effektiv, når den bruges i skumringen, i lyse bylys. Samtidig gør høj multiplicitet dem bekvemme for at overveje gasformige nebulae, en klynge af stjerner.

Enheder med en multiplication på 10x50 er de største astronomiske kikkert i kategorien amatørudstyr. De adskiller sig i et snævert synsfelt, som gør det muligt at undersøge detaljerne i himmellegemer tæt på Jorden, især Månen. Imidlertid tillader de imponerende dimensioner ikke at holde sådanne enheder stabilt i hænderne. Derfor anbefales det at købe et specielt stativ for at bekvemt anvende astronomiske kikkert med stor mangfoldighed.

kollimering

Dette koncept er en vigtig parameter ved valg af kikkert. Kollimeringen af enheden indikerer, at dens mekaniske og optiske dele er i overensstemmelse med hinanden. For at vurdere kvaliteten af parameterindstillingen er det nok at se på begge okularer af kikkerten. Samtidig skal der være et hurtigt fokus på de objekter, der er placeret på både små og lange afstande. Observation i dårligt kollimerede kikkert vil nødvendigvis føre til en hurtig overanstrengelse af øjnene.

Egenskaber af forskellige modeller

Astronomiske kikkert kan have en belægning af rubinfarvede linser. Imidlertid nedbryder sådanne attraktive skaller kvaliteten af det resulterende billede. En anden ting - produkter med orange filtre. Hvor god er disse astronomiske kikkert? Brugerfeedback angiver en forbedring af billedet, når observeret objekter gennem produkter, hvis linser har denne form for dækning.

I dyrt astronomisk kikkert er der en vinkelskala. Med sin hjælp kan du måle de lodrette og vandrette afstande mellem individuelle himmellegemer. Tilstedeværelsen af valgmuligheden betyder dog ikke, at skalaen klart kan skelnes i mørke. Derfor, før du køber et sådant kikkert, er det nødvendigt at teste det i praksis, i hvert fald i skumringsforhold.

Linserne fra nogle astronomiske kikkert indeholder en elektronstrålecoating. På et tidspunkt blev teknologien patenteret af en kendt optisk udvikler - Fujifilm. Her gennemgår linsens overflade en særlig behandling, hvor sidstnævnte passerer ca. 95% af lyset. Således er de observerede objekter så lyse som muligt. Samtidig dannes et high-definition billede.

Astronomiske kikkert kan indeholde lavdispergeret optik. Anvendelsen af teknologi i udviklingen af enheden er betegnet af symbolerne ED. Installationen af sådan optik gør det muligt at undgå udseendet af farveforvrængninger, der dannes på linsen som et resultat af dispersionen af lysstråler reflekteret fra individuelle legemer. Tilstedeværelsen af lavdispergerende linser er et tegn på et kvalitetsprodukt.

producenter

Blandt modellerne for indenlandske produktion af astronomiske kikkert er det værd at nævne produkterne fra Kazan Optical-Mechanical Enterprise. Her fremstilles hovedsagelig militære kikkerter, som indeholder en særlig mærkning "BSh". Sådanne indretninger har et goniometergitter. Optik af fremragende kvalitet er installeret på dem, hvilket gør dem til en fremragende budgetløsning til observation af himmellegemer.

For astronomiske formål kan kikkerten "Yukon" fra serien mærket Pro også bruges. Produkter i denne kategori har orange lysfiltre og et afstandsmåler. Der er hængslede dæk, der fungerer som en skærm for at undertrykke blænding, der kommer fra sidelysene.

Den dyreste er importeret astronomiske kikkert af sådanne kendte mærker som: Canon, Nikon, Pentax, Fujifilm. Selv det billigste produkt fra en af disse fabrikanter gør det muligt at undersøge i detaljer meget mere himmellegemer end konventionelle kikkerter.

Afslutningsvis

Sammenfattende vil jeg gerne give nogle råd til brugere, der har til hensigt at købe astronomiske kikkert. Først og fremmest køb ikke en enhed i supermarkedet. Sådanne enheder har som regel kun en attraktiv skal. Men i praksis er de mere af et meningsløst legetøj end et seriøst system til overvågning af fjernobjekter.

Ved valg af astronomisk kikkert anbefales det at undgå produktion af ukendte producenter, især kinesiske mærker. Før du køber det, er det værd endnu en gang at konsultere en videnskabelig person, se anmeldelser af interessante modeller, udarbejdet af erfarne brugere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.