Åndelig udviklingMystik

Apis er den egyptiske frugtbarhedsgud

Det gamle egypts guder udførte ikke strengt definerede funktioner og forstyrrede sjældent i folks konflikter. Navnene på nogle guder var ikke konstante og afhang af tidspunktet på dagen og på de handlinger, der blev udført på et bestemt tidspunkt.

Apiskulten

Den egyptiske gud af frugtbarhed blev kaldt Apis. Han havde form af en tyr. Ofte mellem hornene skildrede en solskive. Cultcentret var i Memphis. Apis blev betragtet som sjælen til solguden Ra og sjælen til Ptah - guden til Memphis. Ifølge egypternes overbevisninger under tyrens rituelle race blev markerne befrugtet. Den egyptiske gud af frugtbarhed var forbundet med de dødes kult. Billeder af denne gud med en mumie på ryggen blev ofte fundet på sarkofagi.

Apis 'levende avatar

I Memphis blev Apis betragtet som en sort tyr med hvide mærker på panden og to kvaster på halen. Denne tyr skulle have en silhuet af nakken på bagsiden og en silhuet af scarab under tungen. Da en sådan okse blev født, var det en stor glæde for egypterne. Han fik et særligt værelse. Han var klædt og fodret. Denne tyr blev givet ære som en gud. Ærede ikke kun denne tyr, men også den ko, der fødte den. Hun fik også et særligt værelse. Alle præsternes bevægelser tolkede og forudsagde dem for fremtiden. Da tyren døde, var det en stor sorg, sorg blev deklareret over hele landet. Hans krop blev balseret og placeret i en sarkofag. Denne sarkofag blev bevaret i en speciel krypt - serapeum. Apis-tyrernes sarkofag blev plyndret i antikken som krybterne af faraoerne. Til ære for tyrerne blev der også bygget statuer, der holdt solens skive imellem hornene. Efter tyrens død fortsatte præsterne at søge efter den nye Apis. Da det blev fundet, begyndte fejringer over hele landet. Apis bør ikke leve mere end 25 år. Hvis han levede i denne alder, skulle han blive kastet i Nilen - druknet i brønden. Hvert år under fornyelsen af vandet i Nilen fejrede Apis fest.

Osiris Bull

Ægyptens myter sagde, at Nut ( himmelens gudinde ) blev forvandlet hver morgen til en ko og født en tyr af Apis. Indtil aften voksede denne tyr op, og gudinden gjorde ham til sin mand. Apis og Mnevis var dedikeret til Osiris, de blev betragtet som hans tyre. Ifølge troen på indbyggerne i Egypten, Apis - månens tyr og Mnevis - solens tyr. Under Ptolemæernes regeringer slog Apis og Osiris sig ind i den ene gud Serapis.

Min - producent af høsten

En anden egyptisk frugtbarhedsgud Min blev betragtet som en producent af høst. Han blev afbildet som en skægget mand i en krone med to lange fjer og en stående, uforholdsmæssigt stor phallus. I den højre hævede hånd holdt Min pisk - et symbol på magt over slavekraft. Først blev han betragtet som gudskaberen, gud af kvæg og forsvareren af afgrøder. Senere blev han gud af veje, en herre af ørkener og en forsvarer af rejsende. Den egyptiske gud af fertilitet Ming gav også mænd seksuel magt. Hovedferien af Mina var festen af trappen. På denne dag skåret Farao personligt den første skive, som blev taget i deres hænder af frugtbarens gud. Egypten er berømt for mange guder, der ofte var forbundet med faraoerne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.