HjemlighedHavearbejde

Anlægget er afgørende. Determinate tomater - hvad er det?

Lækre tomater med deres senge uden behandling skadelige pesticider - er ikke en drøm? Hvis du beslutter at engagere sig i dyrkning af nyttige grøntsager, er det nødvendigt at lære om de snørklede af voksende natskygge, for at få en rigtig god høst. Ikke kun købe frø eller planter, du har brug for at forstå, hvilke sorter egner specielt til din klimazone. Hvis du planlægger at dyrke tomater på åben mark, vil du nærmer planten determinanten, det er lavt og begynder tidligt at høste. Hvad er forskellige fra hinanden forskellige sorter? Vi vil undersøge.

Ubestemte tomatsorter

Vi er alle vant til, at tomater vokser på små buske, der umiddelbart falme efter vil give os frugt. Mange er ikke engang klar over, at der er en slags af natskyggefamilien planter, der kan vokse og bære frugt i næsten 12 måneder! Ja, du hørte rigtigt! En rigtig "evergreen" Bush, der kan nå flere meter i højden, og at kaste op til 50 pensler med frugt - er ubestemt plante. Dvs. en, der ikke er begrænset i vækst. Men der er nuancer af dyrkningen af disse giganter. Det er nødvendigt for at udføre deres pasynkovanie - fjern nye blade, som vises mellem hovedstammen og blade. Hvis dette ikke sker, kan anlægget ikke fuldt ud danne hovedstammen vil miste magt for at opretholde livet i en stedsøn. Udover alt for tidlige fjernelse af overskydende vegetation vil ikke tillade bushen for at give en god høst.

Pleje høje tomater

Hvis du bor i den sydlige region, vil du perfektionere denne slags, fordi det kan dyrkes i væksthuse og på åbent terræn. Lange varme somre giver fremragende udbytter. Men indbyggerne i de nordlige regioner af denne slags kan kun drømme om: han havde bare ikke tid til at modnes, fordi i løbet af vækstsæsonen den er lang nok.

Siden ubestemte planter nå en stor højde, skal de være bundet til hovedstammen er ikke brudt og vedvarende belastning af modne tomater.

determinate sorter

Hvad betyder det determinate klasse? Disse typer af tomater, vi er mere fortrolige - korte og underdimensionerede tomater, som kan dyrkes i væksthuse og i åbent terræn. determinant plante adskiller sig fra høje fyr vækst mekanisme - efter frugt indstille den stopper. Stammen begynder at spise frugten. Blomstringen begynder allerede efter 8-12 af foldere, der børste blomsterstande lagt, normalt hver 2-3 blade. Hvis ubestemte sorter i stand til at vokse og til at kaste op til 50 blomsterstande pensler, de underdimensionerede tomater danner kun 4-5 grene.

Pleje til lave afgrøder

For at få en god høst, du har brug for at vide, hvordan man korrekt pleje for de planter og modne planter. Betragt den vigtigste begivenhed:

 • Pasynkovanie. Vær sikker på at udføre denne procedure: fjerne unødvendige ubrugelige skud vil danne en ret stilk. Hvis du ikke ønsker at afbryde bladene, huske på, at du risikerer at vokse busk, trykladning små og umodne frugter, som vil være meget langsom til at modnes.
 • Garter. På trods af at determinate række ikke når en stor højde, binde buske stadig er nødvendig. Denne begivenhed vil give større stabilitet stamceller tomater er ikke i kontakt med jorden og rådne.

Sådanne sorter er ideelle til mange regioner - den periode af vegetationen er lav, og de har tid til at modnes, selv i de nordlige områder i vores land. De kan dyrkes på åben mark og i væksthuse.

Sorter af determinant sorter

Underdimensioneret natskygge klassificeres efter størrelsen af stammen og udtrykket aldring. For eksempel er konventionelle sorter begynder at bære frugt i omkring 90-95 dage efter såning frø eller ved 40-50 dage efter omplantning i jorden. Men hvis du ønsker at få de første-frugterne af alle, før du passer super-determineret tomat sort. De kræver ikke særlig pleje (pasynkovaniya og binde op), og prøv en nyttig grøntsag kan være inden for 80-85 dage efter plantning af frø eller på 30-35 dage efter plantning.

Du ønsker ikke at binde deres anlæg og gøre tyndere blade? Foretrækker Stam tomater. Denne determinant anlæg har en meget lille højde og stærk stabil stilk. De bærer frugt meget tidligt, og sammen, ikke kræver særlig pleje. Først blomst børste kommer omkring efter dannelsen af 4-6 vigtigste blade, blomsterstand hver efterfølgende ark skubbes ud efter 2.

Gyldne middelvej kan kaldes poludeterminantnye sorter. De har ingen klare grænser for vækst, de udvikle sig og vokse efter frugt sæt og smide nye knopper. Problemet er, at denne form for planter kan være meget skarpt zavershkovatsya, det vil stoppe væksten. Agronomer anbefale formular to stilke af anlægget, slips, så frugterne ikke rådner fra kontakt med jorden, hvis det er nødvendigt.

Vi forkultiver korrekt

Lavtvoksende tomater, som regel, ikke sås direkte i jorden; du har brug for at vokse en frøplante, ellers anlægget vil ikke have tid til at give frugt. Plantning frø sker bedst i 1 eller 2 dage i marts, er det tid for dagslys stiger, og planten begynder at vokse hurtigt. Den første børste vises i de sidste ti dage af april eller i begyndelsen af maj. Hvis du bor i de sydlige regioner, plantning tid, frø kan flyttes til en tidligere dato (midten af februar), men de bliver nødt til kunstigt belyse lampe.

Bemærk venligst, at planten er nødvendig for at temperament, så det er bedre tilpasset miljøet. Så snart de første skud, reducere temperaturen i rummet. Denne begivenhed ikke kun hærde tomater, men tillader ikke de planter er stærkt langstrakt og tynd stilkene. Sørge for, at lufttemperaturen var omkring 16 ° C: Udluft rummet, åbne vinduet. Og hvis du er en voksende skud i lejligheden, kan du gøre dem hele dagen på altanen. Når voksende frø direkte i jorden med god varmt vejr, frigiver dem fra termisk isolerende film.

første befrugtende

Determinant plante skal fodres under dannelsen af kimplanter. På den 20. dag i tomat kimplanter dramatisk øge væksten, så det er nødvendigt at "støtte" dem med dressingen. Til dette formål en særlig integrerede værktøjer er egnede til grøntsager.

Vanding skud bør regelmæssigt kontrollere jordfugtighed; Du kan ikke bruge en masse vand, ellers rødderne zagniyut. At plante skud kan allerede ved 50-60 dage efter spiring af tomater.

Hvis du får de planter på markedet, skal du sørge for at være opmærksom på sit udseende: en sund plante skal være mørk grøn farve, har en robust stilk, ikke at have nogen pletter eller tegn på forfald eller andre læsioner. Må ikke købe tomater, der allerede er dannet knopper, for et sådant anlæg er værre slå rod og bære frugt.

Bedding

Agronomer insistere på, at det er nødvendigt at være særlig opmærksom på at transplantere - skud af unge planter er særligt følsomme over for frost. Så snart temperaturen er fastsat til omkring 10 ° C, kan plantes determinate tomater. Hvad er det og hvordan man gør det korrekt? Tomater egnet fnug frugtbar jord. Forbered brøndene (ikke meget dybe), læg dem i en hvilken som helst organisk stof. Rigt vandes jord vand reserve fugt blød i 2-3 minutter, og sat i en kim jorden. Obligatorisk: jord (klumper) skal være til stede på rødderne af planter. Tomater, der har rødder rengøres dårligt akklimatiseret og bliver syge i lang tid.

Pas på ikke at beskadige roden af udgravninger meget omhyggeligt og grundigt tamp jorden omkring planterne.

Determinant anlæg er bedst plantet i rækker, nødvendigvis respektere afstanden mellem buske 40-50 cm. Mellem rækkerne anbefales at lade et rum på 60-80 cm.

Husk, kan natskyggefamilien afgrøder ikke plantes på samme sted hvert år, bør intervallet udgøre mindst 4 år, eller kan forventes en god høst.

Korrekt pleje af planter

Hvordan kan korrekt pleje for planten til at vokse determinate tomater? Hvad er det og hvilke aktiviteter skal udføres? Til afklaring:

 • Pasynkovanie og binde buskene - en forudsætning for både undermålsfisk og til ubestemte sorter.
 • Vanding. Tomater kræver en sjælden, men rigelig vanding. Udgifterne skal være om aftenen, når der ikke er direkte sollys. Bemærk, at i sprinkler finder vanding ikke anvendelse. Hælde vand skal være direkte under root. Dråber af fugt i kontakt med arkene kan forårsage kartoffelskimmel sygdom.
 • løsne jorden. Sørg for, at jorden omkring rodsystemet var løs. En sådan begivenhed ville tillade buske til "ånde" og vokse bedre.
 • Hvis anlægget i høj grad er forlænget, okuchte det omkring stammen, så den bliver mere bæredygtig, og ikke brød.

De bedste kvaliteter

Hvad vælger du tomaterne til at få bedre udbytte? Her er beskrivelsen af sorter af tomater, og du bestemmer selv, hvad der er rigtigt for dig. Så determinate sorter af tomater:

 • Grade "Eg" - en lækker kødfuld tyk frugt med en klar rød farve. Han modnes tidligt og er resistent over for kartoffelskimmel. Smagen er behagelig, sød og sur.
 • Tomat "Yamal" - stor smag. Form - ploskookrugloy. Samtidig er disse tomater holdes perfekt og tidlig modning.
 • Tomat "Fløde Honning" - anlægget er afgørende, frugterne har en stærk blomme form. Ud over den høje smag, frugterne er fremragende til konservering. Før moden og fortsætter.
 • Grade "grotte" - ultrahurtig tomat har en fremragende smag og en afrundet form. Frugten er lille, kun ca. 50-80 g

Men hvordan man kan skelne disse sorter af tomat? Billeder, som du kan se i denne artikel vil hjælpe dig med at forstå du ligner tomat beskrevet, nåede modenhed.

Poludeterminalnye klasse

Men de bedste repræsentanter for denne gruppe er:

 • Tomat "gennembrudt" - tidlig modning sort, har en vægt på fra 200 til 250 ° C. Bright røde farve, behøver frugterne ikke knække, har en tæt kødfuld konsistens.
 • Tomat "valentine" - rød-orange kødet frugt, lækkert med en udtalt sød smag.
 • Grade "Crimson" - en lys højrød tomater, kødfulde og afrundet, velbevaret.
 • Tomat "la-la-fa" - high-grade frugter har fladskærms-rund form med markante skiver på overfladen. God smag, tomat ikke knække og er godt vedligeholdt.

høje tomater

Hvis du beslutter at dyrke tomater, der er udmærket frugt, og nå en højde på flere meter, skal du vælge ubestemte planter. Beskrivelse af sorter af tomater:

 • Tomat "Altai orange" - frugten af flade-runde, har en lys orange farve. Lækker kødfulde tomat egnet til opbevaring og til konservering.
 • Grade "korneevsky pink" - en meget velsmagende tyk tomat perfekt til salater, har en lys pink eller Crimson nuance. Frugt er meget store og vejer 500 gram.
 • Grade "oksekød hjerte" - en stram lyserød tomat, med en blød konsistens, frugterne er store, kegleformede. God smag.
 • Tomat "de bar" (rød, gul, orange) - et stort udvalg, der er egnet til salater eller til bejdsning. Teksturen er tæt, sukkerholdige, modner tidligt og opbevares i lang tid.
 • Tomat "Black Prince" - en lys Crimson frugter krugloploskoy formular, store og meget sød.

Uanset tomat sort du vælger, så husk, at du skal omhyggeligt tage sig af anlægget for at få en god høst.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.