Kunst og underholdningFilm

Alexander Dovzhenko - Ukrainsk manuskriptforfatter, instruktør: biografi, kreativitet

Dovzhenko Aleksandr Petrovich haft en enorm indflydelse på den sovjetiske biograf. Dens opkaldt efter en filmproduktion studie. Men det var ikke kun instruktøren og dramatikeren. I sit hjemland, i Ukraine, han er også kendt som en forfatter, digter og essayist. Dovzhenko forsøgte sig på kunst. Men den største succes opnås inden for manuskriptforfatter. Han skrev skuespil, noveller og romaner i stil med socialistiske realisme.

På Alexander var Dovzhenko en vanskelig skæbne, som vi vil dække i denne artikel. Kærtegnet af den sovjetiske regering, vinderen af to Stalin Præmier og Folkets Kunstner af RSFSR, han havde i fortiden erfaring i bekæmpelse på den anden side med den røde. Dette faktum kendt af få. Men de mest veluddannede mennesker i USSR læste hans "hovedværk" - "Enchanted Desna". Og hans mest epokegørende arbejde inden for film var filmen "Earth".

barndom

Ifølge indførelse i registret Réunion af Trinity Church Sosnitsa by (nu et distrikt midt på Chernigov regionen, Ukraine), blev Alexander Dovzhenko født på en gård Vyunische August 29, 1894. Ny stil, svarer det til den 10. september.

Faderen og moderen var analfabeter bønder. Far til den kommende direktør, Petr Semenovich, var en efterkommer af Poltava Chumakov, der bosatte sig i Sosnitsa omtrent i midten af det attende århundrede. Oprejst rødder slags Dovzhenko kan spores tilbage til 1760'erne. Det er kendt, at oldefar af forfatteren, Taras, var en stor historiefortæller. Denne gave blev arvet og små Sashko.

Familien ejede en stor grund, men levede i fattigdom, fordi jorden var ufrugtbar. Af de fjorten børn født af erhvervsaktive alder overlevede kun tre: Bellamy selv, hans bror og søster Pauline Trifon. Hyppig død raderet i min hukommelse til direktøren. "I vores hus altid herskede begravelser og sorg," - han skrev senere. Og om den poetiske sjæl sin mor, sagde han: "Hun blev født til sangene, men hele livet gråd, ser børnene for evigt."

uddannelse

I folkeskolen i Sosnitsa Alexander Dovzhenko viste han fremragende resultater og ønsket om viden. Fordi min far besluttede at fortsætte træne sin søn. Han solgte den syvende del af deres jord til Bellamy var i stand til at få en uddannelse i folkeskolen, og derefter i 1911 han trådte Pædagogiske Institut i Glukhov. Denne unge universitet Dovzhenko valgt ikke fordi han ønskede at blive lærer, men fordi det var givet et legat til et hundrede og tyve rubler om året. På instituttet, den kommende forfatter mødtes med ukrainsk litteratur, som i dette Russified del af imperiet var under forbuddet. Efter endt uddannelse Dovzhenko blev sendt for at undervise i Zhytomyr.

Forfatteren og hans tid

Begyndelsen af første verdenskrig, Alexander Dovzhenko, er en kort biografi beskrevet i denne artikel opfattes som en Jingo. Han entusiastisk kastede marcherer til krig soldater med blomster og et par år begyndte at se på tilbage fra fronten "med skam og sorg." I samme periode Dovzhenko nærmer den ukrainske nationale befrielsesbevægelse.

Februarrevolutionen i 1917, han opfatter også meget begejstret. Senere skuffelse i det han beskriver kortfattet: "I en revolution, jeg ikke var inkluderet i disse døre." Når borgerkrigen brød ud, gik Dovzhenko at arbejde frivilligt i hæren af UNR, og sammen med den tredje Serdutskaya regiment stormede Kiev "Arsenal". Elleve år senere, instruktøren skildre begivenhederne i filmen, udelade, at han deltog i dem på den del af Black Gaidamakov. Siden kommer til magten Skoropadsky Dovzhenko tilbagegange til Zhitomir. Vender tilbage til Kiev, blev han elev af den ukrainske Academy of Arts.

"Rød" periode biografi

Allerede i tyverne, blev Alexander Dovzhenko skuffet i de nationale-borgerlige ideer. Bekendtskab med forfatteren Vasily Blakytnym førte ham til marxismen verden. Mindst det er, hvad instruktøren selv skrev i sin selvbiografi 1939. Han sluttede sig Borotbists. Medlemmerne af dette parti så sluttede det kommunistiske parti (bolsjevikkerne) i Ukraine. Denne politiske tilhørsforhold Dovzhenko lov til at besætte fremtrædende positioner: Sekretær i Kiev Department of Education, leder af Art Department. Han arbejdede i USSR befuldmægtigede repræsentation i Polen (1921) og Handel Repræsentation af den ukrainske republikken i Tyskland. Hans ophold i Berlin, kunstneren Dovzhenko bruges til at tage ved lære af ekspressionistiske Villi Gekkelya. I Tyskland kunstneren-diplomat gift Barbara Krylova. Men, som det viste sig, var opholdet Borotbists sort stempel for den nye regering. Dovzhenko kaldt tilbage til Ukraine, og fratage en fest kort.

verden biograf

Siden 1923 Dovzhenko bosatte sig i Kharkov - den første hovedstad i sovjetisk Ukraine. B. Brug Blakytnogo han får tegneren avis "News VUTSVK", og også illustrerer bogen (især "blå tog" Petra Pancha). I denne periode han nøje konvergerer med den litterære kreds "Hart", som var rettet mod biografen.

Alexander Dovzhenko, hvis film vil finde beundrere langt senere, havde ingen uddannelse, ingen erfaring i at lede. , Begynder han imidlertid at arbejde på filmstudiet i Odessa. En af hans første værker var decideret agitation "Røde Hær" og maleriet "I skoven."

Dovzhenko og forsøger sig i rollen som en forfatter. På dette område skaber han en leg for børn kaldet "Vasya reformatoren."

På det sæt af "Love 's bær" mødte Dovzhenko med Danilo Demutsky, og denne tandem instrueret af operatøren er sat i mange år fremover. Sammen skaber de en masse interessante bands.

Dovzhenko: Filmografi

Det første værk, der modtog anerkendelsen var "Zvenigora". I denne 1928 maleri mester forenet sangtekster og satire af den revolutionære episk. Filmen "Earth" (1930), næsten umiddelbart efter udgivelsen blev fjernet fra udlejning.

Men billedet "Ivan" (1932) bragte ham tæt med Stalin. De svarer, senere direktør modtager et publikum med diktatoren. I 1939 Dovzhenko for direkte ordrer fra Stalin tager "custom" film "Shchors". Til denne tape rettet straks modtaget den højeste udmærkelse.

Siden 1934 Dovzhenko bosatte sig i Moskva og lægger stor vægt på litterært værk. Under Anden Verdenskrig, han instrueret flere dokumentarfilm skrev essays og artikler.

skændsel

Nærhed til magten (især til Stalin) har en ulempe. I 1943 Dovzhenko skrev manuskriptet til filmen "Ukraine i ilden." Men ganske uventet, på et møde i Politbureauet af SUKP (b), dette arbejde har været udsat for injurier. Scriptet var en meget negativ anmeldelse og Stalin.

I 1944, direktør Alexander Dovzhenko udtænkt lyrisk film "Livet er i blomst." Ligesom vnasmeshku, myndigheder forlangte han at konvertere et billede af hensyn til ideologiske krav. Dovzhenko forsøgte så godt han kunne. Som et resultat, skærmene ud åbent svag film kaldet "Michurin" fuld af salgsfremmende skabeloner.

Endnu mere trist skæbne overgik det sidste arbejde direktøren. Statens orden "Farvel, Amerika!" Blev undfanget baseret på værker af perebezhchitsy stater i USSR Annabella Byukar. Da skyderiet kom til den sidste fase, Kreml kom ordren om at stoppe arbejdet på maleriet.

Døden i et fremmed land

Alexander Dovzhenko første hjertetilfælde var stadig i skabelsen af "Michurin". I slutningen af sit liv lærte han på VGIK. Han ønskede at vende tilbage til Ukraine, men myndighederne har ikke givet ham tilladelse til det.

Dovzhenko planlagt episk værk - at skrive en roman "Golden Gate". Også i hans fremtidige planer var at skrive et script billede "Poem of the Sea". På den første dag i skydning filmen, døde han af et hjerteanfald. Han blev begravet på Novodevitjekirkegården i Moskva.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.