Selv-dyrkningPsykologi

Typer af opmærksomhed i psykologi og deres sociale funktioner

Problemet med opmærksomhed har altid været fokus for mange psykologiske begreber og lærerier. For eksempel, Pavlov, der analyserede typerne af opmærksomhed i psykologi, knyttede sin funktion med hjerneprocesser og reducerede praktisk talt sin forståelse til niveauet af en ubetinget refleks. En sådan fortolkning hævdede en persons evne til at koncentrere al sin mentale aktivitet på et objekt, som på grund af indflydelse fra forskellige faktorer ligger i centrum for denne koncentration.

Grundlæggeren af en anden skole, Ukhtomsky, hævdede, at opmærksomhed i ethvert tilfælde af dets manifestation altid bestemmes af først og fremmest ved egenskaberne af selve objektet, som den koncentrerer sig om. Desuden kan det ikke engang være et helt emne, men kun nogle af dens aspekter, som dominerer de øvrige egenskaber og prædisponerer for at appellere til sig selv. Som en aktiv "medskyldig" i fokus på opmærksomhed koncentreres den sociale betydning for en bestemt person på den side af emnet, der tiltrækker hans opmærksomhed.

Uanset hvad vi betragter teorierne, der analyserer typerne af opmærksomhed i psykologi, må vi indrømme, at i mange henseender er alle dem præget af omtrent det samme udvalg af egenskaber.

Analyser typer af opmærksomhed i psykologi, da dets universelle egenskaber kaldes niveauet for koncentration og stabilitet. Også blandt de vigtigste psykologer indbefatter sådanne egenskaber opmærksomhed som selektivitet, distribution, omskiftelighed.

Nu vurderes typerne af opmærksomhed i psykologi og klassificeres af følgende grunde:

I form af aktivitet klassificeres typerne af opmærksomhed i sensorisk-perceptuel, intellektuel og motorisk.

Den dominerende analysator skelner mellem sådanne typer opmærksomhed som visuel, auditiv, smag, olfaktorisk og andre. Denne klassifikation er meget vigtig med hensyn til professionelle selvbestemmelsesrettigheder .

Med hensyn til retning i moderne videnskab tildeles ekstern opmærksomhed (det er først og fremmest rettet mod omverdenen), internt (analyserer interne følelser og følelser) og borderline (taktile).

Der er også en klassifikation i henhold til graden af overvågning. Her betragter vi sådanne typer som vilkårlig og post-individuel. Den første er naturligt aktiv, sådan opmærksomhed skal initialiseres og forårsages af stærk viljeindsats. Det andet opstår spontant, fordi det er initieret af eksterne stimuli. Den postoperative form er ustabil, inden for rammerne er opmærksomhedsforstyrrelser mest mærkbare.

Opmærksomhed giver ikke kun en afspejling af fokus og grad af bevidsthedskoncentration på fænomener, fakta, begivenheder. Opmærksomhed bidrager til dannelsen af en klar refleksion og følgelig afspejling af den objektive virkelighed. Dette er funktionen af opmærksomhed i psykologi, sociologi, filosofi og andre videnskaber, der hjælper med at forme en persons sociale verden. Blandt de mest betydningsfulde er sådanne funktioner som:

- filtreringsoplysninger kommer til en person baseret på hans behov

- Sikring af selektivitet og bæredygtighed af opmærksomhed på et socialt vigtigt sted

- Aktivering af de nødvendige mentale processer, der er relevante i øjeblikket, med parallel hæmning af dem, der ikke er nødvendige.

Opfyldelsen af disse funktioner er en nødvendig betingelse for den harmoniske socialisering af den enkelte og garantisten for dens vellykkede adgang til samfundet. Denne rolle er den højeste i kognitiv aktivitet, hvor hukommelse tjener for eksempel både som grundlag for generering af innovation og som et vartegn for oprettelsen af en ny, unik, noget, som ingen nogensinde har skabt overalt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.