SundhedSygdomme og betingelser

Steatohepatitis - hvad er det? Symptomer og behandling af steatohepatitis

I overensstemmelse med de gennemsnitlige data, leversygdomme forbundet med forstyrrelser i fedtstofskiftet, bliver mere udbredt. Dette gælder især folk i Amerika og Europa, som oftere diagnosticeret med en ildevarslende "steatohepatitis." Hvad er det og hvordan man kan forhindre denne patologi? Dette er, hvad der vil blive diskuteret.

Fatty sygdom og steatohepatitis

Fordi metaboliske acylglyceroler (fedt) og oxiderede produkter i mavetarmkanalen varierer strukturen af selve leveren. Men det farligste ting er, at disse ændringer er absolut usynlig, det vil sige, det ikke påvirker sundhedstilstanden hos den syge. I det mindste så længe patienten ikke passerer lægeundersøgelse. Det er vigtigt at rettidig diagnose og kompetent terapi som leverceller die erstattes af bindevæv. Sådanne processer uvægerligt truende komplikationer, såsom levercirrhose. En mand med en lignende lidelse er vigtigt at holde sig til en kost.

Steatohepatitis - hvad er det? Sygdommen forekommer i baggrunden ZHZP (fedtlever), som fremkalder en række lidelser: hypertension, fedme, kronisk hyperglykæmi syndrom, atherosklerose, etc. Som et resultat af leverceller cluttering triglycerider (neutrale fedtstoffer), fordi, som dets struktur ændres og .. udvikler steatose. Over tid, begynder i hepatocytterne oxidative processer der ødelægger cellerne i leveren. Som en konsekvens af den betændelse, der provokerer manifestation statogepatita. Der er tre former af sygdommen: alkoholiske, ikke-alkoholiske og narkotika.

Alcoholic formular

Oftest alkoholiske stetogepatit det ses hos mennesker, der lider af kronisk alkoholisme, hvilket er omkring 35%. Fordi 95% af spiritus er ødelagt kun i leverceller, som uvægerligt påvirker dens funktion. Toksiske virkninger af ethanol på leveren uvægerligt forårsager betændelse i kroppen.

Dette manifesterer sig ved smertefulde fornemmelser i området ved kanterne (højre side), psykopatologiske lidelser, dyspepsi og ikteriske symptomer. Lever stiger og bliver mere fast stof, som er let at opfatte ved palpering, som forårsager en kedelig smerte. Udover at udvide venerne i spiserøret, som truer med at indre blødninger.

Som følge af øget inflammatorisk aktivitet af transaminaser, triglycerider forøges. Ændring i en stor måde bilirubin indikatorer lipofile alkohol, alkalisk fosfatase, etc. Den mest indlysende symptom - .. Faldet transaminase (leverenzymer) mod abstinenser.

Diagnose kronisk steatohepatitis er kun mulig efter en fuldstændig undersøgelse: laboratoriedata, ultralyd, biopsi, palpering, og kommunikation med en læge.

Det er vigtigt at beskytte leverceller fra skader og for at eliminere eller i det mindste minimere inflammation. Stop spredning af bindevæv i kroppen og forebygge udvikling af skrumpelever.

brug Alkohol er strengt forbudt! Ellers behandling er ubrugelig.

ikke-alkoholiske formular

Metabolisk steatohepatitis opstår, fordi overmætning leverceller neutrale fedtstoffer - triglycerider. Og som en konsekvens - oxidative og inflammatoriske processer, ødelæggelse af kroppens celler, proliferation af bindevæv og udvikling af cirrose. I de senere år tilfælde af ikke-alkoholisk fedtlever forøget.

Sygdommen forekommer på baggrund af overvægt, pancreatiske sygdomme, lidelser i fedtstofskiftet, drastisk vægttab. Også, kunne årsagen være dårlig ernæring, nemlig proteinmangel, reduceret antitrypsin-niveau, og så videre. D.

NASH kan forekomme alene eller være en konsekvens af andre sygdomme. Uden laboratorieundersøgelser mennesker kan ikke mærke sine symptomer. Transaminaser aktiveres, lever størrelse stiger. Mange mennesker diagnosticeret med NASH, når de henvender sig til lægen med klager over andre sygdomme.

For at helbrede eller standse udviklingen af sygdommen, er det nødvendigt at normalisere oxidationsprocesser, fremskynde transport af neutrale fedtstoffer fra leveren til at reducere ophobning af fedt i cellerne i kroppen, og oxidativ nedbrydning af lipider. Antioxidanter sammensætning ondt membraner, nerveender og rive strukturenhed af nukleinsyrer.

En obligatorisk del af behandlingen - det er en kost. Vælg en kost er nødvendig individuelt for hvert enkelt tilfælde, da sygdomsforløbet hos alle patienter er anderledes. Og takket være velvalgt kost terapi kan stoppe oxidation og inflammatoriske processer og stoppe progressionen af sygdommen.

Det anbefales kraftigt hvert halve år til at bestå en obligatorisk lægeundersøgelse af sygdom er ikke flyttet til alvorlige form.

doseringsform

En anden form - medicinsk steatohepatitis. Hvad er det og hvorfor er det der? Én ting er sikker: grunden ligger ikke i brugen af alkoholholdige drikkevarer. Som navnet antyder, er denne form af sygdommen opstår på grund af leveren Hour farlige stoffer. For sådan er de tetracyclin-antibiotika, syntetiske østrogener, "chloroquin", "do Lago", lægemidler til behandling af viral immundefekt, antifungale midler og andre.

Hvis du tager medicin med risiko for en lang tid, kan det påvirke funktionaliteten af leveren. Betydning krænkelse af triglycerid oxidationsprocesser, at de fleste OOP former (lægemiddel steatohepatitis), symptomer på, som er ganske ubehagelig og håndgribeligt. Det er derfor, du har brug for at holde sig til en klar behandlingsforløb, som komplikationer kan forekomme. Den farligste patologi - er nekrose af leverceller af forskellige sværhedsgrader.

I fare er mennesker, der allerede har set en overtrædelse af leverfunktionen. Tag disse medikamenter kan kun være på anbefaling af den behandlende læge og under hans strenge kontrol. Det anbefales stærkt sammen med farlige stoffer tage gepatoprotektory.

Graden af ødelæggelse

Histologi og procentdel af liver celleødelæggelse antyder sygdommen er på hvilket tidspunkt i udviklingen.

Steatohepatitis minimal grad af aktivitet på baggrund af stofskiftesygdomme og er kendetegnet ved inflammation lungerne. Ca. 35% af cellerne er modtagelige for skader. på et tidligt stadium af sygdommen Identifikation sikrer en mere effektiv behandling.

Du kan ikke sige om den alvorlige form af sygdommen: defineres de fede bobler i 70% af cellerne, og alt dette sker på baggrund af den samlede tunge inflammatoriske proces.

steatohepatitis provokeret moderat aktivitet og andre sygdomme kendetegnet ved skade ca. 68% af cellerne, en inflammatorisk reaktion er ikke alt for intensiv, men mere iøjnefaldende end i det første trin.

grunde

Den underliggende årsag til forekomsten af denne sygdom - en metabolisk lidelse, som kan være en konsekvens af fremkomsten af overvægt, eller omvendt, en skarp vægttab. En streng diæt eller overspisning, også kan udløse leveren steatohepatitis.

De væsentligste årsager til sygdommen:

 • Stofskiftesygdom.

Dette omfatter overvægtige eller pludseligt tab af kropsvægt som følge af fejlernæring. Det endokrine sygdomme, metaboliske forstyrrelser, hvilket resulterede i blodsukkeret stiger kraftigt. Ændring af forholdet mellem lipider (fedt-lignende stoffer) niveauer. Indgivelse af glucose i blodet ved intravenøs metode. Overgangen til fuld prænatal kost.

 • Lægemiddelforgiftning.

Visse medikamenter kan forårsage steatosis, hvilket resulterer i en overflod af levercelle fedt. Denne reaktion kan forårsage steroidhormoner, lægemidler, som inhiberer eller fuldstændigt undertrykke celledeling. Samt antibiotika til behandling af infektionssygdomme, og nogle anti-inflammatoriske midler, som reducerer feber og smerter.

 • Drift i det område af mave-tarmkanalen.
 • tarm diverticulosis (sakkulære fremspring intestinal wall).
 • Gepatotserebralnoy dystrofi. Dette er en arvelig sygdom karakteriseret ved forstyrrelser af kobber metabolisme i kroppen.

symptomatologi

Som allerede nævnt, afhængigt af de grunde, der forårsager inflammation i leverceller, er der tre typer af sygdommen: alkohol, narkotika og ikke-alkoholisk steatohepatitis. Symptomer, årsager til sygdom og fremgangsmåder til behandling i hvert tilfælde er forskellige.

Alkohol form af sygdommen har sådanne funktioner:

 • Dimensioner af leveren stiger, bliver det mere tæt, hvilket betydeligt i løbet palpation.
 • Ømhed i kanterne (højre side).
 • Fordøjelsesforstyrrelser, skyldes diarré eller forstoppelse.
 • Patienten sveder tungt og konstant tørstig.
 • Følelsen af udmattelse og svaghed.
 • Tab af appetit, en person mister vægt hurtigt.
 • Patienten konstant syg, ofte manifesteret opkastning.
 • Hud og øjne senehinden bliver gul nuance.

Tegn på doseringsformer af sygdommen:

 • Systematisk smerte (akut smerte) leveren.
 • Overtrædelse af galde sekretion.
 • Huden er malet i en karakteristisk gul nuance.
 • Der er irritation af huden.

NASH har følgende symptomer:

 • Hyppige smertefulde fornemmelser leveren.
 • Patienten føler en konstant tyngde i maven.
 • Udmattelse og svaghed.
 • Tørst og overdreven sved.

diagnosticere

Faren er, at sygdommen i de fleste tilfælde er langsom og har ingen tydelige symptomer. Den største fare signal - denne smerte i leveren, dens stigning og konsolidering.

Moderne medicin har mange måder at diagnosticere forskellige former af sygdommen. I de seneste år, det meste af det er registreret alkoholisk steatohepatitis, behandlingen heraf - en meget kompleks og hård proces. Det er derfor, i første omgang går til alkoholikeren historie.

Survey faser:

 • Ultralyd af leveren for sin stigning og ydre ændringer.
 • Laboratorieprøver til påvisning kolesterolniveau, enzymhydrolyse, det globulære protein, galde pigment, neutrale fedtstoffer og t. D. Disse data vil hjælpe med at identificere hvilken fase af udviklingen af sygdommen er.

Hvis tiden til at diagnosticere mild steatohepatitis, chancen for god bedring stiger.

Hvis resultaterne af undersøgelsen tegn på alkohol gepatoza ikke identificeret, forskning udført på alkoholfri form af sygdommen:

 • Biopsi, der indebærer intravitale hegn leverceller hos patienten.
 • Ultralyd til at identificere overvægtige eller endokrine sygdomme. Denne undersøgelse udføres i tilfælde af, at det er umuligt at udføre en biopsi.

Doseringsformen af sygdommen kan afsløre den læge, der ordinerede lægemidler til patienten i fare. Fremgangsmåder til bestemmelse: ultralyd screening for CT-scanninger, laboratorietest eller diagnose med biopsi.

Den ideelle løsning - det er en kompleks metode til funktionelle diagnostik.

Behandling og komplikationer

Det er vigtigt at fjerne de toksiske effekter på leveren, øger kroppens følsomhed over for insulinvirkning. Samt at normalisere stofskiftet af fedtstoffer i cellerne og gendanne immunsystemet. Dette er det største problem for lægen og hans patient. Steatohepatitis minimal grad af aktivitet er bedst behandles.

I dette tilfælde, at patienten har brug for at være sikker på at følge anbefalingerne fra den sagkyndige. Vigtigt at undgå overdreven motion. Sport skal løses, men i moderate mængder: tilladt svømning, pilates og vandrestier. Dette gælder især for folk, der er overvægtige.

Kost terapi er angivet for hver enkelt patient. Det anbefales kraftigt ikke til akut og fed mad, røget kød, en række marinader og koffein. Uanset resultatet af behandlingen, kosten er nødvendig for at holde permanent. Det er strengt forbudt at bruge (selv i små mængder) spiritus, da sygdommen begynder at udvikle sig mere aktivt.

Afhængigt af typen af sygdom (alkoholisk og ikke-alkoholiske steatohepatitis lægemiddel) behandling udføres ved forskellige fremgangsmåder, er tildelt forskellige lægemidler.

Men kan skelne stoffer, der bekæmper de vigtigste symptomer på sygdommen:

 • Hypoglykæmiske midler til at forbedre insulinfølsomhed.
 • Formuleringerne af galdesyrer som nedsætte aktiviteten af transaminaser og beskytte leverceller.
 • Hepatoprotectors ( "Essentiale forte") i form af kapsler eller ampuller. Deres virkning er at fjerne den utilstrækkelig mængde af phospholipider i patientens legeme.
 • Gipolidimicheskie lægemidler (statiner), der reducerer kolesterolindholdet i blodet.
 • Enhver form for sygdommen, steatohepatitis selv minimal aktivitet, kræver døgnbehandling under konstant opsyn af specialister. Eftersom analfabeter terapi provokerer risikoen for at udvikle skrumpelever, leverfibrose, og selv leversvigt.

diæt

De fleste af de mennesker, der lider af FH, har et problem med overvægt, men fordi sport og hypokalorisk kost - det er en chance for helbredelse. Efter alt, for at minimere den inflammation i leveren, er det nødvendigt at tabe. Alvorlig sygdom, som discipliner dig, - alt dette steatohepatitis. Kost - dette er en meget vigtig faktor i helbredelsesprocessen. Listen over produkter, der kan og bør spise: kylling (hud kan ikke spise), kød fra en kalv, kanin, kogt fisk (flod), et protein-fedt mejeriprodukter et minimum. Animalske proteiner, som er indeholdt i disse fødevarer, fede degeneration af cellerne stoppe pecheni.Chego er ikke tilfældet for animalske fedtstoffer: lam, svinekød, oksekød, fed creme, etc. I stedet for disse produkter er bedre at bruge vegetabilsk eller olivenolie ...

Komplekse kulhydrater, såsom hvidt korn, mel og søde, bør udelukkes fra kosten. Spise grøntsager, frugter, urter, frugter, korn og klid hjælper med at reducere kolesterol i blodet.

Ligegyldigt hvilken form af sygdommen hos mennesker: alkohol, narkotika, eller ikke-alkoholisk steatohepatitis, kosten er et must!

forebyggelse

For at forhindre, at sygdommen er afgørende for at sende styrker til behandling af svære patologier kotoryo kan fremprovokere ham: fedme, endokrine sygdomme osv Forebyggende foranstaltninger gennemføres for at undgå de årsager, der provokerer det ..:

 • Alkoholiske drikkevarer bør indtages i moderate mængder.
 • En afbalanceret kost.
 • Det er nødvendigt, så hurtigt som muligt til at helbrede sygdomme, der bidrager til udviklingen af fedtlever.
 • Omhyggelig brug af medicin, der udgør en risiko for leveren. På lige fod med dem, du skal tage gepatoprotektory.

hvad Ligegyldigt form af sygdommen påvises i en patient: en kost - det er en forudsætning. Det betyder et forbud mod stegt, fed, krydret, røget og en bred vifte af pickles. Kun protein fødevarer, vegetabilske olier, frugt og grøntsager.

Det er også vigtigt at føre en aktiv livsstil, ordentlig tidsplan for dagen, normal søvn (mindst 7 timer), personlig hygiejne og, selvfølgelig, motion. Ved at følge disse regler, som du netop fedme er ikke truet. Endvidere vil øget immunitet over for normal metabolisme, og generelt kroppen fungerer normalt.

Mennesker med kronisk FH skal gennemgå et behandlingsforløb hvert år. Således vil de være i stand til at undgå mulige komplikationer.

Behandling af folkemusik retsmidler

Alvorlig sygdom, der truer farlige komplikationer - er steatohepatitis. Behandling af denne sygdom kan støttes og ikke-traditionelle medicin. Endvidere den kombinerede terapi godkende moderne læger.

En af de populære medicin tidsel er en urt, der genskaber levercellerne og stabiliserer dermed dens funktionalitet. Mange effektive naturlige produkter rettet mod behandling af fedtlever, er sammensat af en ekstrakt af marietidsel frø.

Sådan koger tidsel pulver mod steatohepatitis

For at forberede stoffet du har brug for frugter (35 g). Grind frø i en blender for at danne et pulver og forbruge 1 tsk 6 gange om dagen med et glas varmt kogt vand.

35 gram pulver marietidsel - er en daglig sats til genopretning af leveren. Forløbet af behandlingen skal vare mindst 40 dage, hvorefter du vil se, hvordan man kan føle sig bedre. Leveren reduceres til normal størrelse, forsvinder unaturlig for hendes segl, forbedrer fedtstofskiftet og så videre. D.

Sami læger ordinere disse lægemidler, da de er naturlige og ikke indeholder farlige toksiske komponenter i sammensætningen. Måske de ikke viser sådanne hurtige resultater, er det helt sikkert for kroppen.

Selvfølgelig for at tage initiativ uden lægens godkendelse er strengt forbudt! Fordi den komplekse behandling kan udpege kun kvalificeret efter en fuldstændig undersøgelse og observation af forløbet af sygdommen.

For at reducere betændelse i leveren kan smage og sådanne midler:

 • Mandel olie eller abrikos.
 • Urtete fra perikon, morgenfrue, cikorie og karryplante.
 • Infusion af salvie, Pileurt, padderok, og majroe.
 • Frugt og tranebær viburnum.

Alle disse midler har en positiv effekt på leverfunktionen, især i de tidlige stadier af sygdommen. Men for mere avancerede former for behandling er de kun anvendes i kombination med konventionelle lægemidler. Og det er først efter godkendelse af den behandlende læge.

Steatohepatitis - hvad er det? Denne sygdom har mange navne: "patologi civiliseret samfund", "den tavse dræber", fedtlever, osv Men uanset hvad du kalder det, er en alvorlig sygdom, der skal bekæmpes systematisk, konsekvent og flittigt ... Kan ikke undvære tålmodighed, viljestyrke og disciplin. Ja, måske er det hårdt, men livet er dyrere, og det er det værd. De vigtigste ting - at følge lægens anbefalinger, og konstant udfører hans instruktioner. Kun på denne måde kan vi overvinde denne frygtelige sygdom!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.